reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kącik/pokój dla Maluszka :)

Mysia ja mam gryka/pianka/kokos...na samym początku do ok.6m-ca dzidzia leży na kokosie a póxniej się obraca na drugą stronę i już maluszek na plecki ma grykę..koszt to 100zł,a na allegro są jakies 20zł tańsze

reklama
Marta6nz większość właśnie taki materac ma, ale do mnie ten kokos nie przemawia, dużo specjalistów odradza, bo za twardy...dlatego myślę o tym z lateksem i gryką...tym bardziej, ze u nas na dłużnej będzie, bo łóżeczko na tapczanik przerobimy...

Marta6nz większość właśnie taki materac ma, ale do mnie ten kokos nie przemawia, dużo specjalistów odradza, bo za twardy...dlatego myślę o tym z lateksem i gryką...tym bardziej, ze u nas na dłużnej będzie, bo łóżeczko na tapczanik przerobimy...

Ilu specjalistów, tyle opinii. Ja jestem jak najbardziej na tak dla kokosowego materacyka. Zrezygnowałam z gryki, kupiłam kokos-pianka-kokos. Wcale nie jest taki twardy. A i tak lepiej twardy, niż miękki. Ale to jak ze wszystkim - każda z nas weźmie dla swojego dziecka to, co jej się będzie wydawało najlepsze.

mysia ja mam problemy z kręgosłupem od dzieciństwa i wierz mi dopiero na kokosie mi sie super śpi, więc małemu też kupiliśmy kokos- pianka - gryka, ale każdy kupuje wg własnego zdania

Zamówiłam gryka-pianka-kokos, czekam na przesyłkę dopiero wówczas go pomacam i wywietrze. Czyli mówicie, że na początek obowiązuje strona kokosowa?

Mysia na lateksie sie super śpi (taki mamy na łożu) ale on sie własnie dopasowuje do ciałka i zapada, że dla dzidzi to moze być za miękko

mysia my mamy kokos-pianka-gryka, o lateksie nawet nie myślałam. Chyba czas przewrócić młodemu na stronę gryczaną, bo do tej pory śpi na kokosie.

14052011045.jpg14052011046.jpg14052011047.jpg14052011048.jpg

Przedstawiam Wam pokoik mojego synka. W łóżeczku to taka przymiarka do tego co będzie bo poszewka została narzucona na kołderkę tylko ,coby oblukaćjak to mniej więcej wygląda.Ochraniacz to samo tylko dołożono,zaraz to wyląduje w szafie i zostanie powleczone jak będziemy w szpitalu. Jeszcze po drugiej stronie (nie ma tego na zdjęciach)stoi łóżko moje nad którym będą półki i maskotki.
Do łóżecza nie przyczepiałam karuzeli bo uważam to zbędne w pierwszych tygodniach .
Aha nad łóżeczkiem jeszcze będą ramki ze zdjęciami synka.

reklama
Do góry