marttika a u nas dynia to najlepsze dobrodziejstwo świata jak małej coś nie smakuje to dorzucam trochę dyni z ziemniaczkiem z hippa właśnie i jest oki a są już mamy które dają mięsko i ryby dla maluszków? U nas już indyk i łosoś przetestowany pozytywnie, jutro chyba dam potrawkę z królika z ziemniakiem
reklama
Ssabrinaa
Podwójna Mama ☺️
margo my jutro startujemy z mieskiem i zaczynamy z kurczakiem a dan z krolikiem u nas nigdzie nie ma :-(
my mamy za sobą łososia, cielęcinkę, szynkę, indyka. I wszystko pięknie się przyjmuje. Za dwa dni mały kończy pół roku, planuję więc od poniedziałku wprowadzić króliczka
Poza tym mamy przełom- domowej roboty jarzynowa też skonsumowana i nie doprowadziła do kolki Jednak to wina selera:/ a niby bardzo go mało bo 3%.
Wiecie, że w niejednym słoiczku Gerbera po 5. miesiącu jest w składzie cebula ??!!
Normalnie szok przeżyłam.
Poza tym mamy przełom- domowej roboty jarzynowa też skonsumowana i nie doprowadziła do kolki Jednak to wina selera:/ a niby bardzo go mało bo 3%.
Wiecie, że w niejednym słoiczku Gerbera po 5. miesiącu jest w składzie cebula ??!!
Normalnie szok przeżyłam.
Ssabrinaa
Podwójna Mama ☺️
Julianna u nas tutaj praktycznie we wszystkich sloiczkach jest cebula a ostatnio natrafilam na zupke slodki zieniak pieczony i zakupilam i wlasnie przedwczoraj mu dalam i wczoraj a tam w skladzie byla biala fasolka ale malemu nic nie bylo jedynie puszczal straszne ilosci baczkow,na szczescie nic go nie bolalo i dobrze sie czul
ankusch no Ja tak robilam na samym poczatku ale jedzonko potem na drugi dzien ktore bylo w lodowce oj potrzebowalo troche czasu zeby bylo cieplejsze do jedzenia i potem wlasnie zaczelam odgrzewac w mikrofali ale nie wiem czy to dobry pomysl
ankusch no Ja tak robilam na samym poczatku ale jedzonko potem na drugi dzien ktore bylo w lodowce oj potrzebowalo troche czasu zeby bylo cieplejsze do jedzenia i potem wlasnie zaczelam odgrzewac w mikrofali ale nie wiem czy to dobry pomysl
AnnaJ007
Fanka BB :)
Ja mikrofali nie lubię.W tym mieszkaniu mam bo w NL trudno było cokolwiek znaleźć bez mikrofali(takie tutaj kucharki mieszkają)
Dziewczyny na walke z plamami polecam
Zapobiegawczo
Śliniak ŚLINIACZEK bawełniany z ceratką 30 x 39 cm (2267969997) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
oraz
http://allegro.pl/kindy-odplamiacz-hipoalergiczny-dla-niemowlat-i2285677374.html
odplamia lepiej niz cokolwiek.
Poki co dziki nim nie mamy plam na ubrankach
3dni moze byc tylko zeby nie przekroczyc tych 48h. Ja podaje nieraz po 1/3 sloiczka gdy daje nowosc i wlasnie daje przez 3 dni tak zeby sie zmiescic w 48h.
ssabrinaa ja teraz podgrzewam wszystko w mikrofali na 10-20sekund. Deserki, zupki, soki i przegotowana wode ktora mam przygotowana takze.
W poradniku Bobovity pisali, że mozna w mikrofali podgrzewać.
Zapobiegawczo
Śliniak ŚLINIACZEK bawełniany z ceratką 30 x 39 cm (2267969997) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
oraz
http://allegro.pl/kindy-odplamiacz-hipoalergiczny-dla-niemowlat-i2285677374.html
odplamia lepiej niz cokolwiek.
Poki co dziki nim nie mamy plam na ubrankach
Oczy przecieram, jak czytam ile Wasze bobiki wcinają Zosia po 1-dniowej przerwie i samym cycowaniu, przed 3 dni dostawała jabłuszko z Gerbera: 4-5-6 łyżeczek i chyba było OK. Bo darła się wieczorem "tylko" we wtorek ok. 17ej a jabłko 5 łyżeczek zjadła o 13:00, więc to chyba raczej ząbki niż jabłuszko. Wczoraj był spokój.
Dziś podam jej zupkę: ziemniak+dynia z HIPPA. Myślicie, że mogę jej dać ten sam słoiczek 3 dni, czy lepiej tylko 2?
3dni moze byc tylko zeby nie przekroczyc tych 48h. Ja podaje nieraz po 1/3 sloiczka gdy daje nowosc i wlasnie daje przez 3 dni tak zeby sie zmiescic w 48h.
ssabrinaa ja teraz podgrzewam wszystko w mikrofali na 10-20sekund. Deserki, zupki, soki i przegotowana wode ktora mam przygotowana takze.
W poradniku Bobovity pisali, że mozna w mikrofali podgrzewać.
Ostatnia edycja:
u nas dynia z ziemniaczkiem smakowała nie powiem zapach był specyficzny ale jak to dynia mi też to nawet smakowała
margo my od przedwczoraj zaczęliśmy dania z mięskiem kurczaka mamy za sobą dziś podam też kurczaka z warzywami i jabłkowym puree
Ssabrina ja podgrzewam jedzonko z słoiczka w mikrofali taki sposób przygotowania najbardziej mi odpowiada i też tak piszą na etykiecie że tak można przygotować
margo my od przedwczoraj zaczęliśmy dania z mięskiem kurczaka mamy za sobą dziś podam też kurczaka z warzywami i jabłkowym puree
Ssabrina ja podgrzewam jedzonko z słoiczka w mikrofali taki sposób przygotowania najbardziej mi odpowiada i też tak piszą na etykiecie że tak można przygotować
Mieska jeszcze nie wprowadzamy. Na razie szukam bezpiecznych warzyw dla Kuby....
Jesli ktos gotowalby dla dziecka cos samodzielnie to jako rybe polecam dorsza atlantyckiego. Ponoć to mięsko najwyzszej klasy
Tak twierdzi znajomy nam wlaściciel hurtowni rybnej.
Pange, sole, mintaja lepiej sobie darowac.
Ponoć łosoś jest przereklamowany.
Osobiście moge polecić jeszcze mirunkę - świetnie smakuje rybka!
Jesli ktos gotowalby dla dziecka cos samodzielnie to jako rybe polecam dorsza atlantyckiego. Ponoć to mięsko najwyzszej klasy
Tak twierdzi znajomy nam wlaściciel hurtowni rybnej.
Pange, sole, mintaja lepiej sobie darowac.
Ponoć łosoś jest przereklamowany.
Osobiście moge polecić jeszcze mirunkę - świetnie smakuje rybka!
reklama
Ssabrinaa
Podwójna Mama ☺️
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi o tej mikrofali,osobiscie tez tak wole bo jest szybciej i wygodniej ;-):-)
Podziel się: