reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kącik/pokój dla Maluszka :)

Martadelka juz ja się przejechałam na wzornikach sklepowych :p teraz ufam tylko opiniom innych. A czy biała czekolada to nie jest właśnie u Miesia Aestima? tak coś kojarzę że chyba pisałaś że to własnie ten kolor....

No i Martadelka zapodała dobry temat - jak uporządkować książki??? u nas duże formaty są włożone do jednego z pojemników trofasta który stoi obok trofastowej ramy a małe stoją/leża na dnei tej ramy i takie rozwiązanie nia bardzo mi odpowiada ;/
Pomysł z tymi kuchennymi półkami bardzo mi się podoba ale jego zastosowanie mocno ogranicza ewentualne przemeblowania z pokoju...

Ja poszukuję od pewnego czasu ładnego dywanu dla Mai w przystepnej cenie. Ma być szary ale jasny, popielaty gołębi, najcudowniej byłoby gdyby był w białe kropki/kółka ale inny wzór też może być, rozm ok 2x2m ewentualnie ciut mniejszy.
Przejrzałam wczoraj chyba 40 stron na allegro i spodobały mi się jedynie te dwa:
Dywan Butterfly Szary 160x230 cm (3155474305) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - ale drogi i chyba jednak za ciemny choć wzór jest śliczny
Dywan Essenza Grey dla fanów Converse 160x230 (3137713598) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - ja bardzo lubię te płaskie dywany, mamy taki w sypialni i go uwielbiam, super sie odkurza i nic sie nie czepia tylko czy nie będzie za szorstki dla dziecka, tego sie obawaim ;/

reklama
mrsmoon mi tez już za duzo różu u mojej Mai ale póki co zadne malowanie w grę nie wchodzi dlatego teraz będą go "wyciszać" szarościami, połączenei z zielenia się nie stawdziło na tak małej powierchni ;/

Za dużo tego - dośc intensywny róż plus soczysty zielony. Mam wrażenie że to wszytsko przytłacza za bardzo i zmniejsza pokój ale jakbym wywaliła ten pstrokaty zieony dywan i dała coś spokojnego to powinno trochę poprawić odbiór. Ostatnio zmieniłam stolik z różowego Mamuta na biały Lack i jest i niebo lepiej, juz pomijam to że lack jest mniejszy bo kwadratowy a leżał nieskręcony więc go zagospodarowałam :)

piszę na raty bo mi posty wcina...

Madzioolka
dywan w motyle prześliczny!!! Miesiowy kolor w pokoju całkiem całkiem, a ja pisałam o chińskim jedwabiu w kontekście Miesiowego pokoju bo byłam pewna, że wstawione foty przez Aestimę były z pokoiku. Ja nie chće niczego co by wpadało w żółć bądź tym podobne kolory. Super, że biały stoliczek pasuje!
Połączenie szarość-róż baaardzo mi się podoba:tak:

co do kącika do czytania to półki kuchenne to tylko częściowe rozwiązanie, po pierwsze nie zmieszcze w nich wszystkich książek, po drugie duże formaty (Madzioolka) jakoś mi tam nie pasują. Myślałam (póki nie ma docelowych mebli) o koszykach/skrzyneczkach obitych materiałem i w nich książki. No i gazetownik koło stoliczka na kolorowanki bym chciała. Widziałam we Flo taką czerwoną chyba filcową torbę sztywną, moe by pasowała.

aha moon nie moga mi się zdjęcia z galerii załadować... hmmm

Ostatnia edycja:
Martadelko- na regale są jeszcze kartony- w 2 są puzzle, układanki, w 2 książki. Z biblioteki w osobnym koszu w salonie i kilka pólek w naszym salonie zaatakowanych przez Miesia książeczki ( te które formatowo na jego regał nie pasują). pod ręką- w gazetowniku- te które najczęściej czytamy i sporo ( tych nielubianych) wywiozłam do babci i prababci:)

chioński jedwab kupiłam do Miesia, ale wciąż się gryzę- teraz na 2 ścianach ma zwykłą biel i jest super...
P1170207.jpgP1170240.jpg
teraz w ogole mamy trochę inaczej, ale nie chcę fotek cykać,bo Miesio u siebie śpi:)

Załączniki

• P1170240.jpg
    P1170240.jpg
    21,5 KB · Wyświetleń: 37
  • P1170207.jpg
    P1170207.jpg
    31,6 KB · Wyświetleń: 52
  • P1170240.jpg
    P1170240.jpg
    28,8 KB · Wyświetleń: 52
I jeszcze pokażę Wam drzwi do leśnego pokoju a w zasadzie nie mam foty całych drzwi tylko plakatu i zawieszki- sowiej:)

P1200884.jpgP1200885.jpgP1200886.jpgP1200887.jpg

ten plakat boooski, MIesio uwielbia wyszukiwać zwierzątka:) drugiej str. drzwi nie mogę cyknąć- jak wejdę tam, to się obudzi bankowo ( ta jest od str korytarza- ściana na której są te drzwi ma być docelowo szarawa:)

Załączniki

• P1200887.jpg
    P1200887.jpg
    46,4 KB · Wyświetleń: 47
  • P1200884.jpg
    P1200884.jpg
    22,7 KB · Wyświetleń: 45
  • P1200885.jpg
    P1200885.jpg
    36,7 KB · Wyświetleń: 46
  • P1200886.jpg
    P1200886.jpg
    48,1 KB · Wyświetleń: 43
Monn wow! obejrzałam mieszkanko! cóż za przestrzeń, w jednym klimacie urządzone, pokoik Mai mimo różo:-p - pasuje do reszty:tak:
Aestima biały:tak: a co zmieniłaś w pokoju???:happy: ju widzę, choć tylko drzwi hihi niektóre kolorki wspólnie nam się podobają (szary:tak:), hmmm no ale to nie plakat handmade:sorry::-p

Ostatnia edycja:
reklama
MIeszkanko Mrsmoon i mi się b. podoba!

czyli jednak biel mi radzisz??? no zmiany to drzwi, nowa aranżacja na komodzie i powrócił kącik do rysowania- w planach tam również zmiana. Nie pamiętam co tam jeszcze- co chwila coś zmieniamy, ale takie drobnostki ( jednakże diabeł tkwi w szczegółach:-p). WIelkie zmiany na przełomie wiosny/ lata- zbieramy kasę...

Do góry