reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kącik/pokój dla Maluszka :)

zajrzałam na szybko i tylko do forever napiszę - my jak z Ninka dalej jeździliśmy to do 4 m-ca spała wlaśnie w gondoli wózka - a że był to Jedo, to mała mogła sie w niej rozciągać - przeciągac i luzik; znajomi nasi też tak robili (oni nam tego pomysła sprzedali); sorki za chaotycność i byki,a le padam na ryj dziś dosłownie...

reklama
Forever są łożeczka turystyczne, w ktorych mozesz sobie ustawic na roznych wysokosciach "podloge", a przynajmniej tak mi sie wydaje. Poza tym moim zdaniem mloda chyba moze spac w gondolce, wszystko pewnei bedzie zalezalo od tego jka bedzie duza i czy bedzie miala tam wystarczajaco duzo miejsca

forever mnie się też wydaje że w gondoli może spać.Są jeszcze takie psie kojce na allegro:-)kiedys któraś pokazywała,może mogłabyś cos takiego zakupić na czas wyjazdu.

My wczoraj byliśmy w sklepie i kupiliśmy farbę i panele do małego pokoju:-)Już za tydzień będzie remoncik mały i buźka mi się cieszy bo to znak że już bliżej niz dalej.
Chodze teraz co chwila i patrze na kolor,bo wiadomo w sklepie inne światło i w domu inaczej tez wyglądaja.Jest mały problem,pokoik jest taki malutki że jak zaczełam mierzyć to moje łóżko ledwo wchodzi.I zastanawiam się czy nie będze musiała spać w sypialni która jest co prawda na przeciwko dziecinnego pokoju ale ciut z boku i nie wiem czy dosłyszę płacz w nocy jak będę spała.
Ehh będę sie później partwić.

my się decydujemy jednak na meble z Ikei - sa fajne mocne regały, które można "zabudowywać" wg uznannia i potrzeb, więc sobie 1 spory regał weźmiemy, dół zabudujemy frontami (ktore mozna okleić jakims motywem dziecięcym), w części zrobimy drążek na wieszaczki na ciuszki dla Ninki; a oprócz tego jakąś komódke niewielką z tej samej serii dokupimy i będzie ok; i tak więcej się w tym malym pokoiku nie zmieści:)
a dla juniora musimy dokupić własciwie tylko materac do łożeczka po Nince;
mślałam, że gorzej to wszystko kasowo wyjdzie, ale nie jest źle;)

forever - sprawdź w necie jakie gondole mają wózki np. Jedo - one są chyba nadal najobszerniejsze na rynku, będziesz miała jakies rozeznanie (bo wiem, ze własnie x-landery chyba mają malusie, a niektóre całkiem spore i w tych dzieć ma miejsce). Ninka była spora dziewczynką a miała w niej dużo miejsca;

Madzioolka - ja raczej myślę o fizelinie do usztywnienia organizera, bo gąbka wydaje się mi być za gruba, ale jutro jadę do krawcowej, ciekawe co powie. Nie wiem jakiej szerokości jest Twój materiał, ale za swój 2,60 m w Leroy Merlin płaciłam prawie 42 zł/m:szok: - ale i kolor ładny i w dotyku przyjemny.
A ja mam takie pytanie - i ten wątek wydawał mi się być odpowiedni - chciałabym z Młodą pod koniec sierpnia wybrać się nad morze i męczy mnie kwestia spania gdyż 1. zabranie kołyski odpada ( nie mam minivana :-) ) 2. łóżeczko - kojec składany ma podłogę tylko na jednej wysokości i jakoś sobie nie wyobrażam - a mój kręgosłup jeszcze bardziej :-(- wkładanie i wyjmowanie dziecka z samego dna 3. czy spanie dziecka w gondolce wózka - bo to jako jedyna sensowna możliwość przychodzi mi do głowy - również w nocy jest dobrym pomysłem ?
forever ja kupiłam materiał w różową krateczkę, na allegro pełno jest pościeli w tym wzorze, jednak ten materiał wydaje mi się na pościel zbyt sztywny, ale na ochraniacz i przybornik powinien się świetnie sprawdzić :)
Jeśli chodzi o tą gąbkę to chyba w wolnej chwili podjadę do sklepu tapicerskiego i sobie ją pomacam, kupować na razie i tak nie będę bo tak jak pisałam będziemy brać też gąbkę na zagłówek a nie mamy jej teraz gdzie trzymać więc poczekamy z tym jak już się przeprowadzimy, na razie zrobię ochraniacz i przybornik bez wypełnienia i nie będę zszywać jednego boku.
A Ty ja wrócisz od krawcowej to koniecznie napisz co powiedziała, ciekawa jestem opinii fachowca :)

Mój materiał to ten:
56221114.jpg

Jeśli zaś chodzi problem z miejscem do spania dla córci to też myślę że spokojne gondola Ci wystarczy, w końcu dziecko jeździ w gondolce do momentu jak nie zacznie siadać więc średnio do pół roku czyli w sierpniu mając ok 2 miesiące nie powinna narzekać :) No bo czy jest sens inwestowania w jakieś dodatkowe wyposażenie do spania tylko na czas jednego wyjazdu? No chyba że miałoby ci się jeszcze później przydać, jeśli będziesz dużo podróżować, ale ja jestem zdania że zawsze można sobie jakoś poradzić nie koniecznie trzeba od razu lecieć do sklepu i wykładać kaskę, która przecież i tak będzie przeciekać przez ręce jak woda jak się Maluszek pojawi, no ale to tylko moja opinia :)

Łóżeczko - kojec taki turystyczny i tak zamierzam kupić tylko myślę, że to raczej dla większego dziecka. Obejrzę godole do wózków Jedo i porównam z moim Chicco - jak się do niego dokopię :tak:
Tusenfryd18 - nie przejmuj się, pokoik dla Młodej też jest mikroskopijny a nadto już zastawiony meblami. Aż się boję gonić z centymetrem czy mi się łóżeczko zmieści i wtedy reszta..... :-(

Madzioolka - jasne, że dam znać co powiedziała krawcowa. :-)Na moje niekrawieckie oko do ochraniacza to cienka gąbka, ale do organizera fizelina. Myślę, że powinnaś również wziąść pod uwagę również grubość tych materiałów, szczególnie w przypadku ochraniacza.
Odnośnie łóżeczka - kojca to prędzej czy później kupię i tak - Dziadkowie budują dom pod Wawą więc jak będę jeździć to jak znalazł plus gdy Młoda zacznie siedzieć będzie ją można wsadzić, by się pobawiła i mieć na oku przy gotowaniu, pracy czy nawet kąpieli.W góry zimą też może ją zabiorę. Może dopiszę do listy prezentów ? :tak: Leżaczek - bujawka, zabawki do przyczepiania już tam są.

reklama
A ja mam takie pytanie - i ten wątek wydawał mi się być odpowiedni - chciałabym z Młodą pod koniec sierpnia wybrać się nad morze i męczy mnie kwestia spania gdyż 1. zabranie kołyski odpada ( nie mam minivana :-) ) 2. łóżeczko - kojec składany ma podłogę tylko na jednej wysokości i jakoś sobie nie wyobrażam - a mój kręgosłup jeszcze bardziej :-(- wkładanie i wyjmowanie dziecka z samego dna 3. czy spanie dziecka w gondolce wózka - bo to jako jedyna sensowna możliwość przychodzi mi do głowy - również w nocy jest dobrym pomysłem ?

forever ja z Filipkiem byłam jak miał 4 miesiace nad morzem, spał w gondolce.. mieścił sie jeszcze i miał miejsca w sam raz i nie miałam kłopotu z dodatkowym bagażem...Aczkolwiek miałam cichy zamiar kupić przed wyjazdem łóżeczko turystyczne - one mają (coraz więcej modeli) podłogę montowana na 2 wysokościach, wiec może warto pomyśleć nad takim rozwiązaniem...ja nie kupiłam, bo tak szybko nam wyjazd wypadł, a i kaska wtedy była ograniczona...ale szczerze mówiąc spałam jak truśka bo miałam dziwne wyobrażenie, wogóel nie uzasadnione, ze mi się młody wyfiknie z wózka...:zawstydzona/y:

Do góry