reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kaciki dla naszych dzidzioli...

nudziło mi się więc zrobiłam listę rzeczy jakie już mam dla dziecka na pierwsze miesiące (0-3) i wygląda to tak:
pajacyki 16 szt.
śpiochy + kaftanik 4
same kaftaniki 6
same śpiochy 11
polspiochy 3
body 10
bluzy 2
bluzeczki 7
spodenki 1
śpiworek 1
niedrapki 1
czapeczka 1 bawełniana + 1 polarowa
rożek 1
kurteczka 1
kombinezon 1
chusteczki nawilżające
szczotka do włosków+ grzebyk
pieluchy tetrowe 20
proszek do prania
sudocrem

niektórych rzeczy jest dużo bo wygrałam aukcje a tam było po dużo rzeczy za małą cene i tak wyszło.:tak:
no i co mi zostało?
pieluchy jednorazowe
oliwka
mydełko
nożyczki
fotelik
dokupić niedrapki
łóżeczko
pościel(e?)
wózek
jeszcze jeden rożek(?)
jakiś kocyk pewnie
ze 3 pieluchy flanelowe
wanienka
termometr
frida
butelka i mleko (wymagaja w szpitalu podobno)
2 ręczniki kąpielowe
waciki+spirytus do pępuszka

coś jeszcze? co myślicie o mojej liście?

reklama
nudziło mi się więc zrobiłam listę rzeczy jakie już mam dla dziecka na pierwsze miesiące (0-3) i wygląda to tak:
pajacyki 16 szt.
śpiochy + kaftanik 4
same kaftaniki 6
same śpiochy 11
polspiochy 3
body 10
bluzy 2
bluzeczki 7
spodenki 1
śpiworek 1
niedrapki 1
czapeczka 1 bawełniana + 1 polarowa
rożek 1
kurteczka 1
kombinezon 1
chusteczki nawilżające
szczotka do włosków+ grzebyk
pieluchy tetrowe 20
proszek do prania
sudocrem

niektórych rzeczy jest dużo bo wygrałam aukcje a tam było po dużo rzeczy za małą cene i tak wyszło.:tak:
no i co mi zostało?
pieluchy jednorazowe
oliwka
mydełko
nożyczki
fotelik
dokupić niedrapki
łóżeczko
pościel(e?)
wózek
jeszcze jeden rożek(?)
jakiś kocyk pewnie
ze 3 pieluchy flanelowe
wanienka
termometr
frida
butelka i mleko (wymagaja w szpitalu podobno)
2 ręczniki kąpielowe
waciki+spirytus do pępuszka

coś jeszcze? co myślicie o mojej liście?

ojej nie za dużo :zawstydzona/y:

doradziła mi tak mama w razie jakby się pobrudził to żeby był drugi. a mówiła ze często maluch obślinia i takie tam ;)

candy6 no ubranek dużo bo np na jednej aukcji kupiłam 40 sztuk ubranek za 41 zł plus ok 15 przesyłka ;) wiec sie opłacało. A przed aukcją kupowałam nowe ciuszki lecz nie za dużo ;)

karola ja bym zostala tylko przy jednym rozku, ale kupilamby dwie posciele, dokupilabym tez niedrapki i moze jeszcze jedna cienka czapeczke.

a mnie sie wydaje, ze dziecko wcale w tym rozku nie bedzie spedzalo az tak duzo czasu.
ja mam jeden i zastanawiam sie czy bede go uzywac w ogole :tak:

dostaliśmy jeden rożek i tez się zastanawiam, co po :confused:
no ale juz skoro jest, to uprałam i może z raz użyję ;-)
że niby sie dziecko przytula w tym rożku czy nosi, no ja tego nie widze wcale :confused:

o matko - ile rzeczy masz :szok::szok::szok:
drugi rozek tez odradzalabym jak orzecz zbedna (choc to niby takei drogie nie jest - zwykly rozek). Jak sie jeden pobrudzi to najwyzej zawiniesz w kocyk. Wiele dzieci w ogole nie lubi tych zawijan - Jas byl zawijan yw spzitalu w kocyk, a w domu to doslownie kilka razy i tyle... :baffled:

reklama
hmm.. może rzczywiście macie rację z tym rożkiem. W koncu będziemy go używać tylko w domu i jest on bardziej tylko na życzenie męża bo nalegał żeby kupić bo będzie się bał małego trzymac na poczatku tak bez niczego ;) a np. do wózka mamy śpiworek, taki polarowy no i kombinezon.

Do góry