Anek, Nimfii wspomniała o celiace ale myślę, że przede wszystkim spokojnie i o celiace nie ma co na razie myśleć. Przede wszystkim winiłabym niedojrzałość układu pokarmowego, bo piąty/szósty miesiąc to naprawdę wcześnie na gluten, szczególnie dla dziecka, które było dotychczas tylko na piersi. Nie bez przyczyny WHO zaleca karmić tylko piersią do ukończenia 6 misięcy. Odczekaj i spróbuj raz jeszcze. Może to być też nietolerancja glutenu (nie jest to to samo co celiaka), która mija z wiekiem i nie jest czymś czym należy się martwić. Celiaka to już poważna, nieuleczalna choroba, którą spokojnie można kontrolować wykluczeniem glutenu z diety, ale do niej od bólu brzuszka daleka droga więc ja w ogóle nie brałabym jej pod uwagę na tym etapie. Oczywiście zgłoś problem pediatrze, ale przede wszystkim nie spiesz się z podawaniem glutenu.
Nimfii, ja mam wąskie kanaliki i dlatego nawet najlepsze laktatory na mnie nie działają. Poza tym unormowana laktacja też nie sprzyja ściąganiu.
Nimfii, ja mam wąskie kanaliki i dlatego nawet najlepsze laktatory na mnie nie działają. Poza tym unormowana laktacja też nie sprzyja ściąganiu.
Ostatnia edycja: