reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kącik/pokój dla Maluszka :)

Kati83 - pierwsze jest lżejsze, ale za to droższe i zdecydowanie brzydsze a drugie nie ma podane wagi, brzydsze ale nie zdecydowanie, droższe ale ma moskitierę ( myślę, że ważne ) i zabawki a także płozy. Napiszę do Sprzedającego zapytanie o wagę. Napaliłam się na takie co ma Dubeltówka86, bo jest po prostu śliczne. :-) Mam jeszcze pytanie takie do tego łóżeczka - czy można zablokować możliwość wyjścia dziecka ?

Nie bardzo rozumiem jak zablokować:sorry2: W łóżeczku jest wejście zapinane na zamek błyskawiczny, więc dopóki dziecko nie rozpracuje jak działa zamek to nie wyjdzie;-)

reklama
Nie bardzo rozumiem jak zablokować:sorry2: W łóżeczku jest wejście zapinane na zamek błyskawiczny, więc dopóki dziecko nie rozpracuje jak działa zamek to nie wyjdzie;-)
Pomyślałam o jakiejś sprytnej blokadzie na zamek aby dziecko nie rozpracowało zbyt wcześnie. Albo nawet jak rozpracuje nie mogło otworzyć. :-)

No to ja się właśnie nakręciłam na to samo...:baffled: Leżaczek/bujaczek/huśtawka b. fajny :tak: Ale cena....:szok: A tak przy okazji to w jakim wieku średnio jest dziecko gdy waży 9 kg ?

Poganiałam z centymetrem po pokoju Młodej i mam pytanie: do jakiego wieku dziecka używa się przewijaka ?

Tak jak dziewczyny piszą waga dziecka w rożnym wieku jest różna...Filip ważył ok 9kg jak miał nie cały rok miesięcy...a mojej kuzynki córka 9kg ważyła jak miała poł roku, jak miała rok miesięcy miała prawie 13kg

a z przewijakiem to tak na wyczucie...w zasadzie musisz wiedzieć do kiedy bezpiecznie ci na pół sekundy sięgnąć po pieluszkę, czy na długość jest dobry i cy maluch nie kopie cie już zbytnio po brzuchu...takie tam...szczerze mówiąc ja nie zamierzałam kupowac przewijaka dla Filipa, ale po bodajze 2-3 tygodniach szybko zmieniłam zdanie i wiedziałam, że choćbym go miała uzywac jeszcze miesiąc dwa kupiłam - i w sumie bardzo długo używaliśmy i to był ekstra zakup...niestety długie używanie go poprostu doprowadziło do riuny, a jak mój synek go pod łóżeczkiem dorywał to i go obskubał na maxa

Przewijak kupię z szacunku do własnego kręgosłupa, tylko czy są różne rozmiary tj. jeśli chodzi o długość głównie. A gdy przewijak okaże się za mały lub niewygodny to jaka jest alternatywa ?
Madzioolka - odnośnie organizera to krawcowa powiedziała, że może się obejdzie nawet bez fizeliny tylko zrobi podwójny tył.

reklama
Do góry