reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

kącik żywieniowy-nowe smaczki dla maluszka

My mamy taki leżaczek i tam sadzamy, troszkę wyzej podnosimy i jemy słoiczki- obiadki, słoiczki-deserki, zupki samoróbne, mleczko+kaszki, mała wcina jak szalona i nic jej nie ma ;-)

reklama
Ja małą karmię też w leżaczku, my zaczęłyśmy od marchewki ze słoiczka i dziś na noc do mleczka dodam kleiku kukurydzianego :-) 7 marca mamy szczepienie więc podpytam pediatry o rozszerzenie diety.

Ja małą też karmię w leżaczku, wczoraj dałam jej pierwszy raz marchewkę z słoiczka, minką kręciła nie zjadła wiele ale nowy smaczek zaliczony, dziś też dostała marchewkę zjadła więcej ale też coś dziś nie spokojna kupkę zrobiła, może taki dzień ma :-(

Wczoraj dawalam Kubie jabluszko w formie papki, ale nie chcial zjesc. Co wiecej rozplakał się niesamowicie :eek: Dzis drugie podejscie :p

Znow 3 dzien bez kupy mimo ze jablko zajadal w posyaci soku przecierowego.... Juz nie wiem o co chodzi :baffled::-p

nimfi może nie miał dnia na jabłuszko ;-)
Moja troszkę wczoraj pociapała...na początku się krzywiła a potem oblizywała :-D

Szkoda że Kubuś z kopką się męczy,moja to kilka razy dziennie robi 2,3razy

Dzis zjadl juz swoje jabłuszko papkowe. Zjadl ze smakiem, oczywiscie w miedzyczasie wciskajac sobie piąstki do buźki aby possac i wyjmowal paluszkami papke :D
He he juz zapomnialam jak to jest karmic takiego malucha.... A on ma tyleeee radosci jak sie wybudzi tym jedzeniem :D

W sumie zjad moze z pol jabłuszka ok 40ml. Zjadlby wiecej ale nie chce szalec na poczatek.

U nas Sami jadl jabluszko papkowe ze sloiczka przez 3 dni i mu smakowala a najwazniejsze ze nic mu nie bylo i czul sie ok a i nawet kupka byla wczoraj i to miekka i sie przy niej nie meczyl co mnie bardzo ucieszylo:tak: dzisiaj proba z marcheweczka :-D wlasnie sie gotuje jak wstanie to bedziemy probowac :-)

Kurczę, dziewczyny Wy juz tak szalejecie z tym rozszezaniem diety:szok:Ja czekam aż Natalka skończy 4 miesiące, czyli do 2.03:-) Nic nie poradzę, ze ja taka uporządkowana jestem i uwielbiam sie trzymać wszelkich schematów:-D

Powiedzcie mi - jak długo podajecie jeden produkt zanim wprowadzicie następny? Gdzieś czytałam, ze to ma być 5 dni.

Bosssshe Wy już takie zaawansowane w żywieniu maluszków a my dalej na cycu:tak: Ja się nie ugnę i zaczynamy z jabłuszkiem 22 kwietnia.

reklama
Ja też jeszcze czekam... mam już kilka słoiczków ale póki co nie podaję. Myślę że jak Maja skończy 5 miesięcy to zaczniemy. Chcę jej ukształtować jakiś nowy schemat karmienia nim wrócę do pracy, więc nie mogę czekać do 6 miesiąca:-(

Do góry