reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kącik/pokój dla Maluszka :)

evka, jeszcze nie mam fotek całego pokoju, ale spróbuję wkleić to, co już jest :) kącik dla Hani to właściwie łóżeczko z pomalowaną ścianą, jej rzeczy będą w naszych meblach, Zamiast kupować jedną komodę dla Małej zamówiliśmy cały zestaw w którym śmiało jesteśmy w stanie się pomieścić :)

Chcemy jeszcze dokupić łóżeczko i wstawić pod malowidłami :)

DSCF1620.jpg

A to kilka pomysłów na dziecięcy pokoik Hanusi :) jak już będziemy ją przenosić :)

Pokój jest pomalowany na zielono, a dodatki w żywych kolorach :) do tego chce namalować małej na jednej ze ścian łąkę :) ale mam na to minimum rok :D Obrazki też wymienię może na jakieś zwierzątka (pszczoła, motyl, ważka, biedronka) zależy, co znajdę w necie :D

DSCF1617.JPG
DSCF1619.JPG
DSCF1618.JPG

Ostatnia edycja:
reklama
Agabre dzięki. To ja czekam na fotki. Ta jedna, którą dołączyłaś to tylko segment, więc chętnie zobaczę resztę :-) Też tak myślę, że pomalujemy Małemu narożnik ścian w sypialni na jakiś kolor, gdzie wstawimy łóżeczko...no i obowiązkowo świecące gwiazdki na ścianie lub suficie :-)

na przeciwnej ścianie jest tylko kanapa, stolik nocny i będzie stało łóżeczko Hani :) Poza tym nic więcej :D totalny minimalizm... może zaszaleję tylko z dekoracją okna ;)

Ostatnia edycja:
No! czyli tak jak i u nas :-) Może kiedyś dorobimy się oddzielnego dziecięcego pokoju, czego i Wam życzę :-)

Evka, my mamy 2 pokoiki, niewielkie, ale dajemy radę :) Hania będzie w naszym, bo taka była wspólna decyzja, wolimy to, niż zostawianie noworodka samego w pokoju. Nie wyobrażam sobie maluszka w innym pomieszczeniu niż nasza sypialnia :) Pokoik Hanuli przygotujemy, jak przyjdzie czas :) póki co służy za gościnny :)

aha, przypomniało mi się, że w IKEA są takie specjalne aranżacje porobione małych pomieszczeń. Widziałam kilka mieszkanek z niewielkimi sypialniami i dziecięcymi kącikami. Może warto się przejść i pooglądać, zawsze jakaś inspiracja może nadejść :) Ja niestety do najbliższej mam teraz około 50 km, więc odpada przynajmniej na razie :)

Evka, Agabre tak skromnie napisała, ale nie wiem czy widziałaś jakie cudo wymalowała córeczce na ścianie. :-)
Widzę, że nie tylko ja lubię świecące naklejki. :happy:
A co do koncepcji to jak do każdej muszę dojrzeć. Przede wszystkim zdecydować się na kolorystykę - myślę, że zielony i niebieski z uwagi na pościel - oraz dodatki. Wynalazłam na Allegro wieszaki takie do przyczepienia na ścianę z imieniem. Chciałabym do tego ze dwa - trzy wieszaczki tradycyjne, ale małe obciągnięte materiałem w niebieską lub zieloną kratkę. Ale to są detale. Największym wyzwaniem będzie upchnięcie tego wszystkiego.

Hmmm ja do Ikei mam jeszcze dalej :/ Agadre pokaż cudo wymalowane na ścinie :) Forever_young mnie korci tak: słoneczne ściany w sypialni (jakaś pastelowa żółć) no a kącik malucha na zielono...no i te świecące gwiazdy koniecznie :) Myślałam też o niebieskim kąciku, ale do żółtego już tak nie pasuje jak zieleń...ach...sama nie wiem :)

Dziewczyny znalazlam wam swietne motyle, bardzo mi sie podobaja -)Zobacz załącznik 329288

nadzieje, świetne to drzewko z tymi obrazkami...suuuuper, bardzo mi sie podoba..

nadzieja ogromnie mi się podoba to drzewko z motylkami! Świetny pomysł z tymi obrazkami. Też zacznę myśleć nad jakimiś naklejkami jak wreszcie umebluję pokój, komoda będzie jutro:) chociaż agabre mnie zainspirowałą do malowania, może się na to odważę...

traschka ja to w sumie bardzo ciekawa jestem jaka komodę i łóżeczko zamówiłaś, może sie zainspiruje, bo ja już sama nie wiem...

Ja kacika dla maluszka nie szykuje, bo tak w sumie sypialni przerabiać na rok nie będę...stworzy sie z komody i łożeczka

reklama
Hmmm ja do Ikei mam jeszcze dalej :/ Agadre pokaż cudo wymalowane na ścinie :) Forever_young mnie korci tak: słoneczne ściany w sypialni (jakaś pastelowa żółć) no a kącik malucha na zielono...no i te świecące gwiazdy koniecznie :) Myślałam też o niebieskim kąciku, ale do żółtego już tak nie pasuje jak zieleń...ach...sama nie wiem :)

Evka, Agabre już wrzuciła zdjecie swojego dzieła zobacz wstecz gdzieś na 2 stronie tego wątku

Do góry