reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kaciki dla naszych dzidzioli...

Aż 8 kompletów:szok: U nas każą 3 komplety:tak: a ewentualnie później M donosi jak cos, ale 3 wystarczają, tak położna mówiła:tak: No i kosmetyków nie trzeba tylko oliwkę bo w razie jak dziecko ma suchą skórę to nacierają:tak:
Ja mam podkłady 1opakowanie, majtasy siateczkowe 1 opakowanie (6szt.), podpaski ogromniaste 1 opakowanie ( jak trzeba będzie więcej to M dokupi), szlafrok, klapki, kapcie, ręcznik duży i mały. 2 koszule do karmienia (bo jedną daja w szpitalu), stanik do karmienia, dwie pary skarpet, przybory do mycia( M mi takie mini kupił, żeby malutko miejsca zajmowały), no i gąbka do mycia;-):-)

reklama
No wlasnie bo tych rzeczy nie jest wcale tak duzo ale one gabarytowo zajmuja duzo miejsca, szlafrok , te podklady itd.
A co do wiazanie dzieci to chyba wiekszosc noworodkow tak "lubi" bo wtedy czuja sie bezpiecznie, zreszta to nawet logiczne biorac pod uwage ile maja miejsca w brzuchach w 9 miesiacu ciazy.
U mojego Syna na wieczorne wrzaski napoczatku to skutkowalo tylko wizanie w bety i suszarka jako kolysanka :sorry2:

no ja dla siebie do torby spakowałam:

- majtki siateczkowe 1szt.
- podkłady poporodowe 1 op.
- podpaski bella 1 op.
- 3 pary skarpet
- 2 koszule
- cieńki szlafrok
- ręcznik
- butelkę na wodę przegotowaną z tantum rosa
- laktator
- żel pod prysznic
- ręczniki papierowe
- klapki
- stanik
- wkładki laktacyjne 1 op.

dla dzidziołka:

- pampersy rozmiar 1
- mydełko
- niedrapki
- kocyk
- 3 pieluchy tetrowe
- ubranko na wyjście

;-);-);-)

candy - to radze ci dokuic jeszcze jedne majtki (ja mam 2 pary) - jak wypierzesz to co wlozysz???? :confused:
Jeszcze mam diwe par yzwyklych bawelnianych kupionych za kilak zlotych w REALu - pisalo na nich "mama size":szok: i sa spore :-D Na po porodzie w sam raz :-)

U nas na szczescie dla maluszka ubran nie trzeba ani kosmetykow wiec to odpada. Ubranko tylko na wyjscie - biore dwie zmiany (albo nie wezme tylko naszykuje w widocznym miejscu) na wszelki wypadek jakby podczas ubeirania do wyjscia zwrocil czy cos w tym stylu

U nas tak samo nie wymagaja ubranek dla dzidzi. Wiec tez bede miałą tylko na wyjswcie no i moze jakies dwa kaftaniki..
Ja nie biorę recznika dla małego one wielkiego kapania nie robią tylko obmyja raz dwa i gotowe..
A zamiast tantuum rosy mam biały jeleń.
Zastanawiam sie nad paka wkladek laktacyjnych pewnie nawału mleka odrazu nie bedzie

U nas tak samo nie wymagaja ubranek dla dzidzi. Wiec tez bede miałą tylko na wyjswcie no i moze jakies dwa kaftaniki..
Ja nie biorę recznika dla małego one wielkiego kapania nie robią tylko obmyja raz dwa i gotowe..
A zamiast tantuum rosy mam biały jeleń.
Zastanawiam sie nad paka wkladek laktacyjnych pewnie nawału mleka odrazu nie bedzie

ja do mycia się wezmę albo szare mydło albo żelik ale to tantum rosa to poprostu uśmieża ból, koi i działa przeciwzapalnie, więc dobrze sobie tym przemywać a szczególnie jak sie siusiu robi wtedy polewać :tak:

Marciaa - ja kupilam opakowanie wkladek ale calego nie biore - wzielam i spakowalam bodajze 8 sztuk - w razie czego M doniesie. Koszul nocnych tez nie wezme od razu wszystkich :tak:
Recznika do wycierania maluszka u nas nie trzeba - wycieraja pielucha tetrowa (kapia polozne pod kranem)

reklama
No własnie zawsze mozna cos dowiesc ;-)
A koszule mam dwie i nie rozpinane do porodu daja szpitalna koszule..
brak mi tylko jakis kapci...ja nadal nie spakowana :] wszystko lezy w szafie
zastanawiam sie jeszcze nad butelka mała ..
ja to sie tym karmieniem przejmuje jak nie wiem:baffled:

Do góry