reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kamica nerkowa, zapalenie pęcherza w ciąży

reklama
dominiczka :-) dzieki za gratulacje ;-) duze a wlasciwie ciezkie te nasze dziewczyny ;-)

jak nerka? ja chyba bede musiala sprawdzic co i jak bo mnie pobolewa czasem prawa :baffled: tylko jak? co z bablami zrobic?

zmykam bo sie KTOS budzi ;-)

hej
oj co ja sie mam z tymi nerkami...
w zeszły wtorek pojechałam do szpitala na usuniecie cewnika, miał to byc prosty w znieczuleniu miejscowym i szybki zabieg.niestety okazało sie ze cewnik obrósł kamieniami i nie da sie go wyciagnac tak normalnie, wrócili mnie na odział porobili badania i znów na blok i zabieg w znieczuleniu ogólnym pod rentgenem. jednak jak sie obudziłam okazało sie ze tez nic z tego bo cewnik wrósł czy jakos tak i nie mogli go wyjac.powiedzieli zebym przyjechała w pon. a narazie zeby wrócic do domu i nakarmic dziecko.jednak jeszcze lezac na szpitalnym łozu naszedł mnie gigantyczny ból, lekarz zrobił usg i okazało sie ze jest b. duży zastój i nie mam wyjscia musze sie zgodzic na nefrostomie. w czasie przygotowan do zabiegu lekarz powiedział ze chce spróbowac wyciagnac ten cewnik góra czyli przez nerke i dlatego dostałam znieczulenie pp. całe szczescie udało sie wyjac ten cewnik i puscili mnie do domu nastepnego dnia rano zebym mogła nakarmic mała.w piatek usuneli mi dren z workiem i jak narazie jest w miare ok.

dominiczka... wspolczuje... <tulituli> ja jeszcze nie bylam u urologa... pobolewa i przestaje ale wiem ze musze to sprawdzic... tylko dalej nie wiem jak to zrobic przy malutkim dziecku...

no i nie wiem czy juz wiecie ale neverend 26.08. urodzila Marysie (3300g i 53cm) ;-)

neverend - gratulacje i zdrowka Wam obu zycze ;-)

Hej, może poradzicie mi co się dzieje. Od wczoraj mam ostre uczucie ściągania podbrzusza oraz czasami jak chodzę nagłe ostre kłucie w podbrzuszu co powoduje że niemiłosiernie chce mi się sikać. Jak soię wysikam wszystko wraca do normy na jakieś 10-15 minut i znowu mam uczucie ściągania. Dodam że jestem w 17tc i zaczynam sie tym martwić :-(

Zrób jaknajszybciej badanie moczu a przede wsszystkim jak najszybciej do lekarza. Zapalenie dróg moczowych jest bardzo niebezpieczne w ciąży i sama się o tym przekonałam. Pozdrawiam.

reklama
kiedy robione było ostatnie badanie moczu? Powinien cię obejrzeć lekarz jeśłi to zapalenie pęcherza jest.

Ja generalnie staram się teraz więcej pić - organizm nie magazynuje wtedy wody i nerki lepiej filtrują :tak:Piję dużo wody np z cytrynką żeby ciut zakwasić mocz i jem żurawinkę suszoną.Jeśli w nocy też Cię to męczy - staraj się spać na lewym boku bo to też pozytywnie wpływa na dzidzię i Twoje nerki :tak:

Do góry