reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kamica nerkowa, zapalenie pęcherza w ciąży

reklama
Mi mała strasznie uciska przeponę.
Wczoraj nie mogłam gadać hehe:)
Odebrałam wyniki posiewu moczu - hurraaaa!!! Ujemne!!!
Oby tylko wytrzymać....

Amelkowa... jak chcesz troche brzucha to jutro dostaniesz moj ;-p ja juz tej pilki udzwignac nie moge a jak pomysle ze jeszcze z 6-7 tygodni to..... no ale juz nie narzekam zeby sie Monisia nie poczula w obowiazku do wczesniejszej ewakuacji ;-)
Rubi ja czekam żeby mi ta macica 'wpadła' z brzucha do przodu i przestała uciskać - mam nadzieję, że to podziała i nie zaostrzy mi się stan z wodonerczem...

też miałam odrazu 75g glukozy. po pół godziny to myślalam ze mi serce z klatki wyskoczy,ale po godz. wszystko wróciło do normy.
ja czytałam że glikoza w moczu pojawia się jak podnosi sie poziom we krwi. a dawno temu miałas robiony GTC i glukoze na czczo??
mnie to czeka w tym tygodniu... Lekarz przypisał badanie na 50g glukozy.

Mi mała strasznie uciska przeponę.
Wczoraj nie mogłam gadać hehe:)
Odebrałam wyniki posiewu moczu - hurraaaa!!! Ujemne!!!
Oby tylko wytrzymać....
Co do uciskania na przeponę - w 15 - 16tc jak śpiewałam z dziećmi piosenki w przedszkolu to po kilku wersach miałam zadyszkę, co by było teraz :szok::szok::-D:-D
gratuluję dobrych wyników ;-)

u mnie bez zmian, ale mam wrażenie że mi piasek, albo jakiś mały kamyczek wędruje w dół...

coś tu cisza, mam nadzieje że u was wszystko ok.
ja dzisiaj się troche lepiej czuje, a jutro wizyta u gina. ciekawe co powie. i bedziemy wazyc mala..juz sie nie moge doczekać:-)

ja po wizycie - mala wazy 1850g i dalej jest ulozona miednicowo.
drinka glikozowego nie musze pic...
zrobili mi wymaz na obecnosc paciorkowcow
nastepna wizyta za 2 tygodnie....

3majcie sie cieplo

Ależ duża dzidzia;)
Ja mam we wtorek usg, ciekawe co i jak u małej...
I boję się i nie mogę doczekać.
Pierwszy raz po tylu lekach będę miała robione usg.
I to w Dzień Ojca!!

duza? a mi sie wlasnie wydaje ze mala... jasiek urodzil sie w 35 tc i wazyl 3030g... nie sadze zeby Monisia dobila do tej wagi w 2 tygodnie... no ale w koncu to dziewczynka....moze byc ciut drobniejsza :-)

reklama
Rubi Jasiek chłop jak dąb - ma się rozumieć, ale po co Monisia ma być jak dąb? ;-):-D

Neverend będzie dobrze ;-) bądź dobrej myśli. Ja bym też z chęcią popatrzyła na moją niunię... Wizytę u gina mam 7 lipca i tam wyproszę skierowanie na usg nerek, ale pewnie ginekologicznego mi nie zrobi, skoro ostatnio tak dokładnie ją zbadał...

Do góry