reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kącik/pokój dla Maluszka :)

no niby masz racje... ale ona tam bedzie siadać, kłaść się itd widzę co robi w domku z kartonów;-) tak, tak ściany koniecznie (kiedyś) będą przemalowane, ten kolor nietrafiony...
szczerze - te wiszące siedziska mi się nie podobaja, no i zawału serca bym dostała...
kolor ścian - miodowe coś tam, nie pamietam nazwy, ogólnie zółty, a chcę bardziej stonowany, jaśniutki, co by nie rzucał się w oczy, tylko ładnie komponował

znalazłam, jedna z najlepszych aranżacji kącika do spania jakie widziałam, surowe ale magiczne zarazem
stylowi_pl_wnetrza_wow_3399382.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
martadelka masz piękny duży pokój z którym możesz zdziałać cuda. w ogóle bardzo podoba mi sie podłoga, więc nie marudź tylko kombinuj:tak: powyższe zdjęcie ogólnie bardzo ładne, fajne łóżko z poscielą i stoliczek , ale półki sa jak dla mnie okropnie ponure, ale to moje odczucie bo ja lubię jasnę wnętrza, ciemne mnie przytłaczają

marta no ja ma inną wizję kącika do spania, ale o tym nie mogę przestać myśleć;-) choć pewnie nie zdecydowałabym się na metalowe łóżko i skrzynki na ścianie (choć pomysł świetny)

Martadelka - ja niestety wzrokowcem jestem i musiałabym zobaczyć pokój Emi aby coś rzec, ale moja pierwsza myśl zanim doczytałam to co napisała Aestima - przemalować meble skoro i tak ich nie lubisz. Wyjdzie jak wyjdzie ale może wszyscy poczują się lepiej. :-p

udało mi się namówić M na przemalowanie emilkowego pokoju!:happy2:
także myślałam nad Biała czekoladą (Dulux), widziałam u znajomych:tak: ale teraz wpisałam w google i wyskoczył...róż:baffled: aha i ten chiński jedwab (Aestima) mnie nurtuje:tak:
z przemalowaniem mebli to M sceptycznie do tego podchodzi...

mam tak centralnie dosyć tego pokoju, że muszę coś z nim zrobić, bo oszaleje (mam obsesje, śni mi się remont...:-p) wpierw malowanie a potem myślę, aby wyeskitować łóżeczko do piwnicy a Emi, żeby spała na materacu... i to pojawiają się wątpliwości? czy spanie na samym materacu jest dobre dla dziecka??? rozwiązało by mi to parę kwestii w pokoju (+ nie musiałabym przenosić Emi po zaśnięciu do łóżeczka+jak coś to któreś z nas może z nią spać, jak zajdzie konieczność, ja nie dzierże spania we trójkę). Mamy naprawdę porządny materac na sofie a na samej sofie nie dam jej spać, bo bym się bała, że spadnie. U znajomych widziałam właśnie (nie sam materac), ale takie sofy co są rozkładane, więc dziecko spi praktycznie na materacu. Zostawiłabym też narzutę którą mamy, jest dosyć gruba (dodatkowa izolacja od podłogi). Liczę się z tym, że częściej pewnie pościel będę prała, bo się będzie bardziej kurzyć.
Co myślicie o takim rozwiązaniu??? u nas, tak jak m.in. u Madzioolki, i tak w gre wchodziło by kupno jakiegoś solidniejszego łóżka a kasy na to brak (zbieramy na wakacje...)
no i mogłabym na tym spaniem zawiesić 'baldachim' (nie byłby to taki jaki bym chciała - jednak padnie na ikee - bo cena nie do pobicia a jakbym miała samej robić to chyba hula hop jest droższe a gdzie jescze materiał, jakieś gadźety do wykończenia - np naszywki??? więc to odpada)

Ostatnia edycja:
Martadelka - jak dla mnie białe ściany nie są praktyczne. Co do spania na materacu - nie słyszałam o przeciwskazaniach, napewno jak się sturla to nie połucze zbytnio :-p Nie wiem czy u nas taka opcja nie wejdzie w grę gdy dłużej już się nie da Małolaty utrzymać w niemowlęcym łóżeczku - jak na razie daje radę - czyli najpóźniej do momentu gdy będzie chciała sama w nocy do toalety wstawać. U nas to duży problem będzie łóżeczkowy - kwestia miejsca. :baffled:

forever czysta biel - nie, tylko coś jaśniutkiego. Obecny kolor jest za bardzo dominujący. Myślałam o jasnym szarym (choć to byłby dodatkowy kolor, więc odpada), ale chcę jak najbardziej uniwersalny, choć pewnie i tak za 2-3lata znowu bedzie trzeba przemalować...

Ostatnia edycja:
Pewnikiem... Myśmy się natenczas poratowali tapetą - najbardziej wyświnione łapkami miejsca zostały zaklejone.
A skoro masz tyle przestrzeni nie myślałaś o kąciku z farbą tablicową ?

reklama
Pewnikiem... Myśmy się natenczas poratowali tapetą - najbardziej wyświnione łapkami miejsca zostały zaklejone.
A skoro masz tyle przestrzeni nie myślałaś o kąciku z farbą tablicową ?

forever lepiej zapytaj o czym nie myślałam;-) u nas najbardziej 'zaświnione' miejsca to o dziwo nie koło stolika a wokół sofy...

Do góry