reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kącik żywieniowy-nowe smaczki dla maluszka

reklama
No właśnie - te nie mają glutenu :/ Chcę Zosi wprowadzić gluten do mleczka 2x w tygodniu. Więc musi to być kaszka glutenowa i bezmleczna. Skoro wprowadza się go w 5tym miesiącu to musze się śpieszyć, bo Zośka ma już 4 i pół miecha. Kurcze, zielona jestem w asortymencie dla niemowląt

anek
Kaszka mleczna manna

Generalnie te kaszki co sa od 6 msc samkowe (wieolowoocowe, czy inne) podaje sie wtedy dopiero poniewaz wlasnie maja dodatek owocow.
Ale widze ze wlasnie Nestle wydala ta kaszke manne bez smakowa :)

Jak dobrze pamietam to kest tez kaszka pszenna Bobovity o smaku bananowym. I chyba mozna ja dac juz wczesniej.
Ja mam w domu kaszki mleczno ryzowe o smaku bananowym i malinowym i te smaki mozna dac juz od 4 msc.

edita: A jednak bobovita wszystkie przenne kaszki ma od 6 msc.
http://www.bobovita.pl/nasze_produkty/produkty_wg_kategorii/kaszki/

Posprawdzalam....
Wiec zostaje Nestle, albo normalna kaszka manna gotowana na mleku

https://www.babyboom.pl/forum/kuchnia-alergika-f23/czy-jest-kaszka-manna-bez-mleka-28972/

Ostatnia edycja:
Anek, ja polecam tę:
http://amarantus.pl/product_info.php?products_id=950
jest od 4 miesiąca, zawiera gluten, jest bez mleka, pełnoziarnista czyli zdrowsza, orkisz jest bardziej wartościowy niż manna, no i co dla mnie ważne jako jedna z nielicznych-bez cukru. W ogóle polecam kaszki Holle. Jedyny minus to cena. Z tym, że ja chcę gotowe błyskawiczne kaszki dla niemowląt podawać tylko na początku, a potem przejść na prawdziwe, nieprzetworzone i dużo zdrowsze zwykłe kasze więc jakąś tę cenę, na krótki czas przełknę.

Ostatnia edycja:
Angun, ja podałam pierwszy z brzegu link, rzeczywiście trzeba poszukać gdzie jest najtaniej, tak patrzę, że masz rację i allegro będzie najbardziej rozsądne cenowo. Te Milupy też są fajne. A tak swoją drogą to na jakim osiedlu mieszkasz, bo może byśmy się zorganizowały na jakieś wspólne zamówienie żeby oszczędzić na przesyłce, niekoniecznie piszę o kaszkach ale tak ogólnie o dzieciowych... Ja na Szwederowie.

reklama
Pepsi - dziękuję bardzo za info o kaszce orkiszowej. Już ją zamówiłam na allegro i ją będę dodawać Zosi do mleczka 2x w tyg.

Do góry