reklama
Madlein
Fanka BB :)
Dziewczyny, jakie można robić dziecku deserki, które nie zawierają jabłka? Mój synek je zupki jarzynowe i ostatnio chcialam mu podac na deser jabłuszko, ale kwasił się i wypluwał. Spróbowałam też podać marchewkę z jabłkiem ale było to samo. Sama marchewka przechodzi. Wszystkie jedzonka podaje z Gerbera. Jednak wiekszosc deserow jest opartych na jablkach (nawet te z brzoskwiniami, morelami czy owocami lesnymi). Co innego (bezjabłkowego) moge mu przygotowac na deser? Czy próbować go jeszcze przyzwyczaic do jabluszek?
Może nie trzeba rezygnować z jabłka? Mój też kwasił się samym jabłkiem i jabłkiem z marchewką, a w połączeniu z bananem albo brzoskwinią idzie aż trzeszczy zębami i mnie pogania.
dobranocka
podwójna październikówka!
Rzutka - Dobranocce chodziło chyba o to, że szpanem jest podawanie dziecku wszystkiego szybciej i opowiadanie jak to dziecko jest do przodu.
Rzutko, dokładnie o to mi chodziło :-)
emiliab
Dzisiaj zrobiłam mojemu dziecku obiadek. Nic nadzwyczajnego- "zblenderowane"ziemniaki,marchewka,brokuł i pierś z kurczaka(i masełko). Bardzo się ucieszyłam,że moja praca nie poszła na marne-zjadł wszystko z ogromnym apetytem:-).
dobranocka
podwójna październikówka!
No własnie po tych Waszych postach o brzuszkowych rewolucjach pobrokułowych zaczęłam sprawdzać słoiki, czy przypadkiem nie mają brokuła, bo chcę się wyspać hehe :-) A poważnie - to za jakiś czas spróbujemy i brokuła. Dzisiaj poszła pierwszy raz ryba - bo babcia kupiła. No i qrcze zjadła cały słoiczek 125g! To dopiero łobuz... A marchewą pluje! :-)
Madlein
Mój na brokuła ma odruch wymiotny.
Mój też mowy nie ma o brokule.
Po czymś co dostał wczoraj wyskoczyła mu wysypka na buźce, teraz nie wiem czy po kaszce mlecznej z biszkoptami czy po warzywach z szynką gerbera...
Alicja z Krainy Czarów
od teraz serca mam dwa..
u nas brokuł jest mniam, mniam :-)
emiliab gratulacje!
dobranocka super że rybka podeszła Justysi...kurcze musimy spróbować z rybą coś wszamać...a sama upichciłaś czy kupne? a jak kupne to co polecacie?
emiliab gratulacje!
dobranocka super że rybka podeszła Justysi...kurcze musimy spróbować z rybą coś wszamać...a sama upichciłaś czy kupne? a jak kupne to co polecacie?
młoda mamka
Zaangażowana w BB
a w ogóle z kupnych co polecacie najbardziej?
reklama
nice-girl
U nas po brokule rewolucji brzuszkowych nie było, tylko nie smakował małemu i nie chciałam go katować.
U nas na razie najlepszy obiadek to Dynia z ryżem i kurczakiem z baby dream. No i dynia z ziemniakiem z Hippa też smaczna,ale ta pierwsza lepiej wchodzi jakiś słodszy smak ma.
U nas na razie najlepszy obiadek to Dynia z ryżem i kurczakiem z baby dream. No i dynia z ziemniakiem z Hippa też smaczna,ale ta pierwsza lepiej wchodzi jakiś słodszy smak ma.
Podziel się: