reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kanały dla dzieci, co puszczacie?

Tak, masz np " musical Elma" , "przyjaciele z ulicy sezamkowej"... nam ostatnio spodobał się ten pierwszy, śpiewamy razem z
Elmem, przy okazji wspominają o kształtach , liczą... no świetna sprawa jeśli komuś zależy by wynieść coś z bajek.

reklama
ja właśnie sama za to najbardziej lubiłam ulicę sezamkową. były świetne piosenki a i przy okazji miało to wszystko wartość edukacyjną. fajnie, że dalej się rozwijają. muszę w końcu trafić na Sezamkowy Zakątek.

tak tak, już pisałam, że słoniczka fajna jest. szczególnie doceniam to jak postacie ze sobą rozmawiają, ie jest to ani przesadzone ani przesłodzone. :)

Przygody słoniczki Elli znamy ale oglądamy zawsze w porannym wydaniu. Codziennie ten sam scenariusz czyli szykujemy się do przedszkola, żłobka a bajka umila nam czas :) przynajmniej mama ma czas się umalować :)

My nie oglądamy telewizji, więc i synek nie będzie, nie posiadamy w domu telewizora. Ale co do bajek myślę,że czasem będziemy mu puszczać,bądź oglądać razem :) Myślimy o Muminkach, bo w wielu odcinkach mają mądre przesłania, i nie ma w nich agresji, tak popularnej w wielu współczesnych bajkach. Na pewno też pokażemy mu Misia Uszatka czy Mysię :)

jest wiele bajek, które posiadają naukę i przekaz dla dzieciaków. ważne, żeby dostosować go do wieku. u nas Muminki przez jakiś czas się na sprawdzały, bo są trochę straszne.. ale od kiedy lubimy się bać, zaczęłyśmy je czytać.. ale przekaz i nauka to to, co można zawsze znaleźć w całej serii sezamkowego zakątka.

My nie oglądamy telewizji, więc i synek nie będzie, nie posiadamy w domu telewizora. Ale co do bajek myślę,że czasem będziemy mu puszczać,bądź oglądać razem :) Myślimy o Muminkach, bo w wielu odcinkach mają mądre przesłania, i nie ma w nich agresji, tak popularnej w wielu współczesnych bajkach. Na pewno też pokażemy mu Misia Uszatka czy Mysię :)

w Muminkach nie ma agresji i w dzieciństwie była to jedna z moich ulubionych bajek, jednak warto wziąć pod uwagę że Muminki bywają naprawdę STRASZNE, mój brat do tej pory pamięta jak bardzo bał się Buki z Muminków, to japońska bajka więc nastrój grozy potrafią zbudować doskonale chociażby muzyką, radzę dobrze się zastanowić czy dziecko jest już na to gotowe ...

mój synek obecnie najbardziej lubi bajki takie jak: "Reksio" i "Marta mówi" - tę drugą polecam bardzo, jest mądra, bez przemocy i dodatkowo tłumaczy dzieciom znaczeniu wielu nowych słów ;-)

reklama
Muminki zostały napisane przez Tove Jansson Szwedkę. tak, że daleko im do Japonii. ale postacie rzeczywiście są magiczne.

my oglądamy teraz Peppe. pojawiły się nowe odcinki :)

Do góry