reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kącik/pokój dla Maluszka :)

mysia specjalnie dla ciebie moja komoda... na razie tylko z allegro bo oczywiście dziś nie dotarła, zaczynam watpić w jej istnienie...
Komoda - Przewijak Fun od Bellamy TYLKO U NAS (1371869367) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

o traschka, super jest ta komoda, podobała mi sie jak oglądałam na necie..a łóżeczko tez zamawiacie to do kompletu??....ja właśnie z bellamy chyba zamówię komodę i łóżeczko wiec będę wdzięczna jak już dostaniesz tą komodę i ją rozłożysz czy jest dobrze wykonana, staranie...nie miałam okazji własnie tej firmy komód oglądać, a podobają mi się

reklama
mysia zamówiłam sama komodę, bo łóżeczko kosztowało 700zł:) Pomyslałam, że lepiej moje przemalować na biało, dolną listwę na ten morski i będzie super, tym bardziej że łóżeczko dostałam za darmo od znajomych:) Jeśli będziesz zamawiać to nie korzystaj z tej firmy z której ja korzystam. Czekam 7 tydzień na przesyłkę, co tydzień dzwonię i pytam co się dzieje i zawsze słyszę odpowiedź, że wysyłają w przyszłym tygodniu. Szlag mnie trafia, mój M. chce do nich policję wzywać i zgłosić sprawę w allegro. Sama już nie wiem co mam zrobić, tak mi się podoba ta komoda...

no właśnie pisałaś o tych problemach z firma..no jeżeli zamówię to w sklepie w łodzi, ale oni prawie wystawki nie maja żadnych ich mebli, dopiero w kwietniu się coś tam ma zmienić...ale chyba tyle nie będę czekać..

śliczna ta komoda i łóżeczko i regał :) ale nas na razie na takie cuda nie stać ;) Zawsze można przemalować inne meble, nakleić coś na nich, wymienić uchwyty :)

Nadzieja :) - gdzie znalazałaś takie fajne motyle ? :-) Ja w ramach motylowania kupiła wycięte ze sklejki takie ozdoby po 6 różnych motyli w dwóch kolorach, w takiej samej konfiguracji kwiatki w kolorach żółtym, pomarańczowym czerwonym i zielonym, ale stonowane ( zestaw ). Nawet jako zawieszki np. przy łóżeczku wydają się być ok.
Evka - świecące gwiazdki w dzień wyglądają lepiej na ciemniejszych kolorach. Mi połączenie żółtego - szczególnie intensywnego - z niebieskim b. się podoba.:tak:

Ja właśnie zamówiłam naklejki na ściane do małego pokoju. Tak się wciągnełam w te ozdoby ścienne że odskoczyłam w przyszłośc i już chyba mam super pomysł jak zmienie pokój maluszka za 2 lata.
Te naklejki co teraz zamówilam są takie:

Naklejki Pluszaki

Powiem Wam że strasznie trudno coś wybrać,bo ogrom tego jest niesamowity.Zdecydowałam sie na pastelowe kolory do pokoju i naklejki tez nie sa krzykliwe.

fajne te wasze naklejki :) nawet nie przypuszczałam, że temat dekoracji naściennych tak nam się rozwinie :D ale to dobrze, dzieci muszą rozwijać swoją wyobraźnię, poznawać świat :) Sama chętnie bym się od czasu do czasu przeniosła do takiego magicznego świata ;)

fajne te wasze naklejki :) nawet nie przypuszczałam, że temat dekoracji naściennych tak nam się rozwinie :D ale to dobrze, dzieci muszą rozwijać swoją wyobraźnię, poznawać świat :) Sama chętnie bym się od czasu do czasu przeniosła do takiego magicznego świata ;)
Jak ktoś nie ma zdolności plastycznych to musi się ratować inna alternatywą.
Ja zauważyłam,że trochę się cofamy ,w dobrym stego słowa znaczeniu,do czasów naszych mam.Wtedy kiedy ja sie rodziłam ,lata 70 nie było ładnych ubranek,zabawek czy mebli dziecięcych.Moja mama kupowała zwykłe kaftaniki i na nich wyszywała kwiatuszki czy serduszka żeby ubranka były kolorowe.Lalki ,przytulanki były też często robione przez nią czy później ja dołaczyłam do pomocy.
Te prace twórcze w urządzeniu pokoju,nie ważnie czy robimy to same czy przy pomocy przypominają mi tamte czasy.To sprawia radość ,chociaż mamy owiele lepsze możliwości.

reklama
Tusenfryd18 - też mi się te pluszaki podobają :tak:
Ja dziś zawędrowałam do Zara Home i są tam również rzeczy dla dzieci - ubranka megadrogie :szok: - zachorowałam na wieszaczki Zara Home - Para Organizar - Percha Kids Alicia (Set de 3) u nas jest b. niekorzystny przelicznik Euro, ale trudno :baffled: Zainspirował mnie też organizer do powieszenia na łóżeczko Zara Home - Para Organizar - Organizador Kids Stripe o tyle aby spróbować namówić moją krawcową do uszycia czegoś takiego ale na troczki z 4, następnie 3 a w ostatnim rzędzie 2 kieszeniami w kolorze jasnozielonym lub niebieskim z płótna ( będzie mi pasować do pościeli ). No i znalazłam takie płótno w Leroy Merlin :happy: Tylko jest pytanie ile potrzeba no i czy się zgodzi.

Do góry