reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kącik małego alergika

oj u nas też śladowe ilości nabiału wywołują alergię :( wystarczy że np. zapomnę się i obliżę łyżeczkę jak nakładam Nankowi serek i już następnego dnia Gabryś cały czerwony :( ostatnio kupiłam pesto, nabiału nie jadłam a Gabryś cały czerwony, patrzę na skład tego pesto o tam 4% jogurt i jakiś ser... wystarczyło żeby go wysypało :( masakra z tą alergią

reklama
Vinga- ja czytam wszystko. Nawet pieczywa bez etykiety nie kupie. A mleko i w szynkach sie znajduje. Ogolnie od tego czytania etykiet to mi się oczy otworzyly co naprawde jemy. Np taka szynka ,- poledwica super ładna a w skladzie 70 % mieso... Reszta ? Sama chemia:) nie wspominajac o pieczywie :)

Tak Kamag, to prawda z tą chemią. Ja też już wszystkie etykiety czytam, a w cukierni np pytam o skład :)

U nas nie ma silnej reakcji. Jak już to ulewanie, niepokój, zaparcia, kolki.
Ja już nie patrzę na śladowe ilości, jem już nawet kebab ale ten z talerza, jadlam w KFC i Mc donald.
Bierzemy ten probiotyk już 4 msc. Na refluks żadnych leków. Dam najwyżej jak zaczyna ulewac

Po poniedzialkowej wizycie u gastrologa, wg którego Laura nie ma refluksu ani alergi postanowiłam przed wizyta u alergologa jeść nabiał i jaja. Jem już 5 dni i co? I nic się nie dzieje. Być może alergeny musi się skumulowac w organizmie wiec zobaczymy. Być może już wyrosła z tego

Wczoraj spędziliśmy 3,5 godziny w DSk. Koszmar. Szukanie gabinetów, oczekiwanie na wizytę u alergologa. później testy skórne. Znowu do lekarza, na koniec test chlorkowy. Biedna Laurcia.
Z testów nic nie wyszło, reakcji skórnych brak. Mam jeść dalej i obserwować. Jedyne co się nie podobało to waga 8,5msc i 7 kg

reklama
Do góry