reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kącik/pokój dla Maluszka :)

Ja sobie wymyśliłam że sama uszyję pościel dla Małej.
Na razie będę potrzebować tylko ochraniacza na szczebelki, przybornika i prześcieradła pod materac z falbaną maskującą.
Jak przejrzałam allegro to kupując te rzeczy oddzielnie wyszło mi to finansowo niezbyt korzystnie dlatego zamówiłam 4 m materiału po 11zł/m a tyle zapłaciłabym za sam jeden tylko przybornik.
I tak siedzę w domu więc pobawić się mogę, tylko mężuś musi maszynę do szycia od mamy przytachać :)
W międzyczasie zanim przyjdzie materiał to wyszywam haftem krzyżykowym takie ozdobne baranki, które potem naszyję na ochraniacz i przybornik :)

forever mam pytanko do Ciebie, bo widzę że też przybornik będziesz miała własnej roboty:) - co dajesz do niego do środka? bo wydaje mi się że pisałaś wcześniej o wypełnieniu...
Ja znalazłam taką gąbkę tapicerską o wymiarach 1.2x2m i zastanawiam się jaką grubość wybrać - 1 czy 2 cm? Gąbki tej użyję też do wypełnienia ochraniacza i chyba ta grubsza byłaby lepsza, jak myślicie???

reklama
madziolka na pewno grubsza lepsza, bo wieksza amortyzacja :-) moja mama mi wszyła do przybornika do środka fizelinę i uważam że jest ok a do ochraniacza właśnie taką piankę :biggrin2:

A tak poza allegro? ja potrzebuję tylko do przybornika wiec chyba nie opłąca mi sie na allegro zamawiać...

A skąd wziąć taką gąbkę/ piankę??

Aestima na przykład stąd : Pianka gąbka tapicerska 200x120x2cm na krzesła (1478665052) - Aukcje internetowe Allegro :)

My od tego samego sprzedawcy będziemy brali jeszcze taką piankę 10-cm bo będziemy robić zagłówek do naszego łóżka

dziewczyny ja kupowałam raczej w pasmanterii, ta moja pianka jest bardziej giętka i miększa. U nas w pasmanterii to koszt ok 3,50 zł ta cieńsza a ok6 -7 zł ta grubsza. To taka pianka ociepleniowa co do płaszczy sie kupuje i wszywa.
koszt za metr bieżący

Aestima to coś takiego:
OC.jpg

włóknina biała - Szukaj w Google

O fakt, nie pomyślałam o pasmanterii :)
Ale jak znam życie to u mnie będzie taka cena że taniej mi wyjdzie zamówić przez allegro i zapłacić za przesyłkę :)

reklama
Aestima - wieszaczki Zara Home, ale cena obłędna - 50 zł prawie - to link ze zdjęciem Zara Home - To Organise - Kids Alicia Hanger (Set of 3)
Madzioolka - ja raczej myślę o fizelinie do usztywnienia organizera, bo gąbka wydaje się mi być za gruba, ale jutro jadę do krawcowej, ciekawe co powie. Nie wiem jakiej szerokości jest Twój materiał, ale za swój 2,60 m w Leroy Merlin płaciłam prawie 42 zł/m:szok: - ale i kolor ładny i w dotyku przyjemny.
A ja mam takie pytanie - i ten wątek wydawał mi się być odpowiedni - chciałabym z Młodą pod koniec sierpnia wybrać się nad morze i męczy mnie kwestia spania gdyż 1. zabranie kołyski odpada ( nie mam minivana :-) ) 2. łóżeczko - kojec składany ma podłogę tylko na jednej wysokości i jakoś sobie nie wyobrażam - a mój kręgosłup jeszcze bardziej :-(- wkładanie i wyjmowanie dziecka z samego dna 3. czy spanie dziecka w gondolce wózka - bo to jako jedyna sensowna możliwość przychodzi mi do głowy - również w nocy jest dobrym pomysłem ?

Ostatnia edycja:
Do góry