reklama
Rzutka ja juz nie uważam ze słoikami wcale, jemy juz ponad miesiąc, nic sie nigdy nie działo, pediatra powiedział że możemy jeść jak chcemy, pamiętać tylko że kolejnym elementem do wprowadzenia jest żółtko jaja i tu trzeba bedzie zaobserwować no i przy glutenie zwrócić uwage.
Roxanka ja jabłucho w całości zrobiłam na parze a potem rozgniotłam ale coś słabo bo nie chciał jeść, dość duże grudki miało, musze albo dłużej je tą parą traktować albo zblenedrować potem.
A zupke zrobiłam taką (z przepisu podanego przez Mala_mi, tylko dałam cały mały burak i cały mały ziemniak i zajadał że hoho):
Zupa z jarzyn i buraków
Składniki:
- połowa średniego buraka
- 1 średnia marchewka
- pół średniego ziemniaka
- 1/4 pietruszki
- 1 łyżeczka masła lub oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki kleiku ryżowego
Sposób przygotowania:
Warzywa obrać i ugotować. Po zagotowaniu wszystkie zmiksować lub zetrzeć, nie odlewając wywaru z gotowania. Po zmiksowaniu dodać masło lub łyżeczkę oliwy z oliwek i zagotować aby składniki się połączyły. W celu uzyskania odpowiedniej konsystencji można zupę zagęścić kleikiem ryżowym.
Roxanka ja jabłucho w całości zrobiłam na parze a potem rozgniotłam ale coś słabo bo nie chciał jeść, dość duże grudki miało, musze albo dłużej je tą parą traktować albo zblenedrować potem.
A zupke zrobiłam taką (z przepisu podanego przez Mala_mi, tylko dałam cały mały burak i cały mały ziemniak i zajadał że hoho):
Zupa z jarzyn i buraków
Składniki:
- połowa średniego buraka
- 1 średnia marchewka
- pół średniego ziemniaka
- 1/4 pietruszki
- 1 łyżeczka masła lub oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki kleiku ryżowego
Sposób przygotowania:
Warzywa obrać i ugotować. Po zagotowaniu wszystkie zmiksować lub zetrzeć, nie odlewając wywaru z gotowania. Po zmiksowaniu dodać masło lub łyżeczkę oliwy z oliwek i zagotować aby składniki się połączyły. W celu uzyskania odpowiedniej konsystencji można zupę zagęścić kleikiem ryżowym.
Roxi gotuje tak mniej wiecej, zeby bylo miekkie(ok15-20min) i wlasnie potem rozgniatam i mala to lubi bardzo.
Lolisza skad bierzesz warzywa? bo ja zupki tez w parowarze bede gotowac, wiec wody dodam osobno.I na parze to gdzies ok 20 minut zeby byly miekkie, a zeby nie rozgotowac
Lolisza skad bierzesz warzywa? bo ja zupki tez w parowarze bede gotowac, wiec wody dodam osobno.I na parze to gdzies ok 20 minut zeby byly miekkie, a zeby nie rozgotowac
Sarisa ja właśne znalazłam necie sklep z eko żarełkiem blisko nas i tam kupiłam i warzywa i jabłka. Za wszystko zapłaciłam 10 zł z kwałkiem - 1 kg jabłek, 4 marchewki, 2 pietruszki, 3 buraczki, 4 ziemniak małe.
Zupke dziś też na parze robiłam, warzywka własnie 20 min, burak potrzebował troszke więcej czasu, potem dolałam przegotowanej wody troszke, łyżeczke oliwy, zmiksowałam i przyznam że nawet niezłe to wyszło
Zupke dziś też na parze robiłam, warzywka własnie 20 min, burak potrzebował troszke więcej czasu, potem dolałam przegotowanej wody troszke, łyżeczke oliwy, zmiksowałam i przyznam że nawet niezłe to wyszło
reklama
Może to jest rozwiązanie?http://www.biovert.pl
Ostatnia edycja:
Podziel się: