reklama
Te opowiesci porodowe i wkolo porodowe naprawde wygladaja nieciekawie ale nie wiem Wasze doswiadczenia porodowe ale jak dla mnie potem na porodowce wszystko jest takie juz "naturalne".
Przynajmniej ja tak mialam.
A lewatywa.... hmm... ja tez uwazam jak mysz1978 , lepsza juz ta lewatywa niz narobic pod siebie podczas porodu ;-)
mnie sie pytali czy chce lewatywe
a co do wyprawki to ja kupilam jakies ubranka w rozmiarze 56 ,jeden czy dwa jakies komplety - body spioszki, ale Bartek sie urodzil 58 cm i tamte byly za male. Ale mysle ze warto kupic jakies , moze nawet dlatego ze jak dziecko jednak sie urodzi mniejsze to 62 bedzie sporo za duze dla niego, chociazby po urodzeniu , w szpitalu mozna zalozyc
chyba ze w rodzinie sie duze dzieci rodza to lepiej sobie odpuscic to 56 , tak mysle
Druga sprawa ze rozmiar tez rozmiarowi nie rowny. Czasami 62 bywa jak 56 , czasami jest duze jak 68 itd
Przynajmniej ja tak mialam.
A lewatywa.... hmm... ja tez uwazam jak mysz1978 , lepsza juz ta lewatywa niz narobic pod siebie podczas porodu ;-)
mnie sie pytali czy chce lewatywe
a co do wyprawki to ja kupilam jakies ubranka w rozmiarze 56 ,jeden czy dwa jakies komplety - body spioszki, ale Bartek sie urodzil 58 cm i tamte byly za male. Ale mysle ze warto kupic jakies , moze nawet dlatego ze jak dziecko jednak sie urodzi mniejsze to 62 bedzie sporo za duze dla niego, chociazby po urodzeniu , w szpitalu mozna zalozyc
chyba ze w rodzinie sie duze dzieci rodza to lepiej sobie odpuscic to 56 , tak mysle
Druga sprawa ze rozmiar tez rozmiarowi nie rowny. Czasami 62 bywa jak 56 , czasami jest duze jak 68 itd
Młoda mamuśka:)
Fanka BB :)
Prawda,lepiej lewatywe niż im zafajdać łóżko
Po tym co piszecie o rozmiarach śpioszków to chyba wezmę do szpitala w różnych rozmiarach na wszelki wypadek
Po tym co piszecie o rozmiarach śpioszków to chyba wezmę do szpitala w różnych rozmiarach na wszelki wypadek
mysz1978
Mloda mamuska - nie musisz brac do spzitala - wystarczy jak w widocznym miejscu zostawisz w domu to maz znajdzie i przywiezie w razie czego :-)
Jas sie urodzil i mial 54cm no i wszedl w klasyczne srednio wygladajace 56 - ponosil jakies 2-3 tygodnie i tyle
Jas sie urodzil i mial 54cm no i wszedl w klasyczne srednio wygladajace 56 - ponosil jakies 2-3 tygodnie i tyle
ionka
wiecie, ja też sie obawiam, że zwalę im kupę na środku, jak będę przeć, bo w Irlandii nie robią lewatywy
ale z drugiej strony personel szpitalny chyba jest przyzwyczajony poza tym ja tego sprzątać nie będę
a a'propos strasznych historii porodowych- jedna laska z pracy uczepiła się mnie i dawaj opowiadać jakieś horrory z jej porodu. mówię jej, że nie przejmuję się i nie boję- żeby tylko się odczepiła, bo wiedziałam, że jak wykażę zainteresowanie tematem, to juz po mnie szła za mną przez korytarz, schody i korytarz i buzia jej się nie zamykała
normalnie jakaś sadystka
ale z drugiej strony personel szpitalny chyba jest przyzwyczajony poza tym ja tego sprzątać nie będę
a a'propos strasznych historii porodowych- jedna laska z pracy uczepiła się mnie i dawaj opowiadać jakieś horrory z jej porodu. mówię jej, że nie przejmuję się i nie boję- żeby tylko się odczepiła, bo wiedziałam, że jak wykażę zainteresowanie tematem, to juz po mnie szła za mną przez korytarz, schody i korytarz i buzia jej się nie zamykała
normalnie jakaś sadystka
1kkarolaa1
z tego co widzę po forum fajna z Ciebie kobitka to na pewno dzidzi źle nie będzie. ;-) My oglądaliśmy własnie mieszkanko. Pokoik 3x3,5m plus łazienka, własne wejście do domku i do centrum miasta nie daleko do tego niska cena bo 300 zł czynszu plus woda,światło i gaz,ale sądzę ze i tak nie damy rady finansowo, bo tylko K. pracuje a do opłacenia mamy studia, raty za laptopa,internet i dojazd do uczelni... i dochodzą K. papierosy . w takim razie bedziemy mieszkali w pokoiku u moich rodziców. Zrobi się dzidzi jakiś kącik. Narazie trzeba zerwać tapetę i pomalować i założyć panele. Wyrzuci sie dwie części regału, fotele bo dużo miejsca zajmują i karnisz wymieni. Mamy zamiar w pt sie za to wziąść aaa no i telewizor koniecznie trzeba jakiś wstawić tsk K.sobie zazyczyłU nas dzidzia bedzie mieszkac w pokoiku z nami bo my sami mamy jeden pokój w którym urządziliśmy już aneks kuchenny I ot co, całe mieszkanko Ale miejsce na łóżeczko mamy Przewijac będziemy na naszej rogówce, a kąpac na dywanie albo na stół stawiac wanienkę Myślę, że źle dzidzi nie będzie;-) Swój kącik nad łóżeczkiem będzie miec przystrojony, jakąś miarkę wzrostu Żyrafę czy coś.. no i lampeczkę mamy, tak, że wieczorkiem to zapalamy tylko ją i jest taki półmrok w pokoiku Myślę, że dzidzi bedzie dobrze;-)
Marzy mi się urządzenie takiego prawdziwego pokoju dla malucha... eh... ale to jak pójdziemy na swoje... Takie pokoiki są taaakie słodkie... ) a urządzanie-sama przyjemność. Pozdrawiam wszystkie marcóweczki )
FallenAngel
Marcówka x2 :))
Oh, nawet nie wiecie, jak ten wątek mi się podoba...
My mamy nowe mieszkanie, po remoncie jest.
Zamóiwłam do pokoju Pucka takie naklejki:
NAKLEJKI KOTKI PSOTKI - zestaw średni NOWOŚĆ!!! (750721800) - Aukcje internetowe Allegro
Kuzynka ma od tej firmy i mówi, ze się nie odlepiają.
My mamy nowe mieszkanie, po remoncie jest.
Zamóiwłam do pokoju Pucka takie naklejki:
NAKLEJKI KOTKI PSOTKI - zestaw średni NOWOŚĆ!!! (750721800) - Aukcje internetowe Allegro
Kuzynka ma od tej firmy i mówi, ze się nie odlepiają.
mag349
z tego co widzę po forum fajna z Ciebie kobitka to na pewno dzidzi źle nie będzie. ;-) My oglądaliśmy własnie mieszkanko. Pokoik 3x3,5m plus łazienka, własne wejście do domku i do centrum miasta nie daleko do tego niska cena bo 300 zł czynszu plus woda,światło i gaz,ale sądzę ze i tak nie damy rady finansowo, bo tylko K. pracuje a do opłacenia mamy studia, raty za laptopa,internet i dojazd do uczelni... i dochodzą K. papierosy . w takim razie bedziemy mieszkali w pokoiku u moich rodziców. Zrobi się dzidzi jakiś kącik. Narazie trzeba zerwać tapetę i pomalować i założyć panele. Wyrzuci sie dwie części regału, fotele bo dużo miejsca zajmują i karnisz wymieni. Mamy zamiar w pt sie za to wziąść aaa no i telewizor koniecznie trzeba jakiś wstawić tsk K.sobie zazyczył
Marzy mi się urządzenie takiego prawdziwego pokoju dla malucha... eh... ale to jak pójdziemy na swoje... Takie pokoiki są taaakie słodkie... ) a urządzanie-sama przyjemność. Pozdrawiam wszystkie marcóweczki )
Ojj Kochana, ja Ci współczuję tego remontu, bo dosłownie 2 tyg.temu robiliśmy dokładnie to samo. Niestety też musze chwilowo zostać u rodziców, więc trzeba było odświeżyć pokój. Robiliśmy to we dwójkę, bo jeszcze nie wiedziałam, że nie mogę się nadwyrężać. I tak: zrywaliśmy kasetony i tapety, potem trzeba było wszystko wyrównać, żeby móc malować. Następnie malowanie dwa razy. Też chciałam panele kłaść, ale jak poszliśmy do sklepu to trafiliśmy przypadkiem na próbniki wykładzin pcv i powiem Ci, że ja to się nie mogłam od nich oderwać, takie piękne wzory. No i koniec końców kupiliśmy to pcv. Jestem z niego bardzo zadowolona, a o ile mniej roboty No i co tu ukrywać - taniej
1kkarolaa1
FallenAngel super te naklejki! Też chcem takie )
mag349 no i ja sie teraz zastanawiam czy pcv nie dać. Głównie chodzi o to ze niedługo ślub wiec cienko z kasa u nas a wykładzinkę do tego sie szybciej zaklada panele... moze kiedys
mag349 no i ja sie teraz zastanawiam czy pcv nie dać. Głównie chodzi o to ze niedługo ślub wiec cienko z kasa u nas a wykładzinkę do tego sie szybciej zaklada panele... moze kiedys
reklama
mloda_mamusia1
Podwójna mama ;)
Ja z moim ukochannym wynajmujemy mieszkanie od polowy września..kawalerka 37m2. ładny duży pokoik, kuchnia, przedpokoj i nie az taka mała łazienka..hehe, czynsz 600zł + media.. akurat z tym dobrze, ze jest duzo miejsca na lozeczko.. przewijac bedziemy albo na przewijaku..albo na łożku..Wczesniej wynajmowalismy mieszkanie tez kawalerka 27m2 i powiem szczerze ze nawet nie bylo miejsca na lozeczko...co dopiero miejscowka dla rzeczy dzidzi.. dostalismy wymowienie, bo mimo, ze bylismy na wakacjach w Hiszpanii, przez 3 tygodnie to jakies podobno imprezy robilismy, i byly interwencje policjii i spoldzielni...dziwne, no ale jak tacy nie kompetentni ludzie wynajmuja mieszkanie, to tak jest. Na policji zadnych zgloszen nie bylo..ze spoldzielni tez nic nie wiedzieli o tym.. klamstwo!
Podziel się: