reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kącik/pokój dla Maluszka :)

evka, jeszcze nie mam fotek całego pokoju, ale spróbuję wkleić to, co już jest :) kącik dla Hani to właściwie łóżeczko z pomalowaną ścianą, jej rzeczy będą w naszych meblach, Zamiast kupować jedną komodę dla Małej zamówiliśmy cały zestaw w którym śmiało jesteśmy w stanie się pomieścić :)

Chcemy jeszcze dokupić łóżeczko i wstawić pod malowidłami :)

DSCF1620.jpg

A to kilka pomysłów na dziecięcy pokoik Hanusi :) jak już będziemy ją przenosić :)

Pokój jest pomalowany na zielono, a dodatki w żywych kolorach :) do tego chce namalować małej na jednej ze ścian łąkę :) ale mam na to minimum rok :D Obrazki też wymienię może na jakieś zwierzątka (pszczoła, motyl, ważka, biedronka) zależy, co znajdę w necie :D

DSCF1617.JPG
DSCF1619.JPG
DSCF1618.JPG

Ostatnia edycja:
reklama
Agabre dzięki. To ja czekam na fotki. Ta jedna, którą dołączyłaś to tylko segment, więc chętnie zobaczę resztę :-) Też tak myślę, że pomalujemy Małemu narożnik ścian w sypialni na jakiś kolor, gdzie wstawimy łóżeczko...no i obowiązkowo świecące gwiazdki na ścianie lub suficie :-)

na przeciwnej ścianie jest tylko kanapa, stolik nocny i będzie stało łóżeczko Hani :) Poza tym nic więcej :D totalny minimalizm... może zaszaleję tylko z dekoracją okna ;)

Ostatnia edycja:
No! czyli tak jak i u nas :-) Może kiedyś dorobimy się oddzielnego dziecięcego pokoju, czego i Wam życzę :-)

Evka, my mamy 2 pokoiki, niewielkie, ale dajemy radę :) Hania będzie w naszym, bo taka była wspólna decyzja, wolimy to, niż zostawianie noworodka samego w pokoju. Nie wyobrażam sobie maluszka w innym pomieszczeniu niż nasza sypialnia :) Pokoik Hanuli przygotujemy, jak przyjdzie czas :) póki co służy za gościnny :)

aha, przypomniało mi się, że w IKEA są takie specjalne aranżacje porobione małych pomieszczeń. Widziałam kilka mieszkanek z niewielkimi sypialniami i dziecięcymi kącikami. Może warto się przejść i pooglądać, zawsze jakaś inspiracja może nadejść :) Ja niestety do najbliższej mam teraz około 50 km, więc odpada przynajmniej na razie :)

Evka, Agabre tak skromnie napisała, ale nie wiem czy widziałaś jakie cudo wymalowała córeczce na ścianie. :-)
Widzę, że nie tylko ja lubię świecące naklejki. :happy:
A co do koncepcji to jak do każdej muszę dojrzeć. Przede wszystkim zdecydować się na kolorystykę - myślę, że zielony i niebieski z uwagi na pościel - oraz dodatki. Wynalazłam na Allegro wieszaki takie do przyczepienia na ścianę z imieniem. Chciałabym do tego ze dwa - trzy wieszaczki tradycyjne, ale małe obciągnięte materiałem w niebieską lub zieloną kratkę. Ale to są detale. Największym wyzwaniem będzie upchnięcie tego wszystkiego.

Hmmm ja do Ikei mam jeszcze dalej :/ Agadre pokaż cudo wymalowane na ścinie :) Forever_young mnie korci tak: słoneczne ściany w sypialni (jakaś pastelowa żółć) no a kącik malucha na zielono...no i te świecące gwiazdy koniecznie :) Myślałam też o niebieskim kąciku, ale do żółtego już tak nie pasuje jak zieleń...ach...sama nie wiem :)

Dziewczyny znalazlam wam swietne motyle, bardzo mi sie podobaja -)Zobacz załącznik 329288

nadzieje, świetne to drzewko z tymi obrazkami...suuuuper, bardzo mi sie podoba..

nadzieja ogromnie mi się podoba to drzewko z motylkami! Świetny pomysł z tymi obrazkami. Też zacznę myśleć nad jakimiś naklejkami jak wreszcie umebluję pokój, komoda będzie jutro:) chociaż agabre mnie zainspirowałą do malowania, może się na to odważę...

traschka ja to w sumie bardzo ciekawa jestem jaka komodę i łóżeczko zamówiłaś, może sie zainspiruje, bo ja już sama nie wiem...

Ja kacika dla maluszka nie szykuje, bo tak w sumie sypialni przerabiać na rok nie będę...stworzy sie z komody i łożeczka

reklama
Hmmm ja do Ikei mam jeszcze dalej :/ Agadre pokaż cudo wymalowane na ścinie :) Forever_young mnie korci tak: słoneczne ściany w sypialni (jakaś pastelowa żółć) no a kącik malucha na zielono...no i te świecące gwiazdy koniecznie :) Myślałam też o niebieskim kąciku, ale do żółtego już tak nie pasuje jak zieleń...ach...sama nie wiem :)

Evka, Agabre już wrzuciła zdjecie swojego dzieła zobacz wstecz gdzieś na 2 stronie tego wątku

Do góry