reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kąciki maluszków/wystrój naszego mieszkania - rady porady

reklama
Co do gamy kolorystycznej- to ja uwielbiam takie beżowo- brązowo- drewniane wnętrza, trochę rozbielone... Ale w pokoiku juniora nie mogłam być taka "mdła";-), stąd te motyle. I później okazało się że ochraniacz właśnie i reszta tego kompletu (planuję dokupić później pościel) ma malutkie elementy różowo- niebieskie właśnie!:-)
Koplet łóżeczkowy kupiony w Mothercare:-) W planach jest jeszcze taki "fartuch" na fotel- niestety ostatnio nie było w Ikei koloru który chcę.....

JustMe5 dech mi zaparło. Słów brak. gratuluję inspiracji i talentu. Al te motyle, o których piszesz są faktycznie świetnie i robią niesamowite wrażenie na całym stonowanym tle.

julienx, byłabym niesprawiedliwą i złą Foremką gdybym i Twojego pokoiku nie pochwaliła. Podoba mi się również. ZAbudowa pomysłowa i jakże praktyczna.

Zadzroszczę Wam przestrzeni, pomysłów i chciejstwa. Bo mi niestety juz czasami nie tyle chęci, co czasu i sił brak, jak ma się u boku dwie małe córy i męża, co nawet ziemniaków nie umie ugotować ;))

Dziewczyny może któraś z Was zna się bardziej na kolorach niż ja i podpowie mi jakie odcienie/kolory ładnie komponują się z pomarańczowym...poniżej wklejam znaleziony gdzieś tam taki podstawowy próbnik kolorów bo ten pomarańczowy (oznaczony literką t, obok koloru żółtego) jest zbliżony do koloru moich ścian (może ten na ścianach jest bardziej żywy). Chciałabym nad łóżeczkiem dziecka zrobić rysunki (farbami) różnych zwierzątek, ale poza zielonym to sama nie wiem jaki kolor pasuje żeby ładnie było :(

A zwierzątka (podaję kilka dla przykładu) mają wyglądać mniej więcej tak tylko oczywiście mają być w kolorze :)

Załączniki

• KoloBarw..jpg
    KoloBarw..jpg
    51,4 KB · Wyświetleń: 35
  • ż
    ż
    7,1 KB · Wyświetleń: 63
  • hipcio..jpg
    hipcio..jpg
    6,7 KB · Wyświetleń: 22
  • dinuś..jpg
    dinuś..jpg
    7,6 KB · Wyświetleń: 35
  • żyrafka..jpg
    żyrafka..jpg
    11,1 KB · Wyświetleń: 36
Dziewczyny może któraś z Was zna się bardziej na kolorach niż ja i podpowie mi jakie odcienie/kolory ładnie komponują się z pomarańczowym...poniżej wklejam znaleziony gdzieś tam taki podstawowy próbnik kolorów bo ten pomarańczowy (oznaczony literką t, obok koloru żółtego) jest zbliżony do koloru moich ścian (może ten na ścianach jest bardziej żywy). Chciałabym nad łóżeczkiem dziecka zrobić rysunki (farbami) różnych zwierzątek, ale poza zielonym to sama nie wiem jaki kolor pasuje żeby ładnie było :(

A zwierzątka (podaję kilka dla przykładu) mają wyglądać mniej więcej tak tylko oczywiście mają być w kolorze :)

Ja na pewno stawiałabym na czerwień :tak:

Z zielonym, zółtym, czerwonym...

skoro to pokój dziecka, nie balabym sie zywych kolorów... dzieci je uwielbiają...

im bardziej kolorowo "tym weselej" radośniej... także szalej wyobraznio :)

oczywiscie czekamy na efekty

reklama
ja bym dała kolory zieleni jaśniejsze pomarańcze mogą być złocienie ale tez jasne tzw. rozbielone i np. fiolety tylko ze ja bym zastosowała te kolory takie zgaszone nie bardzo mocne z e względu ze pomarańcz jest już kolorem dominującym a zwierzaczki niech bieda kolorowe tylko troszkę spokojniejsze.

Do góry