reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kaciki dla naszych dzidzioli...

D przyjechał na chwile to łóżeczko pomóc mi złożyć i w miare była atmosfera, ale jak ojciec przylazł to kompletna nerwówka i krzyki nawet przy takiej przyjemnej rzeczy awantury. Oczywiście on ustawiła po swojemu , a nie tak jak ja chciałam , dobra pół biedy , ale potem zaczął wypominać stelaż na baldachim , że po co , że kiedyś nie było itd., z tego wszystkiego sie poplakałam eeeh wstrętny dziad juz nie mam słów...:wściekła/y:

...ale łóżeczko prawie zrobione jedynie jeden bok nie dokręcony bo coś nie tak jest ..

reklama
Ja mam pod łóżeczkiem dwa pudła z ikei na kółkach - takie białe płaskie - jedno podwójne, drugie pojedyncze. Mają przykrywy.
W najniższej pozycji łóżeczka trzeba zdemontować kółeczka na rzecz "stópek", bo zaczepiają odrobinę o spód pod materacykiem. Można również przy wysuwaniu odrobinę podnieść łóżeczko - dosłownie pół cm wystarczy.

Może mają mniej powierzchni niż szuflada ale u nas ciężko byłoby z wysuwaniem szuflady w pewnych opcjach ustawienia łóżeczka - stąd decyzja o bezszufladowym. Tak mogę wysunąć "kawałek" a nie całość i jest fajnie.

Obiecałam zdjęcia więc wklejam, jeszcze nie wszystko gotowe, bo trzeba przyszykować łóżeczko, powiesić karuzelkę, musimy dokupić komodę z szufladami, jakąś ładną firaneczkę, coś na ścianę bo pusto, ale jest bliżej niż dalej :)

Załączniki

• IMG_0108.jpg
    IMG_0108.jpg
    29,9 KB · Wyświetleń: 124
  • IMG_0107.jpg
    IMG_0107.jpg
    20,7 KB · Wyświetleń: 138
  • IMG_0106.jpg
    IMG_0106.jpg
    19,8 KB · Wyświetleń: 141
  • IMG_0110.jpg
    IMG_0110.jpg
    16,6 KB · Wyświetleń: 131
Jeszcze jest w nim trochę roboty, w sumie nie mieszkamy jeszcze na swoim pół roku, także jeszcze wszystkiego się nie dorobiliśmy :-p

A widok rzeczywiście fajny, ani z tyłu, ani z przodu bloku nie ma sąsiednich budynków, także tak spokojniutko :)

Kochana tak do spzitala :-D:-) Torba z góry również i uwierz nie brałam nie potrzebnych rzeczy :-p Szlafrok i dwa opakowania podkładów zajmują pół walizki, a gdzie ręcznik koszule, kosmetyki, sztućce :p Jakoś upchałam :tak:

o własnie sztućce..dobrze ze wspomniałaś Caroline bo bym na bank zapomniala:sorry:

reklama
Dziewczyny jak to sztucce??? To wam w szpitalu dadza talerz bez widelca i lyzki??? powaznie musicie brac sztucce???

Do góry