reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kąciki maluszków/wystrój naszego mieszkania - rady porady

reklama
my mamy gryka-kokos i jestem zadowolona. Jest twardy, dziecko równo leży i ma prosty kręgosłup. Oczywiście śpimy na płaskim bez poduszki :)

Ruda to chyba też zależy jaki wcześniej mieliście,bo jeśli np.jakiś miękki i się dobrze dziecku spało,to teraz twardy może nie przypasować.
My teraz mamy kokos-pianka-kokos i Mateuszek niechętnie w łóżeczku śpi :baffled:

my mamy kokos-pianka-gryka i jestem niezadowolona ;/ capi jak cholera ;/ Nasz doktor powiedział, że ta miększa strona to jest beznadziejna, że nie wskazane jest kłaść dziecko na nią. Najlepsze zwykłe gąbka albo lateks, i zdecydowane NIE dla poduszek a bynajmniej jak dziecko małe.
w ikey widziałam poniżej 2stówek materace, ale musze je sprawdzić namacalnie ;)

No właśnie ten materac kokos-pianka-gryka trzeba najpierw wywietrzyć bo podobno ma dziwny zapach. Ja miałam gąbkę ale się dołek po środku już zrobił,chyba zbyt miękka była. A przez allegro nie sprawdzę czy dość miękka czy twarda. Zmówiłam właśnie ten gryczano-kokosowy. Mam nadzieje że będzie się dobrze sprawował. Aga na te lateksowe patrzałam ale do łóżeczka na 1,5 roku to trochę jak dla mnie za dużo kasy. Jak dzidzia przejdzie już na sypialniane łóżko to wtedy pomyślimy o takim.

Ja mam materac z softbe (president) to jest materac jak dla dorosłych czyli ze sprężynami :p Ogólnie jego budowa to: pianka poliuretanowa, sprężyny i kokos ale absolutnie nie śmierdzi a ja na kokosie i tak nie kładę dziecka bo dla mnie to jak leżenie na desce. Ogólnie materac polecam bo używamy go dzień w dzień (mała zawsze śpi w łóżeczku a i w ciągu dnia sporo w nim leży - bawi się) a na materacu nie ma żadnych odkształceń no i cena nie jest jeszcze jakaś zabójcza (dałam 110zł w sklepie Softbe). Tu link do artykułu gdzie jest opis jaki materac najlepiej dla kogo wybrać:
Meble - Rodzaje materaców - Wnętrza - Muratordom.pl

reklama
Do góry