reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kamica nerkowa, zapalenie pęcherza w ciąży

A patrzyłaś co tam oznacza glukoza w moczu? Ja czytałam o tym, że jak stężenie we krwi wzrasta to w moczu się objawia. Zmierz sobie lepiej ciśnienie. Tak na wszelki wypadek.

Aha Dominiczka, co do porodu podczas kolki. Raczej nie da rady się podczas takiego bólu urodzić moim zdaniem i pewnie stosują CC...

reklama
neverend - cukier w moczu nie ma raczej nic wspolnego z cisnieniem. to bialkomocz jest jednym z objawow gestozy (tak jak wysokie cisnienie i obrzeki) a ja tym razem bialka w moczu nie mam :-)

cukier w moczu pojawia sie jak jest za duze stezenie we krwi ale jak pisalam - testy obciazenia glukoza mialam dobre, na czczo tez... wiec nie wiem co teraz... mam tylko nadzieje ze nie bede musiala pic znow tego drinka glukozowego bo teraz pewnie dostalabym wieksza dawke 75g :-( bleee

Ja piłam 75g...
Bleee...
Tylko, że ja piłam za 1-szym razem taką dawę i miałam dobry wynik.
W ogóle ja mam mało cukru we krwi, znaczy tak 73-79:)

ja mialam na czczo 78 mg a GCT (godzine po wypiciu 50g) 122 mg ale "na siedzaco" - nie wolno mi bylo spacerowac zeby tej glukozy nie spalic...
w poprzedniej ciazy po wypiciu drinka mialam godzine dla siebie i nikogo nie interesowalo co w tym czasie robie... teraz dostalam przykaz "usiasc sobie i sie nie ruszac!"

też miałam odrazu 75g glukozy. po pół godziny to myślalam ze mi serce z klatki wyskoczy,ale po godz. wszystko wróciło do normy.
ja czytałam że glikoza w moczu pojawia się jak podnosi sie poziom we krwi. a dawno temu miałas robiony GTC i glukoze na czczo??

na czczo mialam robione jakos kolo 14 tc a GTC pod koniec kwietnia - licze sie z tym ze teraz gin bedzie chcial powtorzyc badanie chyba ze....

te wyniki maja jakis zwiazek z.....

kamieniem ktorego dzisiaj urodzilam!!!!!!!!!!!

znow niczego nie czulam... duzy nie jest i wyglada jak czesc jakiegos wiekszego - ma ok. 2-3 mm i rozkrusza sie w palcach wiec na razie go schowalam i jutro pokaze ginowi - choc nie wiem czy go to zainteresuje....

Ostatnia edycja:
wydaje mi sie, że bedziesz musiała powtóryc glukoze na czczo.

kochana to dzieki bogu że nic nie czułas jak rodziłas tego kamyka!..

a ja właśnie się zwijam się z bólu :(

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry