reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

kącik żywieniowy-nowe smaczki dla maluszka

reklama
AnnaJ007 tak kaszki ryżowe i kaszki kukurydziane są bezglutenowe,
kasze manną też tak myślałam że trzeba gotować, i zawiera gluten
ja chcę kupić kleik ryżowy i dodawać do dań które będę sama przyrządzać wystarczy wsypać kleik ryżowy, wymieszać i gotowe:tak:

z tym glutenem i zaleceniami to jest trudna sprawa, bo co innego zalecają od ok. 3 lat polscy pediatrzy, a co innego WHO, więc trzeba sobie wybrać schemat, który nam odpowiada, w moim przypadku będzie to WHO, czyli karmienie tylko piersią do 6 miesiąca i wprowadzanie glutenu później

Anna, jakie są zalecenia w Holandii?

pepsi bedę 8 marca na szczepieniu to zapytam o to.
Choć myślę że oni wprowadzają wcześniej gluten, patrząc na półki ze słoiczkami(fasolka,kalafior po 4m.ż., truskawki tez jakoś wcześniej...) Sa pod bardzo wieloma względami naturalni(porody w domu) ale jak dla mnie w niektórych kwestiach zbyt "naturalni". Karmiąc piersią każa jeść wszystko(akurat to dobre) i nie stosować żadnych dziwnych diet.
a wprowadzenie glutenu później to znaczy kiedy??

Margana Sami najpier byl na soku jablkowym przez 6 dni a potem zaczelam mu dawac jabluszko przez 3 dni a teraz marchewke pewnie bede podawac przez 5 dni :tak:
andrzelika wczoraj robilam marchewke sama i nie dodawalam soli,marchewka byla slodka a z tego co wiem to sie nie zaleca dodawanie soli do posilkow dziecka bo to niby obciaza nerki a sol zawarta w warzywach podobno dla takiego malenstwa jest wystarczajaca :tak:

Oj dziewczyny szalejecie z tym jedzeniem..
My mamy tylko cycem się nadal karmić nic nie dawać do następnej wizyty(za 6tyg ) na szczepienie.
Ale w domu mamy już słoiczki zakupione,śliniaczki i łyżeczki :-)
A jabłuszko już było próbowane :-p

Ostatnia edycja:
reklama
Mi moja alergolog mówiła zeby gluten wprowadzać w 5/6 miesiacu, więc tak zrobię. Tzn. po 5 miesiącu.

Do góry