A ja właśnie takie odczucia miałam jak opisujesz przy skurczu macicy. Zauważyłaś przy tym twarde jak kamień podbrzusze? Ja co 15 mn musiałam chodzić do ubikacji bo miałam wrażenie parcia na pęcherz i jednocześnie ściągało mi brzuch, tak jak Ty to opisujesz.. ale jednocześnie przez ok minutę miałam twardą jak kamień macicę. Nie twierdzę, że to nie ma nic wspólnego z pęcherzem, ale chyba przy zapaleniu pęcherza też boli przy oddawaniu moczu, nie? Czy się mylę?
reklama
Mi się wydaje że jak Ci coś dolega to ginekolog powinien Cię zobaczyć i wysłać na badania lub zbadać każdy ma podobne objawy a oznaczają co innego
mnie tak bolało podobnie najpierw czułam ból w podbrzuszu i jakby w jajnikach musiałam siusiu i jak siusiałam było najgorzej czułam się jakbym miała za pełen pęcherz a po chwili przechodziło a wyniki miałam ok miałam tak z tydzień i musiałam cześciej chodzić do ubikacji żeby tak mnie nie bolało potem przestało mówiłam ginekologowi i niby dzidziuś uciskał mnie na dole za mocno a potem mi się obrócił w poprzek i ból jak na razie nie wrócił
mnie tak bolało podobnie najpierw czułam ból w podbrzuszu i jakby w jajnikach musiałam siusiu i jak siusiałam było najgorzej czułam się jakbym miała za pełen pęcherz a po chwili przechodziło a wyniki miałam ok miałam tak z tydzień i musiałam cześciej chodzić do ubikacji żeby tak mnie nie bolało potem przestało mówiłam ginekologowi i niby dzidziuś uciskał mnie na dole za mocno a potem mi się obrócił w poprzek i ból jak na razie nie wrócił
hej, dziwne jest właśnie to, że mnie nic nie boli przy oddawaniu moczu kompletnie zero, no i tez nie twardnieje mi macica bo to sprawdzam specjalnie, co do wyników badań to miałam robione miesiąc temu i tak dobrych wyników moczu to w życiu nie miałam, więc tym bardziej nie wiem co się dzieje:-(
mocz sprawdzamy co miesiąc odwiedź lekarza i to Cię uspokoi i da Ci więcej info co i jakhej, dziwne jest właśnie to, że mnie nic nie boli przy oddawaniu moczu kompletnie zero, no i tez nie twardnieje mi macica bo to sprawdzam specjalnie, co do wyników badań to miałam robione miesiąc temu i tak dobrych wyników moczu to w życiu nie miałam, więc tym bardziej nie wiem co się dzieje:-(
hej, dziwne jest właśnie to, że mnie nic nie boli przy oddawaniu moczu kompletnie zero, no i tez nie twardnieje mi macica bo to sprawdzam specjalnie, co do wyników badań to miałam robione miesiąc temu i tak dobrych wyników moczu to w życiu nie miałam, więc tym bardziej nie wiem co się dzieje:-(
masz tylko uczucie parcia na mocz czy faktycznie siusiasz ? bo z własnego doswiadczenia wiem ze przy zapaleniu pecherza jest wrazenie nze chce sie siku ale
nie siusiasz prawie wcale. przynajmniej ja tak miałam...
no ja właśnie sikam i to w ciągu dnia duużo, np. jak szłam dzisiaj do pracy to było wszystko ok, ale jak tylko zaczełao mi sie chciec siku to czułam dziwne kłucie tak na wysokości wzgórka łonowego, kurde jestem coraz bardziej zagubiona z tym wszystkimmasz tylko uczucie parcia na mocz czy faktycznie siusiasz ? bo z własnego doswiadczenia wiem ze przy zapaleniu pecherza jest wrazenie nze chce sie siku ale
nie siusiasz prawie wcale. przynajmniej ja tak miałam...
No to chyba tylko lekarz moze tu coś poradzić....
Tyle na ten temat artykuł medyczny: "Charakterystyczną cechą zapalenia pęcherza moczowego jest uczucie parcia na pęcherz, przy czym najczęściej wydalane są jedynie małe ilości moczu. Często oddawaniu moczu towarzyszy piekący lub kłujący ból w cewce moczowej. Mocz może być mętny lub nawet krwisty i mieć nieprzyjemny zapach. Czasami zapaleniu pęcherza moczowego towarzyszy gorączka i złe samopoczucie."
Tyle na ten temat artykuł medyczny: "Charakterystyczną cechą zapalenia pęcherza moczowego jest uczucie parcia na pęcherz, przy czym najczęściej wydalane są jedynie małe ilości moczu. Często oddawaniu moczu towarzyszy piekący lub kłujący ból w cewce moczowej. Mocz może być mętny lub nawet krwisty i mieć nieprzyjemny zapach. Czasami zapaleniu pęcherza moczowego towarzyszy gorączka i złe samopoczucie."
demsik
Fanka BB :)
staraj się spać na lewym boku bo to też pozytywnie wpływa na dzidzię i Twoje nerki
Lubię spać na lewym boku - dobrze wiedzieć,że to dobrze wpływa na dzidziusia):-)
reklama
A więc wyniki moczu są dobre- nic złego się nie dzieje, a uczucie ściągania przeszło samo, natomiast kłucie prawie zupełnie zanikło, czasem tylko takie leciutkie ukucie się zdarzy. Jednym słowem wszystko jest ok, musze trochę tylko zwolnić tempo. Pozdrawiamwczoraj byłam u mojej ginekolog, stwierdziła, że wszystko jest ok a te uczucia klucia i ściągania to pewnie przez pęcherz. Dzisiaj odbieram wyniki moczu i zobaczymy co dalej
Ostatnia edycja:
Podziel się: