reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kącik/pokój dla Maluszka :)

Pocykałam trochę fotek- stan na dzień dzisiejszy - i uświadomiłam sobie illle do zrobienia mamy... malowanie, okno, kaloryfer przesunąć. kącik rysowniczy- może na ścianie listwy z kubełkami i ten plakat co robięwyżej plus przemalować w końću krzesełko!
W ogóle pudła kupić, bo już graciarnia się zrobiła:/ i t w dodatku białe- bo już za pstrokato się porobiło. No i kącik do spania... Obfociłam też parę detali- w tym coś dla Madzioolki i Martadelki- zgadniecie co? Będę musiała wrzucić na kilka razy chyba...
6p.jpg1p.jpg2p.jpg3p.jpg4p.jpg5p.jpg
9p.jpg7p.jpg 8p.jpg

Załączniki

• 6p.jpg
    6p.jpg
    24 KB · Wyświetleń: 48
  • 1p.jpg
    1p.jpg
    26 KB · Wyświetleń: 50
  • 2p.jpg
    2p.jpg
    21,3 KB · Wyświetleń: 48
  • 3p.jpg
    3p.jpg
    44,4 KB · Wyświetleń: 49
  • 4p.jpg
    4p.jpg
    29,8 KB · Wyświetleń: 49
  • 5p.jpg
    5p.jpg
    28,7 KB · Wyświetleń: 47
  • 9p.jpg
    9p.jpg
    14,5 KB · Wyświetleń: 47
  • 7p.jpg
    7p.jpg
    22,4 KB · Wyświetleń: 44
  • 8p.jpg
    8p.jpg
    30,2 KB · Wyświetleń: 42
  • 15p.jpg
    15p.jpg
    38,1 KB · Wyświetleń: 42
reklama

Załączniki

• 18p.jpg
    18p.jpg
    34 KB · Wyświetleń: 40
  • 10p.jpg
    10p.jpg
    21,7 KB · Wyświetleń: 41
  • 11p.jpg
    11p.jpg
    38,3 KB · Wyświetleń: 38
  • 12p.jpg
    12p.jpg
    32,3 KB · Wyświetleń: 38
  • 13p.jpg
    13p.jpg
    23,9 KB · Wyświetleń: 41
  • 14p.jpg
    14p.jpg
    20 KB · Wyświetleń: 35
  • 16p.jpg
    16p.jpg
    23,6 KB · Wyświetleń: 44
  • 17p.jpg
    17p.jpg
    25 KB · Wyświetleń: 39
  • 23.jpg
    23.jpg
    31,2 KB · Wyświetleń: 47
trasiu fajnie, że nie musiałaś rezygnować z namiotu dla Marysi:tak: a co w nim najbardziej lubi robić? lalki, misie...?
Aestima faaaajny ten Miesiowy pokoik, pomimo bieli bardzo klimatyczny, no i te dodatki:tak::tak::tak: idę pooglądać jeszcze raz:-) jaki kolor ma komoda?

A widziałaś puszeczkę z kotkami? 50 gr na giełdzie:-D trzymamy tam opaski szpitalne, Miesio lubi otwierać i na rączkę wkładać ( mów ta mamy, ta moja:-))

Komoda i łóżeczko- taka przecierana biel- w tamtym mieszkaniu wszystkie meble były drewniane- całkiem biał by kuła w oczy. Jednakże coraz bardziej wychodzą słoje ( bo to sosna) i wahamy się czy nie machnąć na biało. Ale to tylko natryskowo ( żeby nie było zacieków), może za jakiśrok czy dwa:tak:
Miło mi, że CI siępodoba. Miesi pokoik tak mały, że tylko biel wchodzi w rachubę, nawet gdybym tak nie kochała bieli, to pewnie musiałabym tam zrobić. Skończyłam pierwszy plakacik, trochę mi nie wyszedł, ale obfocę:tak:

tak, tak widziałam, nie denerwuj mnie, że taka droga:wściekła/y:;-)
PIEKNA TA PRZECIERANA BIEL!!!!!!!!! PIEKNA!!!!!!
a krzesełko na biało chcesz przemalować? ile m2 ma pokoik? a zrób fotkę jak stoisz w drzwiach, żeby ogarnąć cały pokój:tak:
pisałam już, ale że ja lubię się powtarzać, to napiszę raz jeszcze: masz oko i wyczucie! Nie każdy umie spójnie wszystko połączyć! i nawet duzo niebieksiego masz
pokazuje platak!!!

uwielbiam takie detale jak jeżyk czy sówka - uwielbiam!!! U nas te 2 szczurki też zazwyczaj siedzą w swoim bliskim towarzystwie - dzieciaki lubią się nimi bawić; bardzo fajnie to obmyśliłaś i wykonałaś Aestima, wygląda inspirująco i aż chce mi się coś od razu pozmieniać tutaj:-D

Krzesełko na czerwono:)
Plakat- widziałam w necie ale za 49 zł:szok: i postanowiłam sama narysować, chciałam na białym tle, ale M. wybrał granat ( bo biała ściana i biała ramka). niE BYŁ TO JEDNAK DOBRY WYBÓR:no:
mUszę namalować jeszcze raz i ten drugi i powieszę w ramkach tam koło stolika ( tam gdzie teraz jest pomazana ściana, pod oknem) żeby Miesiu mógł sobie paluszkiem wodzić po tych plakatach- liczyć i pokazywać literki.
Ale chyba jednak na białym tle.
P1200963.jpgP1200966.jpg
Kiedyś cykałam foty stojąc w drzwiach. o , proszę
m.jpgm1.jpg
i jeszcze przed chwilą cyknęłam
od str okna mm.jpgmm1.jpg i drzwimm3.jpg Jak wymienimy dywan ( jak Miesio podrośnie i już nie będzie potrzebował tylu kolorów i nie będzie się bawił tym dywanem), to może odzyskamy trochę lekkości.
tam gdzie jest łóżeczko- ta wnęka- ma 140cm i chcę kupić łóżko 140x7-. głowę będzie miał po tej str. gdzie teraz organizer i lampeczkę do czytania na ścianie zawiesimy a ściana... albo powiesimy girlandę chorągiewkową albo granatowa ta ścianka i te żarówy co wklejałam. Na łóżku będzie kupa poduch:)

Kaloryfer musimy wymienić na nowy i przesunać w lewo, to zrobimy miejsce i w przyszłości stanie tam zgrabniutkie, białe biureczko w stylu vintage- pod oknem.

Załączniki

• P1200963.jpg
    P1200963.jpg
    36,2 KB · Wyświetleń: 48
  • P1200966.jpg
    P1200966.jpg
    36,5 KB · Wyświetleń: 42
  • m.jpg
    m.jpg
    36,7 KB · Wyświetleń: 45
  • m1.jpg
    m1.jpg
    32 KB · Wyświetleń: 46
  • mm.jpg
    mm.jpg
    31,5 KB · Wyświetleń: 41
  • mm1.jpg
    mm1.jpg
    39 KB · Wyświetleń: 43
  • mm3.jpg
    mm3.jpg
    31 KB · Wyświetleń: 42
Ostatnia edycja:
dzięki!
plakat - fajny pomysł, hmmm tło ok, tylko chyba za mocne do pokoju, ale czy jak będzie na białym tle to np chmurki będzie widać?
tak - poduchy:tak:

reklama
Do góry