reklama
marttika, ja robię przerwy, ściągam z 5 minut-ok. 10 ml co pół godziny-godzina, bo po 5 minutach nic mi nie leci i muszę poczekać, tak jakby się mleko kończyło, a nie kończy się, bo Lena potrafi ssać pół godziny i ciągle leci, nie wiem jak to jest z tymi laktatorami
w zeszłym tygodniu musiałam ściągnąć mleko na cały dzień, bo miałam egzamin i zabrało mi to tydzień, na szczęście starczyło
w zeszłym tygodniu musiałam ściągnąć mleko na cały dzień, bo miałam egzamin i zabrało mi to tydzień, na szczęście starczyło
Anek82
Fanka BB :)
Zdaję relację z "glutenowania" cz. II :-(
Niestety, Zosia dostała kaszkę o 12:15 i od 14:00 do 14:30 była akcja brzuszek - płacz nie do wytrzymania, nawet trzymana na rękach zanosiła się płaczem i żalem.
Nie wiem, co zrobić w takiej sytuacji - ewidentnie gluten jej szkodzi
Niestety, Zosia dostała kaszkę o 12:15 i od 14:00 do 14:30 była akcja brzuszek - płacz nie do wytrzymania, nawet trzymana na rękach zanosiła się płaczem i żalem.
Nie wiem, co zrobić w takiej sytuacji - ewidentnie gluten jej szkodzi
no to ładna doopa Anek...zrób jak pepsi pisze, nic się póki co nie martw, podawaj póki co warzywka z kaszkami bezglutenowymi, moje starsze ( też cyckowe ) tak jadły, dostały gluten ( mannę ) późno i było wszystko dobrze z ich zdrowiem powiedz jeszcze pediatrze o tych akcjach
Anek82
Fanka BB :)
Tak też zrobię - glutenowi stanowcze NIE, jak na razie. Zaczniemy od ziemniaczka, marchewki itd... ehhhhhhhh nie ma "letko"
reklama
anek mozesz sprobowac jeszcze za miesiac, ale nic na sile
Ewentualnie zapytaj pediatry co on o tym mysli.
Bole brzuszka po podaniu glutenu moga oznaczac reakcje alergiczna - to objaw celaki. Zobacz jeszcze jakie kupki po tym zrobi - normalne czy cos jak biegunkowe.
Starszemu synowi takze wproawdzalam glutem zupelnie inaczej.... Nie pamietam dokladnie kiedy ale chyba ok 7msc dopiero po pol lyzeczki i tak przez miesiac, a potem juz bez ograniczen. Nigdy mu nic sie nie dzialo.
Mama sie mnie wczoraj spytala dlaczego nie dam Kubie sucharka przy zabkowaniu Ona tak własnie robila ze mna... A sucharek wiadomo - tez jest glutenowy...
Te 26lat temu sie tak glutenem nie przejmowali jak teraz.
pepsi znam ten "ból" bo i ja laktatorem Medeli sciągalam moze 10 ml w pol godziny - wiecej czasu nie moglam temu poświęcic. nie wiem dlaczego tak jest ze jedna mamy radza sobie z odciaganiem bez problemu.
No a ja przy starszym synu przez 3 msc odciagalam swoje mleko i nie mialam wtedy problemu
Ewentualnie zapytaj pediatry co on o tym mysli.
Bole brzuszka po podaniu glutenu moga oznaczac reakcje alergiczna - to objaw celaki. Zobacz jeszcze jakie kupki po tym zrobi - normalne czy cos jak biegunkowe.
Starszemu synowi takze wproawdzalam glutem zupelnie inaczej.... Nie pamietam dokladnie kiedy ale chyba ok 7msc dopiero po pol lyzeczki i tak przez miesiac, a potem juz bez ograniczen. Nigdy mu nic sie nie dzialo.
Mama sie mnie wczoraj spytala dlaczego nie dam Kubie sucharka przy zabkowaniu Ona tak własnie robila ze mna... A sucharek wiadomo - tez jest glutenowy...
Te 26lat temu sie tak glutenem nie przejmowali jak teraz.
pepsi znam ten "ból" bo i ja laktatorem Medeli sciągalam moze 10 ml w pol godziny - wiecej czasu nie moglam temu poświęcic. nie wiem dlaczego tak jest ze jedna mamy radza sobie z odciaganiem bez problemu.
No a ja przy starszym synu przez 3 msc odciagalam swoje mleko i nie mialam wtedy problemu
Ostatnia edycja:
Podziel się: