reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kącik małego smakosza

Alicja zazdraszczam... też dziś spróbuje, tylko tak na 2 dni ugotuje bo ne wiem czy bedzie chciał efekt mojej pracy jeść hehe...
A z wywarem to też co dzieciak to historia, na pewno dzieci alergiczne nie powinny jeść zupek na wywarze z mięska, ale sa dzieciaki którym zupełnie nic po tym sie nie dzieje.

reklama
Alicja zgadzam się z loliszą, że na pewno część dzieci nie będzie reagowała alergią na mięsny wywar. Uważam jednak, że lepiej nie ryzykować. Dlatego ja robię osobno.
Lolisza tylko na 2 dni? Ja jak ostatnio zaczęłam miksować warzywka to wyszło mi 5 słoiczków. Jak robić to hurtem :-D Pomroziłam sobie i tyle. Fakt, że zaczynałam od zwykłego ziemniaka, potem był ziemniak z marchewą i dopiero ostatnio te 5 słoików warzywek. Powrzucałam co miałam: ziemniaka, marchewkę, kawałeczek selera, pietruszki, pora. Do tego trochę wywaru warzywnego z ugotowanym w nim ryżem. Wyszło pycha!!

dziewczyny mam pyatnie czy to narmalne aby mlody po obiadku wciagal 100 mleka?tak sie zastanawiam od pewnego czasu nad tym bo mlody zjada 2 sloiczki dziennie,kaszke z owocami i wszystko popija mm oczywiscie woda tez jest ale tego nielicze.na wieczor jeszcze cyc.to wyglada jakbysmy glodzili dzieciaka;)oczywiscie mm jest wiecej niz 3 razy ale po obfitym obiadku(125 np zypki jarzynowej)100 mleka?!to normalne?

obiadki dla dzieci sa mniej kaloryczne ,niz mleko,to nic dziwnego,że Casperek sobie "dojada",nie najada się samymi warzywkami:).Nawet chyba tak sie robi,że jak obiadek,to krótsza przerwa między posiłkami ,albo np. dodatkowo deserek,bo sam słiczek 120 ml nie wystarcza:).

tak sobie tez pomyslalam, bo moja wcieła wczoraj zupke, poszlysmy na spacerek i chwile pospała, ale obudziła sie z takim płaczem :(, ze az jej łzy poszły i zjadła prawie 220 ml szok

Miniu, Sarisa mi mówili, ze jak zdjada mniej niz pół słoika to dac jeszcze pół porcji mleka, jak zjada pół słoika i wiecej to już wtedy podawać sok lub wode, żeby sie uczył zjadać wieksze ilości tych zupek a nie trwaktował ch wiecznie jako wstep do mleczka i tak roblismy i tym sposobem doszliśmy teraz do 2 słoików po 190 g dziennie... mało ekonomiczne, ale własnie ugotowałam swoją pierwszą w życiu zupke a przy okazji jabłucho zrobiłam na parze i zobaczymy czy bedzie jadł...

Loliszko dzieki. I jesli chodzi o jabłko na parze to moim zdaniem rewelacja moja wcina aż jej się uszy trzęsą, bo jabłko się takie słodkawe robi :).

miniu mój mały też tak czasami robi a nawet lepiej, bo zdarzało mu się wciągnąć słoiczek obiadku, słoiczek deserku i to popić mleczkiem :-)

reklama
lolisza, sarisa, jak podajecie te jabłko na parze ? kroicie w jakieś kawałki a potem rozgniatacie ?

ja to jestem "sto lat" za wami, ale cały czas czytam co i jak podajecie, mam nadzieje że jak my wkońcu zaczniemy to już bede mądrzejsza o wasze rady :))) Tylko martwi mnie że Patrykowi już 2 miesiac uczulenie nie schodzi z policzka :(

Do góry