reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kącik/pokój dla Maluszka :)

Nadzieja śliczne te autka! takie inne trochę:tak:
kurcze, my na razie musieliśmy się wstrzymać z urzadzaniem kącika dla juniora... mebelki w pokoju Ninki już co prawda stoją i nawet już popakowałam ciuchy młodej tam, ale w pokoiku stoi taka sofka, którą najpierw trzeba odświeżyć i prędziutko sprzedać, bo sie nic oprócz niej tam nie mieści; czyli póki sofka tam stoi, nie moge wyeksmitować łóżeczka nINKI do jej nowego pokoju, a tym samym organizować kącika dla juniora; chociaż, jak stanie drewniane łożeczko obok naszego w sypialni, to niestety i tak się nic więcej tam nie zmieści, jedynie chcę jakieś pólki na kometyki dla bąbla tuż obok łożeczka, żeby mieć pod ręką (a przewijak mam sztywny nakładany na łożeczko po Nince); przy Nince nie potrzebowałam miec wszystkiego tak bardzo pod ręką (akcesoria wisiały w takich plastikowych pjemnikach-organizerachz Ikei), ale teraz wiem, że przy Nince, muszę mieć wszystko w zasięgu, bo będe musiała jak najszybciej przewijać i miec oko na małą; ale namotałam:)

reklama
Nadzieja u mnie pokoik pomalowany.Uważaj z farbą i doradz sie dokładnie w sklepie czy farba będzie ciut jaśniejsza czy ciemniejsza na ścianie. Ja gapiłam sie na dwie próbki tego samego koloru pół godziny wsklepie.Miał być taki jasny beż kawa z mlekiem czy tak jakoś.Jak teraz patrze to mi taki fiolet przebija w tym kolorze a Aleksander mówi że to rózowy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Ogólnie jestem juz przyzwyczajona do tego
koloru ,narazie pokoik jest pusty ale jak dojdą dodatki to pewnie będzie inaczej.
Też mam zamiar kupić tego typu obrazki tylko ze zwierzętami,bardzo fajnie to
wygląda.

Masz racje kochana. Pamietam jak wybieralam farby do naszego mieszkanka kilka lat temu. Na papierze byly zupelnie inne niz na scianie. Na szczescie rozczarowalam sie w pozytywny sposob bo na scianie wygladaly jeszcze lepiej niz na probce.
Teraz postanowilam kupic probki farb I wymalowac nimi kawalki scian zeby zobaczyc jak beda sie odbijac od swiatla dziennego I sztucznego.
Forever super pomysl, ale do tego trzeba miec sciany jak twoje tzn naturalne. Ja niestety mialam pomarancz wiec nie za bardzo dla chlopca

Co do farb- ja zawsze sobie mieszam sama i zawsze jakoś mi się uda wymieszać odpowiedni kolor:) Taniej wychodzi i jest zabawa- najpierw robimy kilkanaście próbek na ścianie i potem godzinami nad nimi debatujemy aż w końcu się decydujemy. Tylko jak potem chce się za jakiś czas powtórzyć identyczny kolor- nigdy już nie wychodzi tak samo.

Nadzieja :) - pomarańczowy dla chłopca, czemu nie jak dla mnie :-) Kwestia odpowiednich dodatków np.
Aestima - no właśnie, brak możliwości powtórzenia koloru to problem. :-( Ja jakoś nie mam przekonania do b. kolorowych ścian czy tapet albo naklejek ( o ile nie jest to pokój dziecięcy ), bo wtedy z meblami i innymi dodatkami należy "uważać" no ale to nie znaczy, że mi się to nie podoba u innych. Ja wogóle lubię wszystko w mieszkaniu w miarę stonowane.

My też jesteśmy ostrożni w kolorystyce- seledynki, kremy, beże... takie mamy kolorki w mieszkaniu:) A co do odtworzenia koloru- najwyżej przemalujemy na ciut inny- i tak bym dwa razy nie chciała identycznego kolorku na ścianach:)

ale w dobry nastrój wpadłam, normalnie banan do twarzy mam przyklejony aż nie mogę przestać się uśmiechać!!!
Właśnie przyszły moje zakupy z allegro czyli:
2 elementowa pościel (nie mogę znaleść dokładnie tej samej stronki ale podaje link z takim samym zdjęciem poszewek)
005 dino oraz 028 owieczki turkusowe :tak:
**''BABY-RAJ'** 3el. pościel PROMOCJA 120x90 (1504399481) - Aukcje internetowe Allegro

do tego 2 prześcieradełka frote z gumką - zielone i zółte (na żywo wyglądają znacznie lepiej takie pastelki)
PRZESCIERADŁO FROTTE Z GUMKĄ **BABY-RAJ **140x70 (1506157551) - Aukcje internetowe Allegro

oraz podusia i kołderka w kolorze błękitnym
*BABY-RAJ *Antyalergiczne wypełnie-KOLORY-120X90 (1510090542) - Aukcje internetowe Allegro

teraz tylko czekam na łóżeczko turystyczne - owieczki z linka poniżej
Łóżeczka Turystyczne Max Opcja Gratis Sun Baby (1521240585) - Aukcje internetowe Allegro
już nie mogę się doczekać :-):-):-)

pościel śliczna, mi się podobają te pomarańczowe paseczki :) a Dinusie miał mój siostrzeniec :) bardzo ładnie wyglądały w łóżeczku :)

Na razie projekt szycie został wstrzymany. Jesteśmy na etapie kupowania rzeczy do nowego mieszkania typu płytki, dywany, oświetlenie i takie tam, poza tym nie dokończyłam jeszcze wszywać owieczek a mój kręgosłup bardzo się buntuje jak zbyt długo przebywam w jednej pozycji więc na razie tylko odpoczynek... ale co się odwlecze to nie uciecze :)

reklama
Do góry