reklama
Madlein
Fanka BB :)
A ja wybrałam zmianę nutramigenu na mleczko gerbera. Lekarka mnie wkurzyła, bo od kiedy zaczęliśmy jechać z nutramigenem, to ciągle powtarzała, że w szóstym miesiącu już przejdziemy całkowicie na normalne mleczko, a teraz śpiewkę zmieniła, że może jeszcze trochę na nutramigenie. To już chyba kwestia nabijania kasy producentowi. Na własną rękę od soboty wprowadzam małemu zwykłe mleczko gerbera 2. Bardzo powoli będę je wprowadzać, co tydzień planuję dodawać miarkę zwykłego mleczka. Od tygodnia też wprowadziłam mu jeden posiłek z kaszki mleczno ryżowej i nic złego się nie dzieje (tfu tfu), a nawet kupki zrobiły się zwięźlejsze i nie robią się takie odparzenia.
nice-girl
Co do niekapka to też muszę wyciągnąć i dać małemu - ciekawe jakmu się spodoba. Mam takie z silikonowym ustnikiem więc troche przypomina jednak smoczek od butli, tylko kształt inny. Ciekawe jak szybko załapie o co chodzi.
A mi znowu na zaparcia pediatra powiedziała żeby rozważyć zmianę mleka ( z Nutramigenu na bebilon Pepti), ale zostawiła decyzję alergologowi. No i tak to przemyślałam i rzeczywiście problemy zaczęły się jak na Nutramigen przeszliśmy, tylko nie wiem czy to przez to konkretne mleko czy ogólnie przez mm bo jest cięższe dla żołądka. Słyszałam że Pepti niby często powoduje zaparcia. Dziewczyny które używają Pepti - jak u Was wygląda sprawa kupek?
A mi znowu na zaparcia pediatra powiedziała żeby rozważyć zmianę mleka ( z Nutramigenu na bebilon Pepti), ale zostawiła decyzję alergologowi. No i tak to przemyślałam i rzeczywiście problemy zaczęły się jak na Nutramigen przeszliśmy, tylko nie wiem czy to przez to konkretne mleko czy ogólnie przez mm bo jest cięższe dla żołądka. Słyszałam że Pepti niby często powoduje zaparcia. Dziewczyny które używają Pepti - jak u Was wygląda sprawa kupek?
dawidowe
Powiem że dzis moje dziecko dostało mus owocowy z jogurtem jadła pół słiczka z wielkim apetytem i jak narazie nie widze zadnej reakcji. Stwierdzam że to jest ochyda. Wczoraj jadła misiowy deserek waniliowy i mamie nie zostawiła nawet pół łyżeczki do wyskrobania. To akurat było pycha dla mnie a mała chodziła cała z leżaczkiem. Dobrze że jej nie pokazałam gdzie podziały sie 3 deserki bo by w leżaczku wywdrowała.
Rybke jadła z mniejszym smakiem łosos z jarzynami a ma jeszcze cukienei z łososiem. Trche jej sie po zjedzeniu ulało na body. Niby pare kropelek a w domu jechało jak w rybnym albo przy kutrze rybackim co z połowu wrócił
Rybke jadła z mniejszym smakiem łosos z jarzynami a ma jeszcze cukienei z łososiem. Trche jej sie po zjedzeniu ulało na body. Niby pare kropelek a w domu jechało jak w rybnym albo przy kutrze rybackim co z połowu wrócił
natolin
NICE w momencie gdy przeszliśmy na pepti to też były chwile problemy z zaparciami (przynajmniej tak mi się wydawało) na co pediatra, że może nutramigen, ale mój po nutramigenie dostał kupek z krwią i śluzem, więc wróciliśmy na pepti i w sumie szybko się uregulowało. teraz robi 1-2 dziennie.
reklama
My na Pepti przeszliśmy właśnie jak mieliśmy biegunkę. Ale kupy nie są jakieś twarde, robi je bez problemu 1-2 dziennie.
Słuchajcie, Hubson stwierdził, że on co 4 godziny jeść nie będzie i chce co 5. Na Pepti jest napisane, że od 6 miesiąca (czyli u nas już) powinny być 4 posiłki na dobę. I on rzeczywiście 5 już nie chce.
Czyli teraz powinny być 3 mleczne + jeden słoiczkowy posiłek tak ?
Lolisza, Ty chyba ostatnio zmniejszyłaś ilość posiłków, napisz proszę jak to logicznie rozplanowałaś.
Ach, i przepraszam wiem, że była o tym mowa, ale nie chce mi się szukać 2-3 g glutenu to 1 płaska łyżeczka kaszki. Przed ugotowaniem czy po ?
Słuchajcie, Hubson stwierdził, że on co 4 godziny jeść nie będzie i chce co 5. Na Pepti jest napisane, że od 6 miesiąca (czyli u nas już) powinny być 4 posiłki na dobę. I on rzeczywiście 5 już nie chce.
Czyli teraz powinny być 3 mleczne + jeden słoiczkowy posiłek tak ?
Lolisza, Ty chyba ostatnio zmniejszyłaś ilość posiłków, napisz proszę jak to logicznie rozplanowałaś.
Ach, i przepraszam wiem, że była o tym mowa, ale nie chce mi się szukać 2-3 g glutenu to 1 płaska łyżeczka kaszki. Przed ugotowaniem czy po ?
Podziel się: