reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kącik/pokój dla Maluszka :)

to ja tez musze do empiku pojechać po te tablice
ja w pokoju dzieciaków ciągle coś przestawiam i nadal jestem niezadowolona, ciągle mi coś ne pasuje, ale juz bliżej mi niż dalej

martadelka sowy o które pytalaś są cudowne, kupiłam je za grosze w biedronce, tu zdjęcie w kolorze DSCN1216.jpga my przerobilismy łózeczko norberta na małe łózko, wyszło swietnie i kawaler nawet spi w nim, muszę je tylko przemalować i musze znależź jakiś ładny materiał na pościel

Załączniki

• DSCN1216.jpg
    DSCN1216.jpg
    27,9 KB · Wyświetleń: 73
reklama
marta pamiętam te sowy z biedronki ale Emi już wtedy miała fazę na koty więc odpuściłam kupno. U Was super wyglądają. Wciąż nie mogę się napatrzeć na Dominikę! śliczna podusia.

Marta, mi już nie wypada zachwycać się Domi... Ale ona jest po prostu arcypiękna! Strach mieć taką córę na wydaniu!! Powiedz, jak przerobiliście łóżeczko?? Muszę o tym pomyśleć. A ten cudny pled/ kapa- skąd??

Martadelko, cudna ta tablica, ja kupiłam domek:)

dziewczyny, potrzebuje rady... Wydawało mi się, że jestem w miarę zadowolona ze zmian, jakie zrobiłam u Emi w pokoju, dopóki nie obejrzałam zdjęć...:baffled: wklejam jedno zdjęcia dla porównania jak było przed (daję to zdjęcie, bo na tej stronie najwięcej się zmieniło).
Na pewno chciałabym coś powiesić nad stoliczkiem, pomysłów dużo, mała galeria z rysunkami/plakatami/zdjęciami, pod nimi np mała girlanda z chorągiewkami (np. z chorągiewkami), albo sznurek i do niego poprzypinać to wszystko co wymieniłam (wymiennie) klamerkami...
Myślałam, żeby domek z kartonów (rzecz, która nie jest na stałe) postawić koło tej komody (zamiast stoliczka) i wtedy stoliczek ' na środku' ściany, ale Emi kładzie na stoliku dużo różnych zabawek plus lubi wysypywać z pudełeczek kredki i kredę, więc praktyczniej jak za stolikiem jest i ściana i komoda, bo mniej rzeczy spada na podłogę. Nad tą mniejszą komodą (na prawo od drzwi też ze dwie ramki bym chciała powiesić).
Po drugiej stronie jest sofa (prawie cały czas rozłożona), łóżeczko i szafa. Nad łóżeczkiem też bym jakiś drobiazg umieściła... Ale nie chcę, żeby wyszło pstrokato... Np teraz jak patrzę się na okno, to za dużo tam pierdół, laleczka i napis wiszą na klamce, różności na parapecie... Muszę to pościągać.
Brak dywanu, brak zasłon (na okno też widziałam ciekawe pomysły, tylko czemu w tych wszystkich pokoikach wszystko ze sobą gra? nawet jak różne rózności są to tu to tam...?)... I na ten moment tak zostanie, bo pieniędzy na to brak, więc jakimś małym kosztem chciałabym udekorować, ocieplić pokój.
Macie jakieś pomysły, sugestie??? Byłabym bardzo wdzięczna za komentarze!
DSC_0111.jpgDSC_0117.jpgDSC_0116.jpgDSC_0114.jpg

Załączniki

• DSC_0111.jpg
    DSC_0111.jpg
    24 KB · Wyświetleń: 75
  • DSC_0117.jpg
    DSC_0117.jpg
    18,8 KB · Wyświetleń: 85
  • DSC_0116.jpg
    DSC_0116.jpg
    21,2 KB · Wyświetleń: 75
  • DSC_0114.jpg
    DSC_0114.jpg
    22,4 KB · Wyświetleń: 67
Martadelka, mi się podoba to pierwsze ustawienie ( stolik pod oknem?) tam jak jest koło komody jest dużo rzeczy w jednym ciągu a ja tal nie lubię. Zaraz będzie ciepło, skończy się sezon grzewczy to wtedy bym domkiem z tektury zasłoniła kaloryfer. chyba jakiś dywanik bym kupiła żeby ocieplić podłogę i koniecznie coś na okno - moze w lumpku coś taniego się znajdzie?. Tylko oszczędnie z kolorkami właśnie, bo ściana, meble, drzwi- już wprowadzają masę odcieni, więc dodatki chyba muszą być stonowane. Chyba bym rozdzieliła regał i tą komodę żeby nie były przyklejone do siebie. Ale Emi ma duży pokoik:tak: czy tak na fotkach wygląda? Martadelko, ja od dawna chcę zrobić ten sznurek na rysunki co link zapodawałaś, to sup[er pomysł i potrzebujesz w zasadzie sznurka i klamerek tylko, działaj!, możesz nawet nad łóżeczkiem zawiesić albo girlandę ( chorągiewki), jakby co mama mojej koleżanki szyje takie i mają trochę na sprzedaż , właśnie otwierają biznes ( rękodzieło) :)
Martadelko , co do dywaników, to w ikea są tanie.

Ostatnia edycja:
naprawdę pierwsze ustawienie było lepsze? no mi w obecnym coś nie gra, zwł na tej długiej ścianie (jak stoli z domkiem). Tak, stolik wcześniej stał pod oknem, tam gdzie teraz kuchenka a regał z książkami stał obok szafy (tam gdzie teraz łóżeczko), i tak się zastanawiam co masz na myśli rozdzielić...? no rozumiem, że nie mają przylegać do siebie:-p ale jak to widzisz, że tam będzie puste miejsce...?
no i jest masa kolorów (choć drzwi tu dziwnie wyszły, bo w realu są no prawie identyczne jak panele, takie też chciałbym, meble w przyszłości)
no i sznurka na razie nie chcę przytwierdzac, bo muszę wiedzieć konkretnie co gdzie będzie stało...
pokój ma 15,5m2 (jak dla mnie dość spory;-))
ej do dupy to wszystko...

Martadelko, zdecydowanie ( dla mnie) nie ustawienie 2, bo taki pociag wyszedł- wydłuża pokój. Ja tak nie lubię osobiście, jeśli Tobie pasuje, to ok. Rozdzieliłabym, bo nie lubię mebli przyklejonych do siebie czyli np zostawiłabym regał a obok ( ale odstęp- nie przyklejone) postawiłabym domek a komodę gdzieś indziej. A może tam zostawić komodę a regał koło sofy wtedy... ?

tylko, że cokolwiek nie zabiore z tej ściany koło drzwi, czy to bedzie komoda czy regał - i postawię koło sofy (czyli tam gdzie teraz dałam łóżeczko - nie mam fotki na ten moment) to będę musiała przestawić łóżeczko...
na tych zdjęciach trochę widać jak było przed, jak widzisz obok sofy - domek, regał, dalej jest szafa (szafy nie chcę przestawiać, bo drzwi ją zakrywają, fajnie bo jest mało widoczna, tam gdzie domek dałam teraz łóżeczko i też nie podoba mi się w 100%... a tak w ogóle to najchętniej wywaliłabym tą sofe i.. meble, które mamy jeszcze ze starego mieszkania (zresztą znajomy nam dał, ja bym osobiście takich nie kupiła...:sorry2: no ale trzeba doceniać to, co się ma...)
)DSC_0854.jpgDSC_1003.jpg

Załączniki

• DSC_0854.jpg
    DSC_0854.jpg
    16,6 KB · Wyświetleń: 58
  • DSC_1003.jpg
    DSC_1003.jpg
    20,7 KB · Wyświetleń: 64
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry