reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kącik małego alergika

reklama
Dziewczyny ją sobie upiekłam ciasteczka. Takie troche jak herbatniki tylko kokosowe. Ale ja lubie malo slodkie słodycze:) więc jeśli ktoras będzie miala ochote wstawie przepis. A z korabem jest sporo przepisów na ciasta. Jest też strona : smakołyki alergika, można podpatrzec :)

Słodkie niebo: Ciastka digestive bez krowiego mleka i bez jajek

tutaj sa. ale ja dodaje jeszcze wiórki kokosowe -pól paczki.
mleko kokosowe i jakies 100ml a nie 60 jak w przepisie (lub ryzowe)
wanilie( pol miaszu z laski)
olej (ze 5 łyzek)
a margaryne to delme dawałam- bez mleka smietanek itp. chyba to ta klasyczna.

polecam :) do kawki pyyychota.
Z orginalnego przepisu wyszły mi takie sobie suche troche ale kolejne juz super smaczne.
Za drugim razem robiłam je jakies 10 minut i jakies 20min pieczenie ( troche dłuzej niz w przepisie bo wole takie brazowe :) )

Testuje rozne produkty. Teraz jem pomidora i zobacze czy wywola reakcje. Potem moze nabial. Ogolnie pediatra mówiła ze lepiej testować podając bePosrednio dziecku ponieważ reakcja jest szybsza- do 2 dni i jest wieksza pewnosc. Podobno poprzez piers ciezej ustalic bo duzo wiecej reakcji zachodzi itp. Ale u nas jest odmowa czegokolwiek do jedzenia tylko cyc.

A u nas wciąż dieta bezmleczna... poza tym jemy oboje wszystko. Ja pije swoje soki ale widze ze Adrian moze pic tylko wode i herbatki. Po sokach ulewa... poza tym juz praktycznie zapomnieliśmy o refluksie :-)

A ja zaczęłam jeść kurczak po miesiącu nie jedzenia. Jem swojski ogórek. Jem dżemy pozeczkowy, lody sorbetove porzeczkowe. Trochę rozszerzam swoją dietę i Laury też

reklama
U nas podobnie jak u Fifki, bezmlecznie, ale poza tym wszystko Szymon toleruje :-) Przy czym głównie mówię o toletancji tego, co jem ja, bo poszerzanie diety Szymonkowej powolutku nam idzie.

Do góry