reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kącik/pokój dla Maluszka :)

A moze by nawet wszystko zabrać stamtąd i w rogu powiesić hak, do niego baldachim ikea albo materiał ( ala namiot wigwam), podświetlić go lampkami, w środku jakaś kapa/ koc i poduchy a obok ustawiony wózeczek dla lal ten Wasz śliczny i taki kącik lalkowo- piknikowy? i zmieni się trochę bryła pokoju jak w rogu będzie ten wigwam a nie w ciągu, jakby wyjdziecie dalej w głąb pokoju ( nie wiem jak to określić

reklama
dzięki za opinie, idę skoczyć przez balkon...

aha łóżeczko też z dupy maryny tu nie pasuje kolorystycznie (do starego mieszkania - tak)...

i jeszcze jedno - jak już w końcu pozbędziemy się łóżeczka i zakupimy łóżko dziecięce (czyt nie wiem kiedy) to chciałam je postawić tam, gdzie teraz sofa, na prawo od okna (jak stolik, tylko że dłuższa część łóżeczka nie na tej ścianie jak okno)

edit: co do namiotu/wigwamu to parę stron wcześniej podawałam linki, widziałaś? jestem nimi zauroczona!!! o tak, lampki też cudnie wyglądają... ech:-p ale że niby wigwam w lewym rogu pokoju (jak okno)? no dobra ale co z resztą pokoju? co z resztą ustawienia?

Ostatnia edycja:
Martadelko, dlaczego chcesz skakać?? Masz duży, fajny pokój! Z biegiem czasu wszystko sobie zrealizujesz, wszystko Ci się pomieści, jest git:)
Ja przy oknie bym zrobiła kącik ze stolikiem.
ja też nie wiem kiedy będzie nas stać na łózeczko, ale nie spieszy mi się, spokojnie się Miesio mieści i przynajmniej mi nie ucieka :-D no i w naszej wnęce idealnie się mieści, te większe łóżeczka nie...

bo taka byłam podjarana, wręcz biegałam po mieszkaniu i spiewałam jak to wszsytko robiłam a nie jestem zadowolona z efektu!!! mam mętlik w głowie...
no pokój jak najbardziej ustawny, to plus, mały też nie jest, tylko wszystko z innej beczki...
no my na ten moment też nie rezygnujemy z łóżeczka, choć czasami mam przebłyski, żeby zmolestować i przekonać M do kupna nowego:-p
Aestima a co z Twoim pomysłem kąciku do spania (co to miało być: granatowa ściana i te lampki?) gdzieś miałam zapisanego linka do świetnej aranżacji kącika do spania...

wigwam w rogu, po ukosie gdzie teraz jest regał+ komoda ( obok wózeczek, pod ścianą albo w starej walizce mogły by sobie lale siedzieć)
Teraz zobaczyłam, foty co przed chwilą dałaś- ustawienie 1 dla mnie o wieeeele lepsze i ten domek - taki zaciszny kącik, fajnie. Teraz dla mnie jest pociąg właśnie dopóki nie masz wigwamu, to może domek tam do kąta po ukosie i regał przenieść w inne miejsce?

Martadelko- myślę, że łóżeczko to u Was najmniejszy problem. Zainwestowałabym w baldachim ikea na wigwam ( ok 40 zł) lub tkaninę i na haku bym to podwiesiła. plus zasłonki i dywanik. jak boisz się kolorów to
VANDRING Dywan tkany na płasko - IKEA
ja go na pewno kupię jak Miesio podrośni i ten co mamy stanie się dla nas za pstrokaty ( dla mnie już jest ale Miesio ma frajdę:))
Do Emi ten dywanik też by pasował

Ostatnia edycja:
Martadelko, brak kasy chwilowo na żarówy i one wykluczałyby się z domkiem/ łózkiem ( przysłloniłoby je) a naklejać zarówy za 129 zł żeby za rok/ dwa zasłonić je łóżkiem/ domkiem?? ciągle dumam, póki co musimy przemalować , przesunąc kalofyfer...

i zasłonki
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00208255/ do dywanika powyżej wklejanego.

A moze przemalować te meble???

no wigwam już był dyskutowany z M (znudził się ilością pokazywanych stron z aranżacjami:-p) i się zgodził pomóc mi zrobić, tyle że mój główny problem to 'stabilność' tego, Emi jak bedzie siadać czy przechodzić obok może pozahaczać tkaninę (nie o tkaninę się martwię, ale o hak, sufit, nie to żeby Emi była siłaczką, ale wiesz o co mi chodzi...?), zawiesić sie na niej...

a łóżeczko-domek chcecie kupic/zrobić???
i nie znam się absolutnie na przemalowywaniu i innych cudach robionych na meblach...

Ostatnia edycja:
hmm... ja bym się nie martwiła, na zasłonkach, firankach się przecie nie wieszają:-D to i wigwam przeżyje:tak:
poszłabym u Was w takie kolory chyba TORVA Koc - IKEA moze machnij te meble na zielono??? z beżem na ścianach i czerwonym stolikiem fajnie bęy było !

reklama
Ostatnia edycja:
Do góry