reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kącik urody kwietniówek

reklama
Trinakria super, ja nigdy nie mogłam się przemóc żeby ćwiczyć z innymi ludźmi, jeszcze basen wchodził w grę.

Ania jesz tylko te produkty, które podałam ale możesz sobie to smażyć, piec, gotować.Mięsko to może być pierś z kurczaka, kiełbaska z patelni albo z wody, schabowy, karkówka co lubisz, no i ryba. Ja do sałaty dodawałam ogórka i papryke zieloną bo samej sałaty nie dałam rady zjeść. Stosowałam do tego sosy sałatkowe knorra, są świetne i pyszne, czosnkowy, grecki, włoski, Pycha. Bekon zastępowałam wędliną, bo nigdy nie pamiętałam żeby go kupić :-) szynka jest ok. Generalnie musisz pamiętać, że eliminujesz cukry. Może wydaje się, że mało tych produktów ale wszystko doprawiasz więc nie masz wrażenia, że jedziesz na trawie. I grejfrut jest bardzo ważny, ja radzę nie jeść go łyżeczką, tylko cząstki obierać ze skóry i jeść sam miąższ( nie wiem czy dobrze napisałam) wtedy jest słodziutki i pyszny, dopiero przy tej diecie nauczyłam się jeść grejfruty :-)
No i po 12 dniach masz przerwę, wtedy jesz to co normalnie.

Hej dziewczyny może znacie dobrą maseczkę do twarzy na rozszerzone pory tylko taką która jak zastygnie to się ją ściąga jak drugą skórę?

No własnie efekt jojo. tego się boję. Poza tym kurcze nie przepadam za mięsem.Hmmmm
A jak przestanę jeść słodkie, chleb, ziemniaki, smażone i obżerać się po 18 to n ie pomoże??
Białecka mnie wykończyła. Ale ja ją jeszcze wciągnę w niejedzenie. Nie ma tak łatwo.

Ania pewnie pomoże :-) Tyle, ze tutaj jak czytałaś są pewne składniki jak sałata i grejfrut, które przyspieszają metabolizm. Może będę wulgarna ale jak zjadasz półtora grefruta dziennie to czyści Cię lepiej niż wszelkie herbatki na odchudzanie, masz ekstra przemianę materii.

Efekt jojo hmmmm, no właśnie ja nie zauważyłam, przede wszystkim nie przytyłam w dwa tygodnie po odstawieniu diety więcej niż ważyłam przed. Fakt przytyłam po jakiś dwóch miesiącach do poprzedniej wagi, chociaż wizualnie i tak byłam szczuplejsza, ale zażerałam się maksymalnie i obrzydliwie, aż byłam na siebie wściekła, że mam taką słabą wolę, miałam znów zacząć dietkę ale zaszłam sobie w ciążę. myślę, że jeśli człowiek będzie się ruszał, nie rzuci się na żarcie beznadziejnie to ma duże szanse nie przytyć.

Kobitki jakim cudem się wykończyłyście? Przez skypa?

Nie, przez gada, bo u mnie skype nie działa prawidłowo. Mam sieciówkę i za dużo komputerów, przez co wogóle mnie nie słychać, tylko same przerywanie... tzn, jak jest mało osób w danej chwili w sieci, to nawet ujdzie w tłoku.... ale pastwiłąm się przez gada, na zasadzie: połóż się tak, nogi tak, ręce tak i rób to np 3 x 20, z 30 sekundową przerwą... i po zestawie spotykałyśmy się przy kompie na następnećwiczenie... w sumie chyba ponad godzinkę nam to zajęło....

Fajnie, zwłaszcza, że Ty Madzia masz pojęcie o tym sporcie.Wtedy człowiek nie ćwiczy na ślepo wcale sobie nie pomagając.

No to ja do tych moich zasad dowalę greipfruta. Bo ja chyba z tym bekonem i miesem nie wydolę. Zobaczymy. Jak nie pomoże, to sie będę zażerać jajakami. A sałatę mogę jeść.
Buziaki
P.s. Magdabial jest sadystka
:eek:

reklama
Do góry