reklama
Młoda mamuśka:)
Fanka BB :)
Ja mam rożek i będę używała,bo noworodek czuje się bezpieczniej zawinięty,jest mu przytulniej.To rady tej angielskiej super niani...
1kkarolaa1
mamy taki z usztywnieniem wiec może rzeczywiscie bedzie mu łatwiej no nie wiem. w każdym razie mamy tak jak chciał
możecie mi powiedzieć ile i czego macie dla siebie do szpitala?
bo ja mam na razie tylko 7 szt. jednorazowych majteczek i wkładki laktacyjne 30 szt. :/
nie mam pojecia ile czego potrzeba...
aha i jeszcze pytanko. w sklepach są takie biustonosze rozpinane z przodu, między miseczkami. Czy one nadają się do karmienia?
możecie mi powiedzieć ile i czego macie dla siebie do szpitala?
bo ja mam na razie tylko 7 szt. jednorazowych majteczek i wkładki laktacyjne 30 szt. :/
nie mam pojecia ile czego potrzeba...
aha i jeszcze pytanko. w sklepach są takie biustonosze rozpinane z przodu, między miseczkami. Czy one nadają się do karmienia?
A ja dzisiaj wkoncu upralam nasze rzeczy, troche tego jest bo czesc po Bartku i jednak troche rozu dokupilam
no i juz chyba mam wszystko
w nastepnym tygodniu zrobimy przemeblowanie, musimy sie jakos logistycznie ogarnac, na poczatku Mala bedzie ze mna spac w sypialni a Malz idzie do pokoju obok Bartka ( mamy dla dzieci dwa takie polaczone ze soba ) i bedzie do niego wstawal w razie co, a co dalej to sie w praniu okarze
drugi rozek tez uwazam za zbedny, w razie potrzeby mozna dziecko w kocyk poprostu owinac tak jak w rozek.
no i juz chyba mam wszystko
w nastepnym tygodniu zrobimy przemeblowanie, musimy sie jakos logistycznie ogarnac, na poczatku Mala bedzie ze mna spac w sypialni a Malz idzie do pokoju obok Bartka ( mamy dla dzieci dwa takie polaczone ze soba ) i bedzie do niego wstawal w razie co, a co dalej to sie w praniu okarze
drugi rozek tez uwazam za zbedny, w razie potrzeby mozna dziecko w kocyk poprostu owinac tak jak w rozek.
mysz1978
praktyczniejsze sa takei typowe do karmienia
ja dla siebie mam:
- 2 pary majtek siatkowych
- 1 paczke podkladow poporodowych
- 1 stanik do karmienia
- wkladki laktacyjne
- oslonki AVENT
- laktator na wszleki wypadek
- 4 koszule nocne
- kapcie
- klapki pod prysznic
- papier toaletowy i recznik papierowy do osuszania
- Tantum Rosa do mycia sie
- kosmetyki
- recznik
- szlafrok
- 2 pary skarpet
- kolo poporodowe do siadania
ja dla siebie mam:
- 2 pary majtek siatkowych
- 1 paczke podkladow poporodowych
- 1 stanik do karmienia
- wkladki laktacyjne
- oslonki AVENT
- laktator na wszleki wypadek
- 4 koszule nocne
- kapcie
- klapki pod prysznic
- papier toaletowy i recznik papierowy do osuszania
- Tantum Rosa do mycia sie
- kosmetyki
- recznik
- szlafrok
- 2 pary skarpet
- kolo poporodowe do siadania
ionka
dla siebie do szpitala muszę wziąć 3 pizamy, koszulę do rodzenia, mam 6 majtek siatkowych, 2 staniki karmniki i kupiłam jeszcze 6 par takich zwykłych majtasów, bo zwykle noszę stringi ;-) tutaj jak nie ma komplikacji, to na drugi- trzeci dzień wysyłają do domu
do tego paczkę podkładów, podwójna pakę podpasek, 50 wkładek laktacyjnych, nakładki na sutki... tantuum rosa... eeeee juz nie pamiętam...
do tego paczkę podkładów, podwójna pakę podpasek, 50 wkładek laktacyjnych, nakładki na sutki... tantuum rosa... eeeee juz nie pamiętam...
moniazuber
=)
nie wiadomo, jakie nasze dzieciaczki będą miały preferencje, ale część dzieci moich znajomych właśnie w rożkach sypiało przez pierwsze tygodnie, a nawet dłużej, bo lubiły być takie "związane"dostaliśmy jeden rożek i tez się zastanawiam, co po
no ale juz skoro jest, to uprałam i może z raz użyję ;-)
że niby sie dziecko przytula w tym rożku czy nosi, no ja tego nie widze wcale
ja mam jeden rożek, drugi ew. można potem dokupić, jeżeli będzie w ogóle taka potrzeba
ja już chyba wszystko mam (takie minimum-wymagane do szpitala i na początek do domu) i cieszę się, że istnieje allegro, bo jakbym miała za częścią tych rzeczy łazić po sklepach i szukać..eh..... i cieszę się, że już teraz nie muszę za niczym "łazić" bo ledwo się poruszam a te nieodśnieżone chodniki doprowadzają mnie do szału
1kkarolaa1
dzieki za listę a te typowe do karmienia to te takie nieusztywniane z taka klapką? wybaczcie pewnie dla was to oczywiste ale ja zupełnie ciemna jestem
Młoda mamuśka:)
Zapisując się do szkoły rodzenia dostałam liste rzeczy potrzebnych do naszego szpitala.Kobietka wyjaśniła mi,że np.staniki muszą być miękkie,bez drutów,nie ugniatające bo może to nawet doprowadzić do problemów z laktacją.Obok jest poradnia laktacyjna to pewnie wiedzą ci mówią.
Ja do szpitala biorę:4sztk.majtek siatkowych,kilka sztuk wkładek laktacyjnych(bo może nie będą aż tak potrzebne),3 paczki podkładów poporodowych,3szt.podkładów na łóżko,2staniki,koszula do porodu,koszula+piżama,paczka pieluch(28sztuk),1ręcznik dla dziecka+flanela,3tetrowe pieluchy,ubranka na każdy dzień(kaftanik,pajacyk),2czapeczki,2p.skarpetek,1niedrapki...itd.
Ja do szpitala biorę:4sztk.majtek siatkowych,kilka sztuk wkładek laktacyjnych(bo może nie będą aż tak potrzebne),3 paczki podkładów poporodowych,3szt.podkładów na łóżko,2staniki,koszula do porodu,koszula+piżama,paczka pieluch(28sztuk),1ręcznik dla dziecka+flanela,3tetrowe pieluchy,ubranka na każdy dzień(kaftanik,pajacyk),2czapeczki,2p.skarpetek,1niedrapki...itd.
reklama
ionka
w ogóle jak byłam w tym szpitalu, to napatrzyłam się, co kobiety przynoszą i z reguły u nas to 2 torby: duża dla mamy i mniejsza dla dzidzi.
te duże to przeważnie takie walizki na kólkach :-) nikt się nie czepia, bo jak tu się czepiać, kiedy sam szlafrok zajmuje tyyyle miejsca
a dla dzidzi mam zabrać 8 (!!!) kompletów ubranek: body+ pajace...
te duże to przeważnie takie walizki na kólkach :-) nikt się nie czepia, bo jak tu się czepiać, kiedy sam szlafrok zajmuje tyyyle miejsca
a dla dzidzi mam zabrać 8 (!!!) kompletów ubranek: body+ pajace...
Podziel się: