reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kącik żywieniowy-nowe smaczki dla maluszka

mirelka ten dzem wisniowy Lowicza faktycznie nie jest zachwycajacy ;) Polecam malinowy jest pyszny! Owoce lesnie takze ;0 ja tez tylko Lowicza kupuje...

reklama
mirelka tylko z tym grahamem tez trzeba byc ostroznym i nie przesadzac z nim slyszalam ze moze powodowac u dzieci zatwardzenia.
Ja jeszcze dzemow nie probowalam dawac mlodemu kanapki daje mu z serem zoltym jakims serkiem bialym,czasem z szynka mu dawalam :tak:

Ssabrina wiem wiem że tak może być, codziennie nie dostaje tego chlebka kupuję raz w tyg. dla siebie i jakaś kromeczka się dostanie Liwii.:tak:
U nas kanapeczki też z serem żółtym, szynką, pastą jajeczną, twarożkiem, serkiem Almette, lubi też strasznie serek wiejski raz podaję go z startym ogórkiem, rzodkiewką, pomidorkiem ja w sumie wolę podać jej na II śniadanie właśnie kanapeczkę lubi sama jeść ja w tym czasie coś sobie przygotowuję na obiad :tak:
Nimffi właśnie muszę kupić inny smak ale nie zależy mi na dżemie żeby go lubiła ja w ogóle dżemów nie kupowałam, naleśniki robię tylko z twarożkiem:tak:

A jak u Was wygląda kolacja?

Ostatnia edycja:
mirelko u nas almette tez smakuje z ogoreczkiem czasem mu daje ale z rzodkiewka jeszcze nie probowalam kanapki wiec moze sprobuje na dniach :tak: Dobre pytanie z ta kolacja u nas jest kaszka na mleku ale chcialabym to zmienic bo ilez mozna tego jesc :sorry2:

reklama
mirelka kaszke daje na kolacje bardzo rzadko jak juz nie mam czasu bawic sie z czyms bardziej wymyslnym ;-) ale na drugie sniadanie albo na kolacje jakos zamiennie wymislam : pasty jajeczne, rybne, pasztety - mojej produkcji, albo twarozki na slodko z owocami i na slono z warzywami, albo kanapki na razie z szynka krojone w koske a teraz probowal tez z serem zoltym. tylko on mi nie pogryzie bez zabkow wiec musze miec to na uwadze.

onanana
kuba kilka razy chwycil za lyzke i probowal nia trafic do buzi - pomagala mu. sam mnie tez probowal karmic. Pozwalam mu na to w formie zabawy na razie. uczyc go jeszcze nie bede ;-)
Problem pojawia sie w tym momencie ze jak mu podstawie blzko miske z jedzeniem to on mi wszystko z niej wywala. Wiec to wyglada takz e ja nabieram na lyzeczke jedzenie a on przechytuje w miedzyczasie.

BTW dziecko jest łatwiej uczyc samodzielnego jedzenia lyzeczka podajac mu cos co ma knsytencje jak Danonki - nie zlewaja sie z lyzki i sa na tyle sztywne ze latwo je nabrac ;)

Do góry