reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kącik małego alergika

Mleko kobiece wytwarza się z krwi, a nie z zawartości żołądka mamy. Pytałam na grupie dlaczego wiec szkodzi to co jemy i są alergie i bóle brzucha. Wynika to z "dziurawych" jelit matki. Odpowienia zdrowa dieta, branie probiotyku pół roku przed porodem, zmniejszylyby szansę na alergie.
Lykam probiotyk, mała też. Ponoć najlepszy Trillac plus bądź Enterol

reklama
U was znaczną poprawa cieszę się bardzo. Przypomnę zaczęłam wprowadzać Lence gluten od m-ca niestety strasznie po tym było. Noce całe przekrzyczane. Pediatra kazała przestać za m- c znów. Trochę mi się ten miesiąc przesunął bo bałam się znów krzyków. Wprowadzam od 5 dni. Żadnych objawów nie tolerancji brak:)

Ja juz nie wiem jak sprawdzać co uczula. Lekarz powiedziala ze jak podaje coś bezpośrednio corce to alergia powinna nastąpić do 2 dni. Wptowadzilam marchew i po 6 dniach jakies krostki gdzie niegdzie. Juz nie wiem czy to z takin opóźnieniem mogli byc czy zbieg okolicznosci i krostki od czegos innego?

A ja się cieszę, bo u nas chyba już po alergii na mleko :-)
Zaczęłam próbę w zeszłą niedzielę kawałkiem ciasta kruchego z masłem, w kolejne dni były: plasterek sera żółtego, cukierek czekoladowy, sos ze śmietaną, znów cukierek, później hardcore - pół pizzy, znów sos i ciasto czekoladowe, 2 plasterki sera, kruche maślane ciasteczka. I nic się nie dzieje :-D To już 9 dni!
Muszę Wam powiedzieć, że aż mi z tym dziwnie... Tak się przyzwyczaiłam do tej diety... Ale chyba naprawdę udało nam się pokonać alergię :-D

Ją jadlam ser kozi, inne produkty i przyprawy których nie jadlam. Wysypek brak. Tylko te naruszenie, zaparcia itp. Czy to skok czy reakcja na nowe rzeczy. Ciężko to odróżnić u dziecka HNB ;)

reklama
dziewczyny, moj to zdecydowanie nie alergik, ale mam pytanie.
Dalam mu jajko i na drugi dzien mial delikatna wysypke na pleckach. Za 3 dni raz jeszcze zeby sie upewnic, i to samo.
odstawilam jajka, ale po 2 tygodniach jeszcze raz sprobowalam, i zero wysypki. Myslicie, ze moglo juz mi minac? czy mam jednak tamte 2 poprzednie przypadki powiazac z czyms innym?

Do góry