reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kamica nerkowa, zapalenie pęcherza w ciąży

reklama
dominiczka :-) dzieki za gratulacje ;-) duze a wlasciwie ciezkie te nasze dziewczyny ;-)

jak nerka? ja chyba bede musiala sprawdzic co i jak bo mnie pobolewa czasem prawa :baffled: tylko jak? co z bablami zrobic?

zmykam bo sie KTOS budzi ;-)

hej
oj co ja sie mam z tymi nerkami...
w zeszły wtorek pojechałam do szpitala na usuniecie cewnika, miał to byc prosty w znieczuleniu miejscowym i szybki zabieg.niestety okazało sie ze cewnik obrósł kamieniami i nie da sie go wyciagnac tak normalnie, wrócili mnie na odział porobili badania i znów na blok i zabieg w znieczuleniu ogólnym pod rentgenem. jednak jak sie obudziłam okazało sie ze tez nic z tego bo cewnik wrósł czy jakos tak i nie mogli go wyjac.powiedzieli zebym przyjechała w pon. a narazie zeby wrócic do domu i nakarmic dziecko.jednak jeszcze lezac na szpitalnym łozu naszedł mnie gigantyczny ból, lekarz zrobił usg i okazało sie ze jest b. duży zastój i nie mam wyjscia musze sie zgodzic na nefrostomie. w czasie przygotowan do zabiegu lekarz powiedział ze chce spróbowac wyciagnac ten cewnik góra czyli przez nerke i dlatego dostałam znieczulenie pp. całe szczescie udało sie wyjac ten cewnik i puscili mnie do domu nastepnego dnia rano zebym mogła nakarmic mała.w piatek usuneli mi dren z workiem i jak narazie jest w miare ok.

dominiczka... wspolczuje... <tulituli> ja jeszcze nie bylam u urologa... pobolewa i przestaje ale wiem ze musze to sprawdzic... tylko dalej nie wiem jak to zrobic przy malutkim dziecku...

no i nie wiem czy juz wiecie ale neverend 26.08. urodzila Marysie (3300g i 53cm) ;-)

neverend - gratulacje i zdrowka Wam obu zycze ;-)

Hej, może poradzicie mi co się dzieje. Od wczoraj mam ostre uczucie ściągania podbrzusza oraz czasami jak chodzę nagłe ostre kłucie w podbrzuszu co powoduje że niemiłosiernie chce mi się sikać. Jak soię wysikam wszystko wraca do normy na jakieś 10-15 minut i znowu mam uczucie ściągania. Dodam że jestem w 17tc i zaczynam sie tym martwić :-(

Zrób jaknajszybciej badanie moczu a przede wsszystkim jak najszybciej do lekarza. Zapalenie dróg moczowych jest bardzo niebezpieczne w ciąży i sama się o tym przekonałam. Pozdrawiam.

reklama
kiedy robione było ostatnie badanie moczu? Powinien cię obejrzeć lekarz jeśłi to zapalenie pęcherza jest.

Ja generalnie staram się teraz więcej pić - organizm nie magazynuje wtedy wody i nerki lepiej filtrują :tak:Piję dużo wody np z cytrynką żeby ciut zakwasić mocz i jem żurawinkę suszoną.Jeśli w nocy też Cię to męczy - staraj się spać na lewym boku bo to też pozytywnie wpływa na dzidzię i Twoje nerki :tak:

Do góry