reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

kącik żywieniowy-nowe smaczki dla maluszka

nimfii dziś dałam Natalce zupkę jażynową z Gerbera i zjadła z checią:-) Tak wiec dziekuje za radę zeby firmę zmienić:tak:A sama próbowałam i rzeczywiście jest lepsza w smaku niż ta z Bobovity. A np. jabłuszko z Bobovity jest duzo smaczniejsze niz to z Hippa. Niby to samo, a jednak kazda rzecz moze inaczej smakować z różnych firm. Trzeba próbować.

reklama
Szczerze przyznam ze zupka jarzynowa Gerbera nawet mnie smakuje :p Jak ja wiekszosci takich zup nie znosze bo sa jak dla mnie zbyt mdle i malo wyrazne w smaku - bo ja sól uwielbiam ;)

Moja koleżanka doświadczona w daniach ze słoiczka mama powiedziała mi, że dania z Bobowity są w smaku bardzo podobne do przyrządzanych w domu, ale nie wiem czy tak jest faktycznie ?
U nas dziś w porze obiadu był bunt i mała nie chciała jeść słoiczka, zjadła tylko 1/2 i mega ryk, nie wiem o co chodziło, musiałam jej dać MM z butli i poszła spać :sorry:

margo moze akurat nie miała checi. A moze była juz tak głodna, ze tylko mleczko mogło zaspokoic głód;-) Mi tez sie ze 2 razy zdarzyło, ze jak tylko ja posadziłam zaczęła płakać i nie było jedzonka.

My generalnie kupujemy głównie Bobovitę i jest ok, ale tej zupki jazynowej za nic nie chciała jeść, a Gerbera zjadła;-)

margana może tak być, że była już mocno głodna :tak:bo u nas jak panna głodna to nie ma przebacz :-D ale też zauważyłam że ona lubi jeść co dzień inne danie, nie wiem czy to możliwe aby tak małe dziecko kojarzyło aż tak smak? Jak wcześniej dawałam jej same warzywka to co dzień był inny słoiczek,a dziś drugi dzień jadła to samo :confused2:

margo ja podaje ten sam sloiczek przez kilka dni... Tzn mam na mysli ze ten sam produkt ;) Glownie sa to owoce (jablka, morele, brzoskwieni) i do popicia sok marchwiowo jablkowy aby brzuszek oswajal sie z marchewka.
Kuba nie ma problemu z tym aby jesc to samo kilka dni. Do tej pory zajadal wszystko co mu dalam -jarzynki tez.

Dzis sprobujemy zupke warzywna po raz kolejny. Kuba ma rzadsze kupki wiec wykorzystam ten fakt i moze obejdzie sie bez zaparc ;)

nimfii ja mam do ciebie pytanie jako do doświadczonej mamy :-) moja Lena dość mocno ulewała swego czasu i lekarz powiedział, że to może być refuksowe ulewanie, teraz jest niby oki, ale jak dałam małej soczek jabłkowy tak 50 ml to był potem mega płacz i ulewanie wróciło, koleżanka mi powiedziała, że dzieciom które ulewają nie powinno się dawać soków, słyszałaś coś o tym?

reklama
margo ja się nie znam, ale moja jest ulewająca a dziś wypiła 40 ml soku gruszkowego i przyjeło:) może to zbieg okoliczności jakiś u Ciebie, może próbuj mniejsze ilości tego soku...

Do góry