reklama
mała_mi88
30.09.2010; 3970g; 58cm
No to już niedługo. Pewnie pozwoli Wam powolutku wprowadzać nowości. Chociaż sama zawsze pisałaś że z samym mlekiem Ci bardzo wygodnie
Madlein
Fanka BB :)
Natolin jeśli koleżanka dała opinię to spoko. Bo ordynator nie zawsze jest Bogiem, już ja na jednej Pani ordynator Wrocławskiego szpitala na Korczaka się przejechałam... Dziecko by mi bez rehabilitacji zostawiła na pastwę losu, bo co ma być to będzie.
nice-girl
Fanka BB :)
zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz-wszędzie jest napisane, że to rozszerzanie diety to również po to, żeby dziecko poznało nowe smaki, a jak to się ma do tego, że te słoiczki nie za bardzo są dobre i pewnie w smaku nie bardzo przypominają to co powinny?
No ale smaki rzeczywiście są różne, no i dzieciaczki je bardzo dobrze rozpoznają. U nas już mały pokazal swój gust - brokuły są beeeeeeeeee, ziemniaczki ze szpinakiem - ujdą,al nie za dużo, za to dynia z ziemniakiem jest mniam, a dynia z ryżem i z kurczakiem jest najsmaczniejsza :-) Smaczniejsza nawet od jabłka z brzoskwinią :-)
Ja tam zawsze próbuje jedzonko małego- deserki są bardzo smaczne i chętnie dojadam jak mały zostawi troszkę :-) Obiadki takie trochę mdłe, bo nie przyprawione,ale ta dynia z kurczakiem smaczna nawet jak dla mnie - taki ma słodkawy smak i też czasem dojadam po małym, więc nie dziwię się że mu tak smakuje :-)
kurka_pieczona
Szczęśliwa mamusia:)
Dziewczyny, jakie można robić dziecku deserki, które nie zawierają jabłka? Mój synek je zupki jarzynowe i ostatnio chcialam mu podac na deser jabłuszko, ale kwasił się i wypluwał. Spróbowałam też podać marchewkę z jabłkiem ale było to samo. Sama marchewka przechodzi. Wszystkie jedzonka podaje z Gerbera. Jednak wiekszosc deserow jest opartych na jablkach (nawet te z brzoskwiniami, morelami czy owocami lesnymi). Co innego (bezjabłkowego) moge mu przygotowac na deser? Czy próbować go jeszcze przyzwyczaic do jabluszek?
doczekasz sie Roxanko a wtedy bedziesz wsciakła na marchewke, ktora wszystko barwi wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr . Ja to mam sliniak podszywany ceratka do tego bluzeczke ktora jeste specjalnie do marchewki, ale na szczescie juz je ładnie i wszystko trafia do buzi a nie obok
reklama
Dziewczyny, jakie można robić dziecku deserki, które nie zawierają jabłka? Mój synek je zupki jarzynowe i ostatnio chcialam mu podac na deser jabłuszko, ale kwasił się i wypluwał. Spróbowałam też podać marchewkę z jabłkiem ale było to samo. Sama marchewka przechodzi. Wszystkie jedzonka podaje z Gerbera. Jednak wiekszosc deserow jest opartych na jablkach (nawet te z brzoskwiniami, morelami czy owocami lesnymi). Co innego (bezjabłkowego) moge mu przygotowac na deser? Czy próbować go jeszcze przyzwyczaic do jabluszek?
ja pewnie sprobowałabym z bananem i brzoskwinia z puszki i bym je zmiksowała razem. Moja na szczescie jabłko pięknie je
Podziel się: