reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kącik żywieniowy-nowe smaczki dla maluszka

reklama
dziewczyny co myślicie o tym żebym dała małemu sab simplex myślicie, że pomoże coś? To jest na kolki czy też na zrobienie kupki? Bo sama już nie wiem.

gola dawałam jabłuszko i nic zastanawiam się nad bananem... matko chcę mu ulżyć i nic , biedny taką twardą kupkę ma i ciągle stęka, a uśmiech na twarzy mu nie znika podziwiam go

andrzelika - daj Alankowi rumianek, albo wodę samą przegotowaną np przed karmieniem rano, powinno pomóc, biedulek :-(

andzrzelika czy ja dobrze przeczytałam, że twoja teściowa dała dla twego dziecka mydło do jedzenia?? :szok: aby łatwiej zrobił kupę?

Andrzelika Włóż mu czopek glicerynowy i zaraz przebje tą zbitą kupę bo pewnie ona blokuje ta dalszą i zobaczysz, że dalej będzie lepsza mój kiedyś tak miał i od tamtej pory ok.

ania może i tak :sorry: nigdy o takim sposobie nie słyszałam, ja zawsze w pogotowiu mam czopki, albo słoiczek samego jabłuszka!

A u nas od 3 dni mała wyeliminowała sobie sama jeden posiłek mleczny o 16 i nie chce jeść o tej porze, a że jest duża 10 kg więc jej nie zmuszam :-)

reklama
Andżelika - ja Ci napiszę co Zosi na zaparcia pomagało a miałysmy ostatnimi czasy po wprowadzeniu marchewki:

PICIE/JEDZENIE:

* herbatka z rumianku (zaparzona dla dorosłych)
* sok jabłkowy
* zupka ze słoiczka: ziemniak ze szpinakiem - działa cuda!

Z APTEKI:
* zawiesina Debridat

MECHANICZNE:
* czopek glicerynowy
* końcówka termometru posmarowana kremem włożona do pupci niemowlaka

Nie dawaj niczego co ma marchewkę i broń Boże nie dawaj banana, bo on ma działanie zatwardzające.

Do góry