reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kącik żywieniowy-nowe smaczki dla maluszka

My na razie przestawiliśmy się na Bebilon Pepti i powoli z 1 przechodzimy na 2...czyli dosypuję jedna miarkę 2...

Angun daj nazwy i linka do tych kaszek bez cukru...dzis dałam sinlac pierwszy raz i spróbowałam i słodka jak nie wiem co...Mój syn zjadł oczywiście ale on zje wszystko co mu się poda, nie ma rzeczy, której nie zje z łyżeczki..

reklama
andrzelika z tym uczuleniami to zawsze jest problem ;) Trudno miec pewnosc ze to od mleka czy od kosmetyku czy czegos innego. jednak mysle ze pediatra pospiesyla sie z ta diagnoza. Ja na twoim miejscu wrocilabym do bebilonu 1 (przy ktorym nie mial alergi) i za jakis 1-2tyg sprobowala znow Bebilon 2 (najlepiej mieszac to z Bebilon 1).

AnnJ007 wklejam link do kaszek bez cukru
Angun ja też tylko na razie podaje właśnie ten kleik ryżowy i kukurydziany muszę kupić kaszkę manna z glutenem na razie gluten daję w postaci biszkopta i miałam parę słoiczków rosołku wołowo-drobiowego z kaszką manna

ja dziś zakupy słoiczkowe na promocji kupiłam w Rossmanie na jakiś czas wystarczy:tak:

Anek pediatra dał mu jakiś fenistil w kroplach dla dzieci od miesiąca na alergie itp.

Nimfii on mówił,że zamian na 1 nic teraz nie da,że bezpieczniej jak będzie pił sojowe, nie ryzykować, a po jakiś 2 miesiącach na bebilon spróbować, ja już mu nie będę mieszać mlek, bo dzisiaj tragedia była, w ciągu tyg przeszedł z 1 na 2 no i z 2 na ten Insomil i nie mógł kupy zrobić, a jak teściowa mu mydełko dzisiaj dała, bo płakał, aż ukucła z nim i zrobił kupę tak twardą,że wężyk był taki ubity i to pewnie nie koniec, no bo nie było dalej luźnej więc zatwardzenie nadal jest biedaczek to przez te zmiany mleka, ależ jestem zła, póki co niech już będzie ten Insomil jak piję, nie będę mu brzuszka rozstrajać, a Insomil normalnie można chyba dawać nie jest to tylko mleko do leczenia???

andrzelika rownie dobrze moze teraz zapierac ten Insomil.... Wiem ze nie chcesz kombinowac, ale jesli masz podejrzenie ze zaparcia sa od mleka to chyba dobrym pomyslem byloby calkowicie zmienic mleko - zamiast bebilonu czy Insomil cokolwiek innego? No ale zobaczysz po kilku dniach jak mlody to wszystko przetrawi.

zobacze dzisiaj trzeci dzień dopiero , a jak będzie miał tak ciągle to wezmę ten bebilon jeden, bo już nie wiem co mam robić

reklama
Do góry