reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kącik/pokój dla Maluszka :)

reklama
Leżaczek- bujaczek u mnie musi być na 100%... z pierwszym dzieckiem się sprawdził więc teraz też napewno się przyda...ale też zamawiam go na chrzciny

Leżaczek bujaczek fajna sprawa,ja już go mam .Z Alekasndrem korzystałam z niego prawie od pierwszych dni życia do jakiegoś pół roku.
Nie wiem kiedy Wy planuje cie chrzest ale mój już pewnie byby za wielki do leżaczka,więc nie mogłam czekać.

ja kupuje lezaczek bujaczek i hustawke w jednym :) chrzestna chciala juz kupic ale to za duzy wydatek :no:

a wlasnie czy mozna mieć dwie chrzestne? i nie miec ojca chrzestnego?

Leżaczek bujaczek fajna sprawa,ja już go mam .Z Alekasndrem korzystałam z niego prawie od pierwszych dni życia do jakiegoś pół roku.
Nie wiem kiedy Wy planuje cie chrzest ale mój już pewnie byby za wielki do leżaczka,więc nie mogłam czekać.
ja też i chrzest też będę mieć dopiero na święta,więc muszę teraz kupić.
a co dwóch chrzestnych to nie wiem,ale byłam na weselu,gdzie było tylko dwóch starszych

Wesele to co innego, my mielismy też dwóch facetów, ale na chrzcie musi być (chyba) matka i ojciec chrzestni.
Leżaczek też chcemy na chrzest, ale my będziemy go mieć może pod koniec lipca albo sierpnia

a wlasnie czy mozna mieć dwie chrzestne? i nie miec ojca chrzestnego?

teraz coraz popularniejsze jest proszenie chrzestnych tej samej plci, jak sie nie ma np nikogo na matke chrzetna to nie ma co na sile szukac, i zeby potem sie dzieckiem nie interesowala. moja chrzestnica ma dwie mamy chrzestne i jest dobrze :)

leżaczek-bujaczek musi byc !! Moja mama mówi, ze nie spotkała dziecka którego to nie uspokaja i nie bawi :) Moje kuzynostwo jak było małe też w takich leżaczkach balowało... A ja podobno jak mała byłam, to tylko w leżaczku chciałam siedziec... Mama mnie tam wpinała, kładła na podłodze w kuchni a ja "IMPREZA" bujanczo takie, że po całej kuchni jeździłam tym bujaczkiem pokazując piękny bezzębny uśmiech :D i krzyczac z radości... :p

reklama
tak, na chrzcie musi byc kobitka i facet.. Kościół tak się uparł i koniec... bo babcia juz mi relacje zdała "jak bedziez chciała chrzcic dziecko, A BĘDZIESZ CHCIAŁA to nie możesz nic wymyślac, tylko tradycyjnie matka chrzestna i ojciec chrzestny,a nie dwóch mężczyzn albo 2 kobiety, co to za zwyczaje, ksiądz dzis w kosciele o tym nam mówił, ze ludzie są niepowazni bo chca 2 mężzyzn na chrzestnych" moja babcia ma szmeru szmeru na punkcie kościoła i chodzi do niego 3 razy w tyg !! A mnie nienawidzi bo nie chciałam ślubu kościelnego :D czarna owca po kryjomu na mnie wołają :D

Do góry