reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kącik małego smakosza

Dziewczyny a jak Wy zmniejszacie ilość tych posiłków? Bo Przemek to nadal je 6 razy na dobę :/ Godzinowo wygląda to orientacyjnie tak: 8, 11, 14, 17, 20, 24 Chętnie bym się już pozbyła tego posiłku o 24 bo chciałabym się wreszcie zacząć wysypiać porządnie, a tak to idę spać koło 24:30 albo o 1 a o 5 to już jest pierwsze kwękanie i trzeba wstać i wetknąć smoczek małemu, potem jeszcze z 1 wtykanie smoka koło 6 i tak koło 7:30 to już trzeba mu jedzenie szykować. Macie jakieś sposoby, czy Wasze dzieci same odrzuciły te posiłki?

reklama
NICE mój prawie nigdy nie jadł tak późno, więc nie pomogę, samo wyszło
RZUTKA wg schematów żywienia powinien jeść 4 razy mleko i raz coś innego, więc to raczej na opakowaniu właśnie dlatego jest napisane, że 4 razy dziennie mleko

No to u mnie nie ma na to szans żeby jadł 4 razy mleko + słoiczek bo zwyczajnie nie chce. A w tym schemacie żywienia to do kiedy niby tak powinno być ?
Nice, mój sam to wyregulował. W pewnym momencie nie chciał jeść co 3 godziny, teraz jest to samo. Ja bym na Twoim miejscu spróbowała dać mu butlę na śpiocha koło 23. Może wtedy da Ci się położyć wcześniej i obudzi się później. Nie u każdego to działa, u nas to pomogło.

RZUTKA wg schematów żywienia to 4 posiłki to dopiero ewentualnie od 10 miesiąca są przewidziane, ale ja bym się tam tym nie sugerowała. są dzieci co jedzą częściej, inne rzadziej.

No u nas jest dokładnie 4 razy mleko o: 5-6, 10-11, ok 17-17:30 i o 21 ostatnie przed snem

Słoiczki to tak: ok 14 obiadek, 16 deserek

Z kaszki zrezygnowalismy ostatnio ze względu na zaparcia, a tak kaszka z mleka mm była zamiast mleczka o 10

a ja dziś dałam małemu soczek z niekapka (takiego z silikonową końcówką). Mały od razu załapał że to się do buzi wkłada i 'gryzie' i że się za te uchwyty trzyma rączkami tylko nie bardzo załapał że soczek który leci trzeba połykać i efekt był taki że małemu strasznie się podobało i gryzł ustnik namiętnie tylko soczek płynął po ubranku ;-) No ale pierwsze podejście za nami :-)

nice nasza od miesiaca pije z niekapka TT :tak::-p i o wiele więcej wypija niż z butelki, przy okazji nam sie trawienie poprawiło i strzelamy 3 kupy dziennie :-D
a co do ilości karmień to moja ma 3 razy mleko + obiadek próbowałam to jeszcze jedno karmienie dodać ale nie da sie bo dzieć uparty.

U nas dzisiejsza próba z niekapka wyszła w sumie okej, załapała, że trzyma się uchwyty i pije z dziubka ale za szybko płynęło i połowa się wylała :)

ja robie tak że młoda sobie trzyma za uchwyty ale ja i tak jej kubeczek podtrzymuje od spodu. No i na początku wciąż jej po brodzie płynęło bo chciała jak z butelki - żeby płynęło non stop a nie wyrabiała z łykaniem. teraz robie tak, że 2 sek siorbie, robie przerwe i znów daje jej łyka

reklama
Do góry