reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kącik/pokój dla Maluszka :)

A u nas okazało się, ze dostaniemy huśtawkę po córeczce znajomej FISHER PRICE HUSTAWKA LEZACZEK BUJACZEK 3w1 R2482 (1479339309) - Aukcje internetowe Allegro
a od brata męza wypożyczymy sobie kołyskę taką drewnianą,podobna do tej Piękna drewniana kołyska z materacem od DUDEK (1483339753) - Aukcje internetowe Allegro dostali ręcznie robiona od szwagra, śliczna jest- a szkoda mi kasy na tak krótki czas wywalić, a później na chrzest zażyczymy sobie łozeczko turystyczne...i juz....

reklama
nam się turystyczne przydało jak mała ok roczku miała, bo jak jeździliśmy do dziadków to nie chcieliśmy spac z nią w łóżku (ciasno było), no i moja mama jej kupiła jakies zwykłe w prezencie; no i potem w wakacje je zabraliśmy,sprawdziło się super, a teraz mała w nim śpi - tyle, ze na materacu porządnym ze zwykłego lozeczka drewnianego, tym samym nie musimy kupować drugiego drewnianego łóżeczka bo zostaje nam to po Nince dla juniora;
do bujaczków-lezaczków byłam bardzo sceptycznie nastawiona póki nie pożyczyłam na probę - okazał się okropnie pomocny i ułatwiał nam wszystkim życie:) i pierwsze próby karmienia łyżeczką wlasnie w nim sie odbyły;

huśtawkę jakąś używaną na all (jak nowa) kupiłam i tez mała kwiczala z zachwytu, choć teraz stoi złożona (niestety w pokoju, bo z piwnicy zaraz by wywędrowała) i czeka na juniora; ale wiem, że nie wszystkie dzieciaki lubią się huśtać, synek koleżanki się bał i już;

no i coś, bez czego by mi było bardzo trudno - krzesełko do karmienia:) ale Wy to pewnie ciut później będziecie się tym martwić, bo na razie bąblom kołyski bardziej potrzebne:)

ale szczerze mówiąc spałam jak truśka bo miałam dziwne wyobrażenie, wogóel nie uzasadnione, ze mi się młody wyfiknie z wózka...:zawstydzona/y:
No to ja się właśnie nakręciłam na to samo...:baffled: Leżaczek/bujaczek/huśtawka b. fajny :tak: Ale cena....:szok: A tak przy okazji to w jakim wieku średnio jest dziecko gdy waży 9 kg ?
Dubeltówka86 - czy to Twoje urocze łóżeczko - kojec w brązach może mieć montowaną podłogę na różnych wysokościach ?
Andariel - akurat krzesełko do karmienia mam dostać tylko nie wiem w jakim stanie będzie po wielu latach stania w piwnicy :-(
Poganiałam z centymetrem po pokoju Młodej i mam pytanie: do jakiego wieku dziecka używa się przewijaka ?

Ostatnia edycja:
forever mały mojej koleżanki ma 5 m-cy i ma 7 kg ale to kwestia genów i indywidualna dziecka, moja kuzynka miała pół roku i miała 10 kg ale była wysoka, a chrześnica mojego M. jak miała roczek to miała 11 kg - wiec jak widzisz znaczna róznica

ten kojec co ma dubeltówka jest taki i jest montowany na róznych wysokosciach, popatrz:

MAMTU KOJEC LUNA,2x DNO,PRZEWIJAK,ZABAWKI, ŚLINIAK (1497987261) - Aukcje internetowe Allegro

a przewijaka różnie się używa niektórzy z moich znajomych używali do 4 m-ca a inni do ok 7-9 m-cy...

No teraz już wiem prawie wszystko... Prawie bo rozstrzał wagowy dzieci jest duży. A kojec/łóżeczko Luna ląduje do listy prezentów nieodwołalnie... Tylko dlaczego to jest takie ciężkie :szok:

myśmy dla chrzesnicy kupowali takie łóżeczko, od tego sprzedawcy i było super:

NOWE LÓŻECZKO / KOJEC CONECO APOLLO W-wa BEMOWO (1436649989) - Aukcje internetowe Allegro
mała ma 2 lata teraz a na wszystkich wycieczkach w nim śpi,
ja sie zastanawiam nad tym jeszcze:
ŁÓŻECZKO TURYSTYCZNE CARETERO GRANDE + GRATISY (1422967707) - Aukcje internetowe Allegro

tyle że nam to zafunduje mój brat (będzie chrzestnym) i mam sobie wybrać a on takie kupi, dał mi wolną rękę do 500 zł :-) i za to mam wybrać prezent do małego :biggrin2:

Kati83 - pierwsze jest lżejsze, ale za to droższe i zdecydowanie brzydsze a drugie nie ma podane wagi, brzydsze ale nie zdecydowanie, droższe ale ma moskitierę ( myślę, że ważne ) i zabawki a także płozy. Napiszę do Sprzedającego zapytanie o wagę. Napaliłam się na takie co ma Dubeltówka86, bo jest po prostu śliczne. :-) Mam jeszcze pytanie takie do tego łóżeczka - czy można zablokować możliwość wyjścia dziecka ?

reklama
bardzo bym chciała taki komplecik kupić tzn. komodę, regał oraz stoliczek z krzesełkami z oparciem dla dziecka oczywiście w kolorze błękitno-niebieskim :tak: normalnie jestem chora na to :-)

Do góry