reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kącik/pokój dla Maluszka :)

Ja w każdym razie odradzam malowanie plakatówkami ;) sama się nacięłam i muszę poprawiać :D
ja też
kochane, a na jaki kolor malujecie pokoje dla maluszków? ja mam dylemat - zastanawiam się pomiędzy wanilią/orchideą a pastelowym błękitem
też myślę,bo mam cały dom za chwile do pomalowania:no: i nie wiem sama,ale chyba będa to jakieś jasne kolory,bo teraz Anti miał na niebiesko i nie bardzo mi sie to podoba.

reklama
kurczę, ale mnie nakręciłyście tym urządzaniem pokoiku :) chciałam odłożyć to na czas przenoszenia małej, ale chyba zacznę wcześniej ;) A co komu szkodzi kolorowy pokój? Niech stoi przygotowany :D

Widzę, że Wy o malowaniu...my tez zamierzamy odświeżyć sypialnie, bo Mały będzie miał kącik w naszej sypialni-na nic więcej niestety nie ma miejsca. Także kolor zostanie żółty-słoneczny, tylko nad łóżeczko spodobała mi sie taka naklejka:
http://www.wikam.com.pl/pl/sklep/na...ki_dla_dzieci_2/pojazdy/naklejka_ciuchcia.htm

Trochę ją zmodyfikowałam: dodałam jeden wagonik i każda część: ciuchcia, dymek, koła, wagony mają byc innego koloru. czekam na wycenę mojego dzieła :)

Ostatnia edycja:
no póki co nic nie robię, pewnie kupimy łóżeczko, pościel i takie tam... a długo nie pomieszkamy w tym mieszkaniu bo nasze nowe gniazdko już się buduje, więc tu nie będę szaleć a i tak mała będzie przez pierwsze kilka miesięcy spać z nami (tzn w naszej sypialni)
playpen_panda_toffee2_500_3.jpg
to nasze łóżeczko - jeszcze nie kupione, ale chyba moja decyzja już się nie zmieni - nawet już nie szukam innego
15036730.jpg
- taką sobie wybrałam pościel

dziewczyny ja to dopiero zastanawialam sie nad kolorami dla dzidzi. Mam cale sciany w probkach. Poczatkowo stanelo na brazowo-niebieskim kolorze, ale stwierdzilam, ze mi sie to nie podoba. Potem zastanawialam sie nad zielonym, ale sypialnie juz mamy zielona wiec troche nudno, a w koncu zdecydowalismy sie na jedna sciane ciemno szara, na ktorej bedza staly biale lozeczko i komoda a reszta scian jasniutki cieply bez. Ukoloryzujemy wszystko czerwono-zolto-szaro-zielonymi dodatkami no i git ;-). AYAAAADA-R45602-AEAEAGOFDM.jpgAYAAAADA-R45601-AEAEAGOFDM.jpgA to moj dzisiejszy zakup, ktory powiesze nad lozeczkiem. Ciekawe jak to wszystko bedzie wygladalo w realu :-)

Nadzieja u mnie pokoik pomalowany.Uważaj z farbą i doradz sie dokładnie w sklepie czy farba będzie ciut jaśniejsza czy ciemniejsza na ścianie. Ja gapiłam sie na dwie próbki tego samego koloru pół godziny wsklepie.Miał być taki jasny beż kawa z mlekiem czy tak jakoś.Jak teraz patrze to mi taki fiolet przebija w tym kolorze a Aleksander mówi że to rózowy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Ogólnie jestem juz przyzwyczajona do tego koloru ,narazie pokoik jest pusty ale jak dojdą dodatki to pewnie będzie inaczej.
Też mam zamiar kupić tego typu obrazki tylko ze zwierzętami,bardzo fajnie to wygląda.

aneczka łądne te rzeczy!

nadzieja twój opis pokoju brzmi super. Koniecznie pokaż nam efekt koncowy.

tusen oj znam ten ból. Wybrałam kiedyś kolor który nazywał się biała czekolada i tak wyglądał w sklepie. A u mnie powstała obrzydliwa brzoskwinia. Bez wahania kupiłam inną farbę i wszystko przemalowałam. Ale wkurzyłam się jak cholera.

reklama
Dziewczyny, nie ukrywam, że się cieszę, iż mam całe mieszkanie w jednym kolorze ( poza łazienkami ) to raz, a dwa nie planowałam teraz malowania pokoju dziecięcego, no bo u mnie to by ze 2 tyg. trwało zanim bym podjęła farbową decyzję - tona próbek, w różnym świetle itp. Te farby które preferuję i jestem z nich b. zadowolona są dość drogie ale mają naprawdę milion odcieni. Tak myślę, że przemalują Młodej pokój gdy będzie na tyle duża, iż będzie potrafiła powiedzieć ew. wybrać kolor. Oby nie był to różowy. :eek: Resztę zniosę.

Do góry