reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

kącik/pokój dla Maluszka :)

Jednak chyba zdecyduję się na taką pościel : 4 el. POŚCIEL DLA DZIECI 120x90 + WYPEłNIENIE (1590533253) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego. (kolor: 72 - fioletowe paski)
paskifiolet72kopia.jpg
Stwierdziłam,że za dużo niebieskiego bym miała. A ściany w ciemnym fiolecie, więc będzie pasować :-)

reklama
ja pościeli nie kupuje na razie... Rada mojej mamki... Poduszeczek i tak długo nie daje sie bobasowi bo to niezdrowe i niebezpieczne... kołderka za ciepła zdecydowanie na tą porę roku..
Ja sie urodziłam w czerwcu i moja mama mówi, że przykrywała mnie tetrową pieluchą, a jak były chłodniejsze nocki to kocykiem takim cienkim i wsio i ja podobnie mam zamiar uczynic :) A nie oszukujmy się coraz cieplej będzie, i jak nam bedzie gorąco z naszymi grubymi skórami to co dopiero naszym maluszkom co skórke maja cieniusieńką jak papier :) Lepiej miec troszkę chłodniej niż przegrzac albo przegotowac wręcz ciałko zarówno dorosłe jak i do maleńkie.

Dziewczyny mam pytanie odnośnie pojemników, koszyczków i innych tego typu pierdół.
Macie coś takiego?

Zastanawiam się w czym np będę trzymać płatki zwane wacikami, czyste pieluchy- ponieważ kupiłam duże opadkowania, to nie wyobrażam sobie trzymać tego na szafce w tej folii...

A sama nie mogę niczego wymyślić.

Np. chusteczki do pupy mam w kartoniku- bo tak kupiłam.

Zastanawiam się nad organizerem... ale nie bardzo mi się on podoba na łóżeczku...

Macie jakieś pomysły, propozycje?

Ja to sobie obmyśliłam tak...

Łóżeczko, na nim przewijak obok łóżeczka komoda ale szuflady z najwyższego poziomy przeznaczam na kosmetyki i duperelki potrzebne do przewijania, zeby miec pod ręką... i tam będę miała ułożone wszystkiego tyle ile wmiesci się a reszta u mnie w szafie (mam taką szafkę nad szafą dużą i tam mam wszelkie zapasy papierów proszków itp trzymane i tam własnie bede tzrymac pampersy i inne duperelki nie mieszczące się w komodzie

Ja mam szafę na ciuchy Młodego, ale obok łóżeczka mam taki "komin" taką cienką szafkę z dwoma szafami i dwie półki... I to na niej chce trzymać kosmetyki- kremy, puder, oliwkę, pieluchy, chusteczki, szczotkę, fridę etc.

Tylko zastanawiam się czy kupić coś do trzymania np czystych pieluch, czy mogą one leżeć takie "nagie" na półce.

Ja mam fioła na punkcie czystości... i zarazków...

I nie wiem czy bez opakowania nie będą się one za bardzo kurzyć :zawstydzona/y::baffled:
(tylko się nie śmiejcie ze mnie!)

Ja to będę miała w szufladzie, bez zadnych dodatkowych opakowań.. Ale jeżeli ma to poprawic twoje samopoczucie to przeciez jak najbardziej możesz w coś wkładac te pampersidła (o wacikach nie mówię bo one sa już w tych foliach co się z nich łatwiej wyciąga) a żeby ograniczyc koszty, to chciazby w kartonie po butach z przykrywką możesz je wkładac, żeby sie tak nie kurzyło :) ale sa też fajne takie zawieszki na łóżeczka własnie na pampersy.

agatka myslę, że pieluchy będą schodzić z półki w takim tempie, że nie zdążą się zakurzyć:) Nawet jeśli uzywasz pieluch jednorazowych to tetry będą cały czas w użyciu. Do przetarcia buźki, do kapieli, do okrycia itp.

asinka ta ostatnia pościel najładniejsza :tak:
Agatka jeśli nie chcesz żeby asortyment dla dzidzi się jakoś specjalnie zakurzył to można postawić taki koszyk wiklinowy zamykany od góry.

Zastanawiam się własnie czy nie upcham wszelkich kosmetyków właśnie do takiego koszyka i będzie stał na komodzie jako niby ozdoba, a w środku skarby dla malucha ;) Nie lubie wszelkich bibeletów i wolnostojących rzeczy, więc u mnie kosz w formie schowka sie przyda.
Teraz doszłam do wniosku, że jedynym akcentem, że w domu pojawi się dziecko będzie ono samo w stonowanym łóżeczku :-D :-D bo nie lubie nic trzymac na wierzchu, więc wszystkie pierdółki będą skrzętnie pochowane i w sypialni i w łazience

Ostatnia edycja:
reklama
Agatka ja tak jak Doggi, wszystko w szufladzie, do tego kupiłam sobie koszyki żeby nie rozwalało mi się w niej, wiec posegregowane będzie...

Do góry