reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kącik żywieniowy-nowe smaczki dla maluszka

Nimfi - dzieki! Ja tez poki co jedna, ale my dopiero zaczynamy. ;-)

A wlasnie: czy kroicie w kosteczke kanapki Waszym maluchom?

reklama
U nas różnie raz kroję kromeczki z bułki, chlebka grahama na kosteczki raz dam większe kawałki np. kromeczkę z bułki przekroję na połowę.

Wędlinę jaką dajecie wieprzową, drobiową, kupujecie tą droższą a może same pieczecie mięsko i podajecie własnej roboty. Ja miałam na roczku schab pieczony w rękawie dałam Liwi zjadła troszkę :tak:

Dziś kupiłam drzem podam z chlebkiem na drugie śniadanie ciekawe czy zje my z mężem nie jemy chleba na słodko nie smakuje nam ciekawe jak mała :tak:

Mirelka - dzieki! My z dżemem czekamy, a jak juz podam, to raczej bede uwazala, zeby byl bez dodatku cukru, bo po co takiemu maluchowi... ;-) Ja dzis podalam kanapeczke z szynka bagietkowa w cienkich plasterkach i ona jest wieprzowa, o ile sie nie myle. Ser na razie odpada, bo to jednak produkt mleczny, a z tym u nas ostroznie. Musze sie rozejrzec, co jeszcze moge malej na chlebek klasc... Mysle, ze dobrze, ze dalas Liwii posmakowac pieczonego mieska. Domowe, pieczone jest najbezpieczniejsze, bo wiesz, jak i z czym to bylo przygotowywane! ;-) Oczywiscie, nie za duzo, bo tam pewnie sporo przypraw jest, ale nowe smaki tez trzeba poznawac.

My zajadamy kanapeczki już od dłuższego czasu.Często kroję w kosteczkę, czasami na pół.Z wędlina daje mało bo nigdy nie wiadomo co w kupionych jest...
marybeth ser możesz podać swojej córeczce...np.kozi w plasterkach(bo uczula mleko krowie), a dżem bez cukru to nie wiem czy znajdziesz.Ja również nie jestem zwolenniczką cukru ale daję dżemy Tymkowi-własnej roboty(a raczej obu babć) to zawsze wiadomo co tam jest.

kurde ale mi się napisało drzem miało być - dżem oczywiście !!!!:tak::-D

ja właśnie szukałam takiego dżemu bez cukru ale nie znalazłam na sklepowej półce w sumie szybko szukałam mogłam przeoczyć na tym co kupiłam pisze że niskosłodzony:-):tak:

AnnaJ Mary własnie wędlinka, pasztety na chleb najlepsze własnej roboty ja w weekend chcę zrobić schab w mleku pieczony w rękawie mam fajny przepis co by schab był bardziej soczsty:tak:

Anna, Mirelka - dzieki, kochane, za rady! Ja tez zaczne kroic w kosteczke, albo przynajmniej kawaleczki, co by Mia jadla sama. :-) Ona juz jest dosc samodzielna, ale dzis jako ze po raz pierwszy ta kanapka, to sama jej podalam i ladnie sobie gryzla. :-) A z tymi dzemami, to rzecz jasna zupelnie bez cukru nie ma, ale z niska zawartoscia znajde bez problemu. :-) Sami z M. nie jemy tych nawalonych cukrem, bo sa az za slodkie...

Anna - dziekuje za rade o serze kozim! :-)

Chlebek kroje w kostki. Kuba bez zabkow mi kanapki nie ugryzie, chyba ze ja rozszarpie w raczkach to wtedy wklada sobie okruszki do buzi :-p
Szynke kupuje, a wlasciwie poledwice - tylko do jednej mam zaufanie. Niby droga, ale jest lekka bo nie nasaczona konserwantami wiec nawet 10dag jak wezme to starcza na kilka dni ;-)
Dżemy jem z Łowicza. kubie jeszcze nie dawalam -tylko powidła jablkowe wlasnorecznie robione, ale tez z cukrem sa :sorry:

mary dobre pyt też miałam dziś pytać ;-)
Moja mała mało je chlebka i ona raczej woli abym ja jej dawała leniuch jeden...daje jej z serkiem żółtym-uwielbia:) i z wędliną raczej swoją pieczoną dziś szynkę kupiłam przyprawiłam i wieczorem upiekę .dżem też czasem zje..jaja i sera białego nie chce od razu odruch wymiotny.

Ankushc- no tak u nas sie mowi na manna ;) My w domu tez tak robimy ( piczenie szynki, boczku)- pychota

nimfii - racja, ciacha zmasa grysikowa sa w pyte!

onanana
- ale Ci pikenie mała je!

Dziewczyny, ja jak daję chlebek ( albo chałkę albo srodek z bulki tak ja mirelka) to kroje w kadraciki, i szynke tez kroje w maleńkie kwadraciki (ukladam w wagoniki) i maczam te kwadraty z chlebka w tej szynce, bo wiecej wtedy mloda zje ;) no oczywiscie z maselkiem. Wiec jemy albo z szyneczka albo serkiem zoltym - mloda uwielbia zolty ser, daje jej do lapki palsterek i tez zje. Chebek ostatnio jemy gorzej - jak wszytsko niestety :(

reklama
Dziewczyny pytanie, jak podajecie mięsko? Mój Franek wypluwa każde, nawet jak dostanie do łapki, to podziamdzia i wypluwa, jak mu w superdrobną kostkę pokroję do zupy, to też wypluwa, jedynie wędlinkę na kanapce (też kroję w żołnierzyki czy wagoniki:-))

Do góry