reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kącik żywieniowy-nowe smaczki dla maluszka

reklama
Wiecie co ja to się w sumie cieszę, ze ona ładnie je i nie wybrzydza. Tylko trochę sie boje żeby na grubaska nie wyrosła:baffled:

Za to mam inny problem. Ona w ogóle nie chce pić:baffled: Ani wody, ani soczku, ani herbatki. Ani butlą, ani kubeczkiem. Jedyne co to czasem trochę popije herbatki owocowej, ale łyzeczką:dry:

Margana oj ładnie i dużo Natalka zjada może to jej wystarcza i temu mleka już nie chce pić:tak:Liwia też soczków nie chce pić daję jej herbatkę z łyżeczki z butelki, niekapka się nie napije wybredne te nasze dzieciaczki ;-):-)

Liwia ostatnio też różnie je dziś zjadła pół małego słoiczka deserku no i mleko do tego:tak::-D

U mnie Artur, sorry za określenie, doi wszelkie płyny z butli (z niekapka mniej chętnie). Jak się przyssie, to muszę mu czasem wyciagac, żeby mi prawie 200 ml nie wypił na raz :-)

Maja zjada tak ok dużego słoiczka zupki. Nie wiem dokładnie bo zupki je cały czas robione i na oko jest to duży słoik. Pije wodę jak ma pragnienie a soczki i herbatki bardzo chętnie zawsze jak jej podam ale staram się to ograniczać. Dziś jadła pierwszy raz ciasteczka po 7 m-cu z hippa i smakowało jej. Raz kupiłam te z babydream ale ohydne są...

jak tam z gotowaniem obiadków dla dzieciaczków gotujecie same, i co gotujecie ja dziś ugotowałam zupkę warzywną z kalarepką chodź przyznam że wolę gotowe słoiczki, staram się co jakiś czas sama coś ugotować:tak::-)

Ja daje sloiczki z obiadkiem po kolei jak leci - jakie mam w domu :p Te co sa z marchewka to 1/2 lub 1/3 sloiczka zeby nie przedobrzyc (zaparcia!). No i czekam z niecierpliwoscia na czas kiedy Kuba bedzie sztywno siedzial zeby go sadzac w krzeselku i dawac do raczki kawalki warzyw, miesko, albo w kawalku albo rozdrobnione widelcem. Bo miksy obiadkowe średnio mu smakuja :( Mam nadzieje ze Zasmakuje w warzywkach bardziej gdy kazde z nich posmakuje osobno ;)

Olek słoiczki je ślicznie,zwłaszcza dynia z czymkolwiek :) zjada od120 do 190(!!) g na raz. je średnio 6 posiłków (3x mleko i 3x stały pokarm). Dodatkowo biszkopt, chrupek. Uwielbia pić, spokojnie wypija 750ml na dobę.

reklama
Hej dziewczynki no troche mnie tu nie było.
Co u nas?Powoli przechodze na sztuczny pokarm Bebilon. Małej Oli bardzo smakuje to mleczko:)
Do tego raz dziennie miseczka kaszki-mała wcina aż się jej uszy trzęsą.No i jeszcze mały słoik obiadku. Najlepsze słoiczki mojej córki to firma HIPP i ziemniak z marchewką oraz dynia z marchewką. Jabłuszka nie lubi bo chyba kwaśne, tak mi sie zdaje.
Mimo, że przeszłam na sztuczny pokarm to i tak mała wstaje 2x w ciągu nocy na butle. Myslałam, ze to mleko będzie bardziej pożywne i pośpi całą noc:):):) No cóż? Jestem śmieszna:):):)

Do góry