reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kącik/pokój dla Maluszka :)

Kati83 - pierwsze jest lżejsze, ale za to droższe i zdecydowanie brzydsze a drugie nie ma podane wagi, brzydsze ale nie zdecydowanie, droższe ale ma moskitierę ( myślę, że ważne ) i zabawki a także płozy. Napiszę do Sprzedającego zapytanie o wagę. Napaliłam się na takie co ma Dubeltówka86, bo jest po prostu śliczne. :-) Mam jeszcze pytanie takie do tego łóżeczka - czy można zablokować możliwość wyjścia dziecka ?

Nie bardzo rozumiem jak zablokować:sorry2: W łóżeczku jest wejście zapinane na zamek błyskawiczny, więc dopóki dziecko nie rozpracuje jak działa zamek to nie wyjdzie;-)

reklama
Nie bardzo rozumiem jak zablokować:sorry2: W łóżeczku jest wejście zapinane na zamek błyskawiczny, więc dopóki dziecko nie rozpracuje jak działa zamek to nie wyjdzie;-)
Pomyślałam o jakiejś sprytnej blokadzie na zamek aby dziecko nie rozpracowało zbyt wcześnie. Albo nawet jak rozpracuje nie mogło otworzyć. :-)

No to ja się właśnie nakręciłam na to samo...:baffled: Leżaczek/bujaczek/huśtawka b. fajny :tak: Ale cena....:szok: A tak przy okazji to w jakim wieku średnio jest dziecko gdy waży 9 kg ?

Poganiałam z centymetrem po pokoju Młodej i mam pytanie: do jakiego wieku dziecka używa się przewijaka ?

Tak jak dziewczyny piszą waga dziecka w rożnym wieku jest różna...Filip ważył ok 9kg jak miał nie cały rok miesięcy...a mojej kuzynki córka 9kg ważyła jak miała poł roku, jak miała rok miesięcy miała prawie 13kg

a z przewijakiem to tak na wyczucie...w zasadzie musisz wiedzieć do kiedy bezpiecznie ci na pół sekundy sięgnąć po pieluszkę, czy na długość jest dobry i cy maluch nie kopie cie już zbytnio po brzuchu...takie tam...szczerze mówiąc ja nie zamierzałam kupowac przewijaka dla Filipa, ale po bodajze 2-3 tygodniach szybko zmieniłam zdanie i wiedziałam, że choćbym go miała uzywac jeszcze miesiąc dwa kupiłam - i w sumie bardzo długo używaliśmy i to był ekstra zakup...niestety długie używanie go poprostu doprowadziło do riuny, a jak mój synek go pod łóżeczkiem dorywał to i go obskubał na maxa

Przewijak kupię z szacunku do własnego kręgosłupa, tylko czy są różne rozmiary tj. jeśli chodzi o długość głównie. A gdy przewijak okaże się za mały lub niewygodny to jaka jest alternatywa ?
Madzioolka - odnośnie organizera to krawcowa powiedziała, że może się obejdzie nawet bez fizeliny tylko zrobi podwójny tył.

reklama
Do góry